I et interview med Los Angeles Times løfter instruktøren Christopher Nolan lidt af sløret for sine tanker omkring en tredje Batman-film, der vil følge i kølvandet på megasuccesen “The Dark Knight”, som nærmer sig en verdensomspændende omsætning på $1 mia.

Nolan fortæller, at han altid fokuserer på én film ad gangen og aldrig laver en film med en fortsættelse i tankerne eller gemmer eventuelle ting til en fortsættelse.

Omkring en mulig opfølger til “The Dark Knight” siger Nolan: “Der er to ting, der spiller ind. Den ene er vægten, der lægges på historien. Hvad er historien? Er der en historie, der vil holde mig følelsesmæssigt engageret i de par år, som det vil tage at lave en film til? Det er det altafgørende spørgsmål. Jeg må samtidig spørge: Hvor mange gode tredje film i en franchise, kan du nævne?” siger Nolan grinende, og fortsætter: ”Samtidig havde vi udfordringen med at lave en fed toer – og dem har der heller ikke været mange af. Det handler i sidste ende om historien. Hvis historien er der, er alt muligt.”

“The Dark Knight” udkommer på dvd og Blu-ray 9. december.Vis kommentarer (32)
Gravatar

#21 The Dark Knight 13 år siden

Lad os nu bare se hvad Nolan finder på. Jeg er sikker på at der er noget som vil give ham det sidste skub til at lave en 3'er. Der er sikkert også noget som falder ham ind i det han skriver, at hvis der virkelig er så mange dårlige 3'ere som han siger mere eller mindre, så ved han selv at han på en måde ville blive en mere anerkendt instruktør vis han lavede en formidabel 3'er. Der er ikke mange instruktører som har det på sit cv kan man sige. Hvis han nu laver den næste batman film, så er jeg sikker på den vil blive god og få meget succes(kan selvfølgelig ikke være 100% sikker). Han har et fantastisk hold bag sig. Det skader heller ikke at han tager den tid det tager for at lave en god film.
Tag f.eks. Jon Favreau. Efter hvad jeg har læst, så er han så målrettet på at lave en 2'er bare sådan uden eftertanke og det er fordi den har fået en masse gode omtale og selvfølgelig $. Jeg synes ikke at ironman er nær så god som TDK. For han bygger mach1 i en grotte med kameraer uden han bliver opdaget, virkelig gennemtænkt må man sige.
Han når til Mach3 i filmen! Det går alt for stærkt i historien. Men hvis man skal se bort fra historien klarer den sig udemærket synes jeg. Disse fejl laver Nolan ikke(indtil videre), han tænker på hver enkelte detalje. Men jeg håber selvfølgelig at han vender stærkt tilbage med en 3'er og stadig med de samme skuespillere.
Har Bale ikke lavet kontrakt på 3 film???
Gravatar

#22 NightHawk 13 år siden

# 17 -

Jeg har det så helt omvendt mht. Bourne Ultimatum og Die Hard With a Vengeance. Førstnævnte er for mig blot én stor gentagelse af 2'eren. Eneste forskel er de forskelllige locations og et hold nye skurke. Ellers er det keep on trucking fra Greengrass side med højt tempo, hektisk replikskifte og ultrahurtig klippestil. For lige at sørge for at pulsen holdes helt oppe på max, kører der så samtidig et dunkende score i baggrunden, som er så ensformigt, at det er til at få dårlige nerver over.

Derimod så synes jeg netop af "Die Hard"'s tredje kapitel var et friskt indslag til en serie, hvor de to forrige var bygget op på næsten samme facon i alle facetter. Jeg synes faktisk det var ret fedt, at McTiernan valgte at lave 3'eren på en helt ny måde både manuskriptmæssigt og visuelt. Det ku' jeg godt ha' ønsket mig fra Greengrass side i "Ultimatum". Altså at han havde prøvet en anden stil fremfor blot at kopiere sig selv.

Så jeg betragter "Bourne Ultimatum" som en skuffende 3'er, men "Die Hard With a Vengeance" som et friskt pust og en ret vellykket 3'er.

Hvad Batman serien angår, må der gerne for min skyld komme både en ny instruktør og hovedrolle til Batman Franchisen. Christian Bale er ok, men også noget kedelig og Christopher Nolans stil i Batman regi, bryder jeg mig slet ikke om. Selv om han er en god instruktør og jeg normalt holder af hans film, så græder jeg ikke mig selv i søvne, hvis han vælger at overlade franchisen til en anden instruktør. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#23 cansi 13 år siden

Åbenbart var dette det første del af en 3 parts interview.

her er andel del, hvor Chris fortæller om sin ynglings scene i TDK
http://latimesblogs.latimes.com/herocomplex/2008/1...
Gravatar

#24 database 13 år siden

Hvad med den tredje del ? Eller er den ikke blevet lagt ind på nettet endnu ?
Gravatar

#25 cansi 13 år siden

jeg regner med imorgen...
Gravatar

#26 HonoDelLoce 13 år siden

#22

Ultimatum har jo været grund for mange debatter herinde, og det er jo nu engang en smagssag :)

Derimod vil jeg skam give dig fuldstændig ret i det meste af hvad du siger med hensyn til Die Hard 3.. Det skrev jeg i øvrigt også i #17.. Jeg synes filmen er meget vellykket, og makkerparret Willis/Jackson virker bare.. Det er en solid action-flick, men.. Det føles bare ikke som en del af Die Hard-universet.. Som du selv skriver er den lavet på en helt anden måde, både manuskriptmæssigt og visuelt.. Og hvis du spørger mig, så er det lige nøjagtig dét, der er fejlen - hvis det altså skulle fungere som en god fortsættelse på det der allerede er lavet.. Jeg siger ikke, at filmen absolut skulle være identisk med de to første, men.. Hvis du ændrer hovedpersonens navn, så er det ikke én der ville have vidst, at det var en fortsættelse til de to første Die Hard-film.. Så er det ikke en vellykket 3'er..

- men derfor kan det jo godt være en vellykket film :)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#27 SCSAustin 13 år siden

Die Hard 3 var jo oprindeligt IKKE en Die Hard-film. Manus blev tilpasset så vi kunne få en dosis McClane (sp?). Tror sågar det var i en artikel herinde at jeg læste det.

Tilbage ontopic: Jeg håber på en Batman 3, men sætter ikke næsen op efter den. Hvis Nolan ikke ønsker at lave den har jeg fuld respekt for det. De to første er perler og kan ses igen og igen.
Gravatar

#28 database 13 år siden

Håber virkelig han laver en 3'er. Dermed ikke sagt at en skal komme ud lige nu og her, han må skam gerne tage så lang tid som han vil. Det ville bare være dejligt med en sidste film, der afsluttede hele Batman-franchisen på en rigtig måde. En virkelig mindeværdig 3'er, for dem er der ikke så mange af (for mit vedkommende). Og back to the future var da langt fra en vellykket 3'er !!
Gravatar

#29 database 13 år siden

#23

Det ville være dejligt, hvis du gad lægge den sidste del af interviewet ind når den kommer på nettet :)
Gravatar

#30 cansi 13 år siden

# 29 self

her er den


http://latimesblogs.latimes.com/herocomplex/2008/1...


Her bliver der snakket om Heath Ledger og hans oscar chancer. og hvorfor hans batman ikke passer ind i en samlet superhelte film( Justice league film, the avengers)

Skriv ny kommentar: