Snakken om en mulig Oscar til Heath Ledger for hans præstation i “The Dark Knight” er for alvor taget til – selvom der er tre uger til, at filmen får premiere.

De fleste, der har set tidlige screenings af filmen, fremhæver dog netop Ledgers præstation som den psykopatiske skurk Jokeren, og flere af folkene bag filmen har kommenteret Ledgers skuespil.

Den seneste til at melde sig på banen er Batman selv, Christian Bale, der nu siger, at han gerne ser, at Heath Ledger vinder Oscaren. ”Jeg synes, at Heath har skabt en ikonisk skurk, der vil vare ved, og jeg så meget gerne, at han fik en pris,” siger Bale.

Også Gary Oldman, der spiller Kommissær Gordon i “The Dark Knight”, tror, at der er mulighed for, at Ledger løber med prisen. Han siger endvidere om Ledgers præstation: ”Hvad end, det er, Heath har kanaliseret, så har han fundet noget ganske ekstraordinært… Det er formentlig en af de bedste filmskurke, jeg tror, jeg nogensinde har set.”

Det er kun sket en gang tidligere i Hollywood, at en skuespiller har vundet en Oscar efter sin død. Peter Finch vandt i 1976 for filmen “Network” to måneder efter sin død. Det er dog sket hele seks gange tidligere, at en skuespiller er blevet nomineret efter sin død – Jeanne Eagels for “The Letter” (1929), James Dean for “Øst for paradis” (1955) og “Giganten” (1956), Spencer Tracy for “Gæt hvem der kommer til middag” (1967), Ralph Richardson for “Greystoke: Legenden om Tarzan, Abernes herre” (1984), og Massimo Troisi for “Postbudet” (1995).Vis kommentarer (21)
Gravatar

#1 filmz-mallumsk 15 år siden

Gad vide hvad min Heath Ledger autograf på et Joker photo bliver værd på ebay, hvis han vinder den oscar:) Jeg gav selv 850,-
Gravatar

#2 kasper0204 15 år siden

#1 - Ahh, det var da en fremragende idé, til en lille forretning. Jeg smutter straks ind på Ebay ;o)
Gravatar

#3 frankdrebin 15 år siden

#1 er den så autentisk? Man har jo hørt om nogen der slår plat på hans død!

Gravatar

#4 filmz-Sichlau 15 år siden

James Dean var altså ikke død ved Oscar uddellingen i 1955. Han døde først i september og prisuddellingen fandt sted i marts.
Gravatar

#5 deathlikesilence 15 år siden

#4
Mon så ikke det var Marts 1956, når nu var en film lavet i 1955 ?

kig. f.eks her
http://www.imdb.com/name/nm0000015/awards
;)
No, I'm not a pessimist. At some point the world shits on everybody. Pretending it ain't shit makes you an idiot, not an optimist.
Gravatar

#6 maniac 15 år siden

#4 Den blev uddelt i marts 1956, efter han var død: http://www.imdb.com/Sections/Awards/Academy_Awards...

"- This was the first posthumous acting nomination in Academy Awards history."
Gravatar

#7 filmz-mcclane 15 år siden

det har han fortjent det synes jeg er en god ide..
Gravatar

#8 _VeNtUrAx_ 15 år siden

Selvom Heath er en god skuespiller og han sikkert leverer varen i den nye Batman film, syntes jeg efterhånden det er ved at tage overhånd. Hver eneste gang Heath nævnes (specielt vedr. hans død), så er det samtidig med kæmpe reklame for filmen.

Hans død er efterhånden filmens største trækplaster, nu da Heath har fået (måske fortjent) ikon status.
- You knew Jesus?
- Knew him? Shit... Nigga owes me twelve bucks.
Gravatar

#9 filmz-grev_michal 15 år siden

Ikke lige i samme boldgade som Lee familien dog.

Selve nyheden burde vel egentlig høre til på tv2 gossip og ikke på filmz. *G* Selvfølgelig synes folk som er involveret i samme film at det er godt at få priser.... duh
Gravatar

#10 filmz-mallumsk 15 år siden

#3 Jeg håber og formoder så sandelig den er autentisk. Købte den på ebay gennem et firma som sælger autografer, så hvis den er falsk må det jo falde tilbage på dem. Men nu ved jeg så ikke om jeg kan få mig selv til at sælge den når det kommer til stykket. Det er fotoet som blev brugt til coveret af Empire hvor han sidder i fængsel. Men jeg sagde fra da jeg så den første trailer at han kommer til at vinde en oscar. Må vi se om det holder stik. Afhænger jo af hvor stærke biroller der kommer i løbet af året i andre film.

Skriv ny kommentar: