Som optakt til premieren på “Oppenheimer” stiller Christopher Nolan op til interviews.

I de sidste par dage har instruktør Christopher Nolan været ude og omtale sin seneste film “Oppenheimer” og diskutere det at være en filmskaber. Her fortalte han lidt om sine tanker om fremtiden og gav et klart svar på, hvorvidt han ser en superheltefilm i sin kommende filmografi.

Til spørgsmålet om pension er der lige nu to modstridende synspunkter: Quentin Tarantino har meldt ud i mange år, at han stopper efter sin 10. film. Martin Scorsese derimod har rundet de 80 år, men har stadig ambitioner om at fortsætte med at lave film. Nolan udtaler, at han selv er meget splittet, fordi han elsker at lave film. For instruktøren er det et erhverv, hvor drift er en essentiel del af skabelsesprocessen. At afstå fra at lave film virker derfor svært.

Omvendt kan han også forstå Tarantinos ønske om at stoppe karrieren, inden kvaliteten på en instruktørs senere film falder. Tanken hos Tarantino er, at hvis filmen ikke kan leve op til materialet fra instruktørens storhedstid, burde det ikke eksistere. For Nolan anser han denne tanke som “det reneste perspektiv. Det er et perspektiv fra en cinefil, som priser filmhistorien”.

Nolans egne aspirationer er at forsøge at have et “perfekt omdømme om noget, men samtidig ikke at begrænse sig.”

I et andet interview med Youtube-kanalen Hugo Décrypte svarede instruktøren, at han ser sig selv lave film i hvert fald de næste 10 år. Dog er det ikke alle film, han er interesseret i at lave. Da Nolan blev spurgt ind til muligheden for at lave endnu en superheltefilm, svarede han klart “Nej”. Nolan instruerede den priste “The Dark Knight”-trilogi og har siden afholdt sig fra genren.

“Oppenheimer” udkommer i danske biografer den 20. juli.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Pistolprinsen 9 måneder siden

Hvis Quentin Tarantino skulle stoppe efter 10 film, skulle han have stoppet i 2012...
...for indtil nu er han oppe på 12 film, som han har skrevet og instrueret.
Lidt trold er man vel altid :-)
Gravatar

#2 Zalon 9 måneder siden

#1 Som du nok ved så tæller han Kill Bill som én film, med en del 1 og en del 2.

Hvilke andre film tæller du mere med for at nå på 12?
Gravatar

#3 Pistolprinsen 9 måneder siden

"Kill Bill 1" og "Kill Bill 2" er to film - jeg betalte i hvert fald 2 gange billet for at se dem - de hedder for øvrigt og "1" og "2", så at kalde dem for en film er direkte dumt - men, Quentin Tarantino gør det sikkert for at forsvare at kunne lave flere film.

Ellers er listen over film, som han både har skrevet og instrueret:

1) 1983 Love Birds In Bondage
2) 1987 My Best Friend's Birthday
3) 1992 Reservoir Dogs
4) 1994 Pulp Fiction
5) 1997 Jackie Brown
6) 2003 Kill Bill: Volume 1
7) 2004 Kill Bill: Volume 2
8) 2007 Death Proof
9) 2009 Inglourious Basterds
10) 2012 Django Unchained
11) 2015 The Hateful Eight
12) 2019 Once Upon a Time in Hollywood

...dertil kommer det utal film som han enten har skrevet eller instrueret eller produceret, men ikke alle ting på samme tid.

Så mon ikke hans tese om "kun 10 film" blot er et mediestunt.

Lidt trold er man vel altid :-)

Skriv ny kommentar: