Biograf-selskabet bag CinemaxX-biograferne i Danmark ønsker ikke at betale husleje under coronakrisen – kravet gælder dog ikke i Danmark på grund af hjælpepakkerne.

CinemaxX-ejerne Vue meddeler, at de har sendt et brev til sine europæiske udlejere. Den danske afdeling af CinemaxX understreger dog, at det ikke gælder for Danmark.

I brevet er der to ønsker. Det første ønske handler om at slippe for at betale husleje under tvangslukningen på grund af coronakrisen:

”Det var skuffende, at vi er blevet bedt om at betale 100 procent husleje, når vi var blevet beordret til at lukke ned af regeringen,” siger Vue-chef Tim Richards til The Hollywood Reporter.

Det andet handler om tiden efter coronakrisen. Således frygter CinemaxX-ejerne fra Vue, at man i en lang periode efter genåbningen ikke vil kunne spille for fulde sale, da der formentlig vil komme restriktioner i form af krav om afstand og størrelse på forsamlinger:

”Det, som vi diskuterer med vores udlejere, er, at med kommende fantastiske perioder, når ‘Tenet’ kommer ud, er vi villige til at dele vores succes med jer i den periode på en omsætnings-baseret aftale, men tilsvarende også deles om mere stille perioder,” siger Richards.

CinemaxX-direktør Kim Brochdorf fortæller, at der ikke er udsendt et brev til de danske udlejere, da huslejen er sikret af hjælpepakkerne:

”Vi har ikke bedt om nedslag i huslejen for vores biografer i Danmark under lukningen. Husleje er omfattet af regeringens Covid-19-hjælpepakker for alle danske biografer,” siger Kim Brochdorf til Filmz.

Læs også ‘Biograf-arkitekt i 2017: ‘Forbrydelse at nedrive Palads’ – derfor gør han det nu selv‘.

CinemaxX har holdt lukket i Danmark siden den 12. marts.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: