Barbara Broccoli slår fast, at James Bond er og bliver en mand.

James Bond-karakteren er ofte til identitetspolitisk debat. Er Bond nødvendigvis hvid? Og kan Bond være en kvinde?

Nu svarer “Bond”-producent Barbara Broccoli utvetydigt på det sidste spørgsmål:

”Bond er mand. Han er en mandlig karakter. Han var skrevet som mand, og jeg tror, han forbliver med at være mand,” siger Broccoli til The Guardian.

I stedet for skifte køn på allerede kendte karakterer, mener “Bond”-producenten, at man bør fokuserer mere på nye kvindelige karakterer:

”Vi behøver ikke at gøre mandlige karakterer til kvinder. Lad os i stedet skabe flere kvindelige karakterer og skabe historier til disse kvindelige karakterer.”

Når det kommer til hudfarve er Bond-karakteren mindre entydig. En ekspert har slået fast, at James Bond ikke nødvendigvis er skrevet som hvid – læs om det her.


Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Justin 1 år siden

Er Bond nødvendigvis hvid? Ja
Kan Bond være en kvinde? Nej

"”Vi behøver ikke at gøre mandlige karakterer til kvinder. Lad os i stedet skabe flere kvindelige karakterer og skabe historier til disse kvindelige karakterer.”"
Dejligt sagt
Gravatar

#2 Gridlock 1 år siden

#1 Bestemt.
Men så er der jo den risiko at de ikke har et kendt navn og nu skal til og bygge sig selv op fra grunden og det går jo bestemt ikke.
Savner lidt studier der lidt ala som Marvel i starten tør satse på nye karakter.

Ironman, Hulk, Captain America, Thor det var ikke ligefrem A holdet Marvel startede ud med, men det var nok også fordi rettighederne til de karakter var solgt til andre studier.
Så de havde intet andet valg end og starte fra bunden og ærlig taget så gjorde de det godt.
De tog sig den tid det nu engang tog og opbygge de karakter til det de er i dag.

Gravatar

#3 Star Trek fever 1 år siden

Dejlig læsning
Get woke, go broke.
Gravatar

#4 Bachone 1 år siden

Hvor U-feministisk sagt, gogo Jane Bond !
Gravatar

#5 Mejse 1 år siden

#2 du kan altså ikke sammenligne, de var måske ikke de mest kendte af deres helte, men dog stadig navne som de fleste havde hørt før, smidt ind i et etableret film univers, og ikke mindst eksisteret i mange MANGE år, har intet at gøre med at skabe en ny karakter.
Gravatar

#6 Johnny42 1 år siden

James er navnet på en mand, så hvordan kan der være tvivl om hans køn?

007 derimod er der intet køn tilknyttet, og hvis man gik linen ud, og dræbte James Bond(hvilket ikke sker), kunne en anden agent overtage 007, og det kunne være en sort kvinde, men så længe agenten hedder James Bond er han en hvid britisk mand.
Gravatar

#7 Nagash 1 år siden

#6 det med britisk skal så tages med et gran salt. Han er både portrætteret af en irer og en australier. Men ellers enig.
Gravatar

#8 Nagash 1 år siden

Men udover det, så kunne man da sagtens lave en film i universet, der omhandler en kvinde. Der findes jo andre aganter i SIS. Et forslag kunne jo være lige til højrebenet. Hvad med M's fortid. Hun er jo næppe gået lige ind fra gaden og blevet leder. Mon ikke også hun har en baggrund som agent?

Skriv ny kommentar: