Snakken om en mulig Oscar til Heath Ledger for hans præstation i “The Dark Knight” er for alvor taget til – selvom der er tre uger til, at filmen får premiere.

De fleste, der har set tidlige screenings af filmen, fremhæver dog netop Ledgers præstation som den psykopatiske skurk Jokeren, og flere af folkene bag filmen har kommenteret Ledgers skuespil.

Den seneste til at melde sig på banen er Batman selv, Christian Bale, der nu siger, at han gerne ser, at Heath Ledger vinder Oscaren. ”Jeg synes, at Heath har skabt en ikonisk skurk, der vil vare ved, og jeg så meget gerne, at han fik en pris,” siger Bale.

Også Gary Oldman, der spiller Kommissær Gordon i “The Dark Knight”, tror, at der er mulighed for, at Ledger løber med prisen. Han siger endvidere om Ledgers præstation: ”Hvad end, det er, Heath har kanaliseret, så har han fundet noget ganske ekstraordinært… Det er formentlig en af de bedste filmskurke, jeg tror, jeg nogensinde har set.”

Det er kun sket en gang tidligere i Hollywood, at en skuespiller har vundet en Oscar efter sin død. Peter Finch vandt i 1976 for filmen “Network” to måneder efter sin død. Det er dog sket hele seks gange tidligere, at en skuespiller er blevet nomineret efter sin død – Jeanne Eagels for “The Letter” (1929), James Dean for “Øst for paradis” (1955) og “Giganten” (1956), Spencer Tracy for “Gæt hvem der kommer til middag” (1967), Ralph Richardson for “Greystoke: Legenden om Tarzan, Abernes herre” (1984), og Massimo Troisi for “Postbudet” (1995).Vis kommentarer (21)
Gravatar

#21 filmz-Aras 15 år siden

Hmm.. Hvem ved..?

Men det er da ret solidarisk af Bale, at udtale sig om dette på en så positiv måde..
Frodo: "What news of the outside world? Tell me everything".
Gandalf: "Everything? You are far too eager and curious for a hobbit. Most unnatural".

Skriv ny kommentar: