I 1990 gik Internet Movie Database også bedre kendt som IMDb i luften. På det amerikanske filmsite giver brugerne film karakterer fra 1 til 10. Nu har Vanity Fair så udgivet en liste over de mest populære premierefilm på IMDb siden 1990. Christopher Nolan er mest IMDb-populær.

Se også: Christopher Nolan: Biograferne må oppe sig

Den succesrige instruktør har således hele fem film på listen i løbet af de seneste 25 år. Her kan hverken Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Peter Jackson, Steven Spielberg eller David Fincher være med.

Værd at bemærke er også, at der kun er to ikke-engelsksprogede film på listen. Det er “De urørlige” fra 2011 og så “Livet er smukt” fra 1997.

På skuespillerfronten skiller Leonardo DiCaprio og Morgan Freeman sig ud, der begge har medvirket i fire film hver på den eksklusive liste.

Du kan se hele listen nedenfor:

2014: “Interstellar” (8,7)
2013: “The Wolf of Wall Street” (8,2)
2012: “Django Unchained” (8,5)
2011: “De urørlige” (8,6)
2010: “Inception” (8,8)
2009: “Inglourious Basterds” (8,3)
2008: “The Dark Knight” (9,0)
2007: “Into the Wild” (8,2)
2006: “The Departed” (8,5)
2005: “Batman Begins” (8,3)
2004: “Evigt solskin i et pletfrit sind” (8,4)
2003: “Ringenes herre: Kongen vender tilbage” (8,9)
2002: “Ringenes herre: De to tårne” (8,7)
2001: “Ringenes herre: Eventyret om ringen” (8,8)
2000: “Memento” (8,5)
1999: “Fight Club” (8,9)
1998: “Saving Private Ryan” (8,6)
1997: “Livet er smukt” (8,6)
1996: “Fargo” (8,2)
1995: “Se7en” (8,6)
1994: “En verden udenfor” (9,3)
1993: “Schindlers liste” (8,9)
1992: “Reservoir Dogs” (8,4)
1991: “Ondskabens øjne” (8,6)
1990: “Goodfellas” (8,7)

Hvor mange har du set fra listen?

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 KhalidHamid12 6 år siden

Alle :)
Gravatar

#2 Ryder666 6 år siden

Har kun set de 20 af dem på listen.

Gravatar

#3 Lazlo H 6 år siden

Tja, når man kan sælge sand i Sahara med især sin totalt over-hypede Batman-trilogi og den selvhøjtidelige Inception, så er det ikke svært at blive populær. At manden så i min optik intet har skabt over middel metervare, Memento og til dels The Prestige undtaget, det giver ihvertfald mig grund til undren over mandens popularitet. Det hele gik jo i selvsving med The Dark Knight og den blev jo dengang udråbt til noget nær verdens bedste film. Personligt har jeg endnu til gode at se, hvori det fantastiske består.

David Fincher er i min bog en langt større filmmager, og velskrevne film som Seven, Fight Club, Zodiac, The Social Network og Gone Girl har langt mere indhold, intelligens og kvalitet end Nolans pretentiøsiteter.
Gravatar

#4 Jack Slater 6 år siden

#3

Er tildels enig. For mit vedkommende mangler de fleste af hans film det vigtigste element. Nemlig lysten til at se dem igen.

Interstellar og inception er som udgangspunkt rigtig gode, store og flotte film. Men jeg har ikke rigtigt lyst til at se dem igen af en eller anden grund, lidt svært at forklare faktisk.

Synes mest det er Memento og The Dark Knight af alle hans film som jeg har lyst til at se igen og igen.
Gravatar

#5 Kaversmed 6 år siden

#3 Et eller andet må han jo gøre rigtigt. Jeg er enig med dig i, at mange af Finchers film er bedre, men Nolan har stadig formået at underholde mig gennem de sidste mange år. Derudover er hans bundniveau meget højt, og man går aldrig skuffet ud af biffen efter at have haft set en Nolan film.

At kalde Nolans film for middel metervarer er vist nok lidt af en overdrivelse. ;)

Memento <3
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#6 Lazlo H 6 år siden

Som der rigtigt bliver nævnt - hans film sidder ikke i een, men er ihvertfald også for mit vedkommende glemte når man har forladt biografen/taget filmen ud af afspilleren. Både Inception og især The Dark Knight Rises efterlod mig aldeles om ikke skuffet så ihvertfald med en fornemmelse af "kors hvor ligegyldigt"

Finchers film er blevet siddende - de har gjort et fornemt indtryk. Zodiac var intens og hamrende medrivende på den snigende urovækkende facon, The Social Network var bare gennemført velfortalt og ikke mindst velspillet (stor ros til Aaron Sorkin!) og Gone Girl en smuk tour de force fra een slags film til en anden, med en forførende dæmonisk blændende Rosamund Pike. Jeg synes Finchers film har så meget mere nerve og dybde end Nolans show-off produktioner, og dybest set laver de vel film på hver sin side af gaden, så en sammenligning er måske ligefrem overflødig men blot et spørgsmål om personlig præference?
Gravatar

#7 Driver 6 år siden

Lazlo H (3) skrev:

David Fincher er i min bog en langt større filmmager, og velskrevne film som Seven, Fight Club, Zodiac, The Social Network og Gone Girl har langt mere indhold, intelligens og kvalitet end Nolans pretentiøsiteter.

Ikke én eneste af de såkaldte velskrevne Fincher-film, har Fincher været med til at skrive, hvorimod Nolan har skrevet eller været med til at skrive alle sine film på nær Insomnia.

Så det er interessant, at du begrunder, at Finchers skulle være bedre i form af, at hans film er kendetegnende ved at være velskrevede, når de ikke er skrevet af ham.

Fincher er en dygtig instruktør. Nolan er en dygtig filmmager.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#8 Geekalot 6 år siden

I må have mig undskyldt, men finder godt nok Fight Club meget overvuderet, den har da sine øjeblikke, men syntes godt ikke den er så god som den bliver gjort til.
Gravatar

#9 Kaversmed 6 år siden

#8 Jo den er, og det kan ikke diskuteres. ;)
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#10 Gasivodo 6 år siden

.og det skal han da have lov til?

Han kan sgu' et eller andet.. Savner dog lidt R-rated splat.. Men hvem gør ikke det - i år 2015?
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(

Skriv ny kommentar: