British Film Institute vil ikke længere støtte film, hvor skurken har et ar i ansigtet.

Kylo Ren havde det i “The Last Jedi”, og Blofeld fik det i “Spectre”. Jokeren havde det også i “The Dark Knight”, hvor afdøde Heath Ledger vandt en Oscar for rollen.

Flere skurke har igennem filmhistorien haft et ar i ansigtet. Måske for at vise, at de har ar på sjælen. Eller måske bare, fordi det ser fedt ud.

Men hos British Film Institute mener man, at det stigmatiserer mennesker med ar i ansigtet. Derfor stopper BFI nu støtten til filmprojekter, hvor skurken netop har et ar i ansigtet:

”Det er utroligt at tænke på, at film har anvendt synlige forskelle i stedet for skurkagtighed så ofte så længe,” siger BFI-chef Ben Roberts ifølge The Wrap.

Markeringen er en del af kampagnen #IAmNotYourVillain, der går til kamp for vilkår for mennesker med ar i ansigtet.

Du kan læse mere om Kylo Rens ar i ansigtet lige her.


Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 Johnny42 5 måneder siden

Tidlig 1. April nyhed?
Gravatar

#2 Ryder666 5 måneder siden

Det er jo for dumt.
De er snart mere sarte end amerikanerne.

Gad vide om det så også betyder færre roller, til en skuespiller som Tommy flanagan? Hope not!!
Gravatar

#3 Ryder666 5 måneder siden

Ryder666 (2) skrev:
Det er jo for dumt.
De er snart mere sarte end amerikanerne.

Gad vide om det så også betyder færre roller, til en skuespiller som Tommy flanagan? Hope not!!


For Tommy, er vel nærmest typecastet, når det kommer til skurkeroller.

Men først nyheden om deadpool, og nu dette.

I Mean, Come On. Det er jo dybt, dybt latterligt.

Edit: havde ikke lige set at han var fra scotland, ikke Storbritannien, so nevermind.
Gravatar

#4 Star Trek fever 5 måneder siden

Tja. Jeg er ikke overrasket. Men det er jo resultatet af politisk korrekthed, som indtil flere her på sitet hylder
Gravatar

#5 Mejse 5 måneder siden

#4 nej det er resultatet af to sider (politisk korrekt og ukorrekt) der bevæger sig længere fra hinanden, i stedet for mod hinanden, for at finde en gylden middelvej, det er et resultat af idiotiske ekstremer.

og der er vist ingen herinde der ligefrem hylder det....så du ved ekstremer ;)
Gravatar

#6 Star Trek fever 5 måneder siden

Du er en af de værste #5.
Gravatar

#7 Mejse 5 måneder siden

#6 det er jeg sikkert :) ændre dog ikke på at jeg ikke hylder eller på nogen måde interesserer mig for om noget er politisk korrekt eller ukorrekt, eller i det hele taget korrekt eller ukorrekt generelt set.

så nej intet hylderi herfra....så hvis vi nu lige pakker tuderiet væk et øjeblik, kan det være man kunne stoppe med at skubbe på ekstremerne og finde ud af noget der faktisk kan bruges :D
Gravatar

#8 SublimeKen 5 måneder siden

Jeg savner tiderne hvor politisk ukorrekthed uden at være en ekstrem var in. Nu er politisk korrekthed det nye sort, og derfor går tilhængerne af politisk ukorrekthed nok mere mod ekstremerne end der blev gjort i 90erne og 00erne. Forstår godt trangen til det. Den politiske korrekthed er løbet lidt af sporet, men man bekæmper ikke ild med ild, man bekæmper ild med vand.
Gravatar

#9 Mejse 5 måneder siden

#8 præcis....det eneste man opnår ved at nogen gruppe går mere mod ekstremerne, er at den modgruppe som der nu engang altid er, gør det samme, og så videre og så videre, det har sjovt nok aldrig løst noget, ikke engang forbedret noget.
Gravatar

#10 Mads47 5 måneder siden

Gode forandringer inde for samfundets rammer kommer ikke af konservativt, men når de rammer og systemer vi kender bliver udfordret. Dette sker oftest gennem kunst.

Forhåbentligt vil dette barnlige tovtrækkeri fra begge sider af spektret ende ud i at vi kan stoppe med at være så fokuseret på køn, seksualitet, farve osv. Og til sidst finde en gylden mellemvej, hvor tosser ikke råber op hver gang de føler sig udfordret. Et par af den slags tosser findes også her inde, wink wink.

Dog er dette tåbeligt og fuldstændig ligegyldigt tiltag af BFI. Det arbejder fuldstændig imod bevægelsen af bryde de dogmer som desværre stadig adskiller multikulturelle samfund.

Skriv ny kommentar: