I kølvandet på afsløringen af Blockbusters store filmundersøgelse, hvor danskerne kårede de 333 bedste film i historien, blev der uddelt hædersbeviser til nogle af dansk films store navne.

Peter Aalbæk fra Zentropa modtog to hædersbeviser for Lars von Triers “Breaking the Waves” og “Dancer in the Dark” og deklarerede: ”Film skal ses på dvd hjemme i sofaen.”

Peter Gantzler og Thomas Villum Jensen blev hædret for filmene “Italiensk for begyndere” og “I Kina spiser de hunde”. De tre filmfolk gik på jagt blandt hylderne i Blockbuster og udvalgte deres personlige 33 favoritfilm ud af de 333 film på listen.

”Jeg er meget stor Kubrick-fan, og jeg er meget glad for at finde både ‘Doctor Strangelove’ og ‘A Clockwork Orange’ på hylderne. Det er begge film, der har gjort et stort indtryk på mig,” sagde Ålen.

”Jeg er kæmpe Spielberg-fan og synes, manden er fantastisk. Derfor er det dejligt, at danskerne har stemt en del af hans film ind på listen. Tag nu to så forskellige film som ‘Schindlers liste’ og ‘Jurrassic Park’. De viser både mangfoldighed og alsidighed i filmproduktionen,” udtalte Thomas Villum Jensen.

Se også: Klik ind på Filmz i næste uge og læs et interview med Thomas Villum Jensen i forbindelse med premieren på “Ved verdens ende”.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: