Mange piger og drenge er vokset op med Disneys prinser og prinsesser. Og det er en dårlig idé. Fordi Disney prædiker nemlig sexisme. Det bliver der i hvert fald nu undervist i på britiske skoler.

Se også: ”Skønheden og Udyret”-trailer slår “Fifty Shades”-sequel

Det er Daily Mail, der skriver, at der i en lektionsplan til 11-16-årige bliver rettet en skarp kritik imod ”Skønheden og Udyret”, der netop har slået ny trailer-rekord.

Ifølge lektionsplanen siger Disney-klassikeren, at Skønheden – Belle – i kraft at sit udseende og søde væsen kan omvende den voldelige mand – Udyret – til en blid mand.

Det er altså kvindens skyld, hvis manden er voldelig. Sådan er tolkningen af Disney-klassikeren, som altså snart igen er biograf-aktuel.

Disney er ikke overraskende uenige i det, der bliver undervist i, og tager i en udtalelse officielt afstand fra beskyldningerne.

“Skønheden og Udyret” får dansk premiere d. 16. marts i 2017.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Lard Hanson 1 år siden

Bruger I Daily Mail som kilde til noget som helst? Seriøst??

Desuden handler Skønheden og Udyret ikke om at omvende en voldelig mand, men om at se skønhed og værdier på trods af folks ydre. Det er et ret gennemgående tema. Selv Gaston er jo ikke en rigtig villain, men mere en overfladisk nar, der har bildt sig selv ind, at han skal redde Belle.
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#1 Kun hvis vi vurderer, at historien er god nok. Det tyder alt på, at den er.
Gravatar

#3 Geekalot 1 år siden

Sådan har jeg da aldrig set det med ting fra Disney. Give prinsesserne skylden for den mandlige karakter er voldelig, sidder og griner lidt. Men Disney er vel som alt andet, man kan tolke ting på de mest mærkelige måde :)
Syntes for det meste de har haft en hvis moral, som jeg i gamle dage godt kunne lide. Men hvor jeg finder dem ret dobbelt moralsk i dag. Moral er godt, lige indtil det ødelægger indtjeningen. Og det er der jeg syntes Disney ret så tit befinder sig i dag. Lidt skammelig, da de har fyldt ret så meget i vores liv, da vi var små :)
Gravatar

#4 anderslplp 1 år siden

Jeg har virkelig ikke lyst til at leve på den her planet længere!!
Gravatar

#5 kblood 1 år siden

Så hvis hun kan stoppe udyret fra at være voldelig, så var det hendes skyld hvis hun ikke kunne eller den var voldelig til at begynde med? Hmmmm, den logik er da vidst mere hullet end basketball net.
Gravatar

#6 LarsMan89 1 år siden

Slow day at Filmz.dk, huh?
Gravatar

#7 Corporal_Hicks 1977 1 år siden

Sikker en omgang HORSES ASS!
Gravatar

#8 Anders E 1 år siden

Hehe Morten savner drama og debat :-) Men dette er igen mangel på relevante nyheder fra Daily Mails side og filmz...

Skriv ny kommentar: