I et interview med Los Angeles Times løfter instruktøren Christopher Nolan lidt af sløret for sine tanker omkring en tredje Batman-film, der vil følge i kølvandet på megasuccesen “The Dark Knight”, som nærmer sig en verdensomspændende omsætning på $1 mia.

Nolan fortæller, at han altid fokuserer på én film ad gangen og aldrig laver en film med en fortsættelse i tankerne eller gemmer eventuelle ting til en fortsættelse.

Omkring en mulig opfølger til “The Dark Knight” siger Nolan: “Der er to ting, der spiller ind. Den ene er vægten, der lægges på historien. Hvad er historien? Er der en historie, der vil holde mig følelsesmæssigt engageret i de par år, som det vil tage at lave en film til? Det er det altafgørende spørgsmål. Jeg må samtidig spørge: Hvor mange gode tredje film i en franchise, kan du nævne?” siger Nolan grinende, og fortsætter: ”Samtidig havde vi udfordringen med at lave en fed toer – og dem har der heller ikke været mange af. Det handler i sidste ende om historien. Hvis historien er der, er alt muligt.”

“The Dark Knight” udkommer på dvd og Blu-ray 9. december.Vis kommentarer (32)
Gravatar

#1 Zoracka 13 år siden

Dejlig kommentar fra Nolan's side af. Jeg håber, at han laver en Batman film mere, sålænge han holder niveauet fra de to forrige film :)
"Did you see saw?" - "Yeah, I saw Saw." - "Did you see Saw 2?" - "I saw Saw 2 too"
Gravatar

#2 filmz-gofferoffer 13 år siden

Ja, det er da en herlig kommentar. Tror næppe, Nolan er helt færdig med Batman-universet.
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#3 Tylerdurden 13 år siden

Nolan er en klog mand. Han ved man ikke skal lave en film, bare for at lave den. Desværre kan man ikke sige det samme om filmselskaberne, så lige meget hvad så er jeg sikker på der kommer en Batman 3, med eller uden Nolan og Bale.
You stay classy, San Diego. I'm Ron Burgundy?
Gravatar

#4 Isse 13 år siden

Citat Nolan: "Hvor mange gode tredje film i en franchise, kan du nævne?"

LOTR: ROTK?

Godfather part 3?

Indiana Jones and the Last Crusade?

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith?

Pirates of the Caribbean: At World's End?

The Bourne Ultimatum?

Og mon ikke Sincity 3 bliver fantastisk?

Well, det er bare MINE bud, ud fra MIN mening.

Men jeg er overbevist om at han kan overskygge de ovennævnte hvis han laver nummer tre :)
Gravatar

#5 tranberg 13 år siden

#4

Enig - Nolan talte vist list i forvirrelse; der er rigtig mange rigtig gode 3'ere.

Nolan er udmærket klar over, at ham selv og hans bror Jonathan godt kan skrive en suveræn 3'er, men han venter med at sige noget.

Mit bud er, at Nolan laver en anden fuldstændig uafhængig film, der adskiller The Dark Knight og en eventuel 3'er; ligesom The Prestige adskilte Batman Begins og The Dark Knight.
The end is closest to the beginning
Gravatar

#6 Isse 13 år siden

#5 Well vi for se om at han overhovedet laver den, hvilket jeg virklig håber at han gør.

Men indtil da genser jeg bare de 2 andre utallige gange :)
Gravatar

#7 Fable 13 år siden

Det er beundringsværdigt at han, trods The Dark Knight's succes, ikke tager en tredje film for givet, men derimod overvejer om den høje standard ville kunne overføres til en efterfølger.

#4
Man skal også tænke på at ROTK var planlagt fra starten, eftersom det jo er den tredje og sidste bog i rækken. Når man snakker LOTR, snakker man om en trilogi, derfor må der nødvendigvis være tre film, og eftersom bøgerne var en succes, er det ikke på samme måde svært at indfri forventninger til en 3'er.

Godfather 3 har jo to legendariske forgængere (hvilket de vel var allerede da 3'eren blev lavet), derfor vil den vel altid være anerkendt, alene på grund af at den er en del af trilogien. Men er den egentlig god? En 3'er i en trilogi skal vel et eller sted kunne leve op til sine forgængere, og opretholde niveauet fra de to første film, før den kan kaldes en succes? Eller er det bare mig?

Det er selvfølgelig mest et spørgsmål om smag - efter min mening kan man også diskutere om PotC 3 og Bourne Ultimatum kan betegnes som succeser, deres forgængere taget i betragtning.
Gravatar

#8 Isse 13 år siden

#7 Ligemeget om det er planlagt fra starten eller ej, så er det stadig en 3er. men altså som jeg skrev i forrige indlæg, så er det ud fra min egen mening.

Well, mht til at opretholde niveauet, mener jeg at de nævnte har levet op til forgængerne (Efter min mening).

Jeg vil os sige at jeg har en bred smag indenfor film, og vil næsten gå så langt og sige, at jeg næsten kan se enhver film.
Gravatar

#9 Fable 13 år siden

#8
Det er selvfølgelig fair nok hvis man synes at fx. PotC 3 er god, jeg mener bare at man må inkludere de 2 første film i en objektiv vurdering. Derfor vil der, i visse tilfælde, også være højere krav til en 3'er, end til en film der ikke indgår i nogen franchise, da en "enlig" film ikke har noget at skulle leve op til.
Måske er det det Nolan mener.
Gravatar

#10 filmz-ab 13 år siden

Tja....Pirates 3 var nu heller ikke for god, Godfather 3 ganske middelmådig og står klart i skyggen af de to første. Så nej, der er bestemt ikke mange gode 3'er. Nolan ved dette jo. Derfor siger han som han gør.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

Skriv ny kommentar: