Filmz’ to PIXperter, Johnny Vinther Jensen og Thomas Borgstrup, fortsætter i dag deres artikelserie omkring årets CPH PIX-filmfestival.

I går – på festivalens syvende dag – kastede vores PIXperter sig bl.a. over en stribe DR-film, som tv-kanalen tidligere har nægtet at vise (deriblandt en kontroversiel “Cirkeline”-film!), samt den klassiske, gotiske gyser “Horror of Dracula” og den prisbelønnede, franske farce “The Minister”.

Klik her for at læse dagens rapport fra vores kyndige PIXperter!Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Outbound Sith 12 år siden

Det følgende indlæg er udtryk for min egen mening og afspejler ikke nødvendigvis Filmz' holdning...

Min lille fejde med PIX omkring aflysningen af forestillinger og den efterfølgende kompensation for ejere af filmpas sluttede brat tirsdag aften. Men ikke på den måde, jeg havde håbet! Jeg havde skrevet på festivalens Facebook-side og foreslået, at når nu vi med filmpas reelt ikke kan bruge deres tilbud om refusion eller en fribillet til noget, om de så ville overveje at udvide filmpassets gyldighedsperiode til også at gælde de ekstraforestillinger, som altid bliver tilføjet, efter festivalen officielt er slut.

Til det svarede festival-direktør Jacob Neiiendam, som jeg hidtil har betragtet som en flink og fornuftig mand: ”Som du selv skriver er filmpasset nærmest 'én stor fribillet' og netop derfor synes vi faktisk ikke at det er urimeligt at der visninger som det ikke dækker. Vi hader at få aflyst film, men sådan er det at lave festival. Men dit ønske om særlig kompensation for filmpas-ejere er ikke øverst på vores liste - I får meget forærende allerede.”

Den tager vi lige igen: ”I får meget forærende allerede.” Et filmpas koster faktisk kr. 850,-, så det er lige lovligt friskt at påstå, at vi får noget forærende! Ret skal være ret: Der lå også nogle ligegyldige buttons og klistermærker i kuverten med filmpasset, og der fulgte en kupon til kataloget med, men kataloget har mest bare vejet godt til i min taske. Så hvis det er de ting, vi har fået forærende, så frasiger jeg mig dem med glæde!

Hvis det er den måde, I vil lege på, så tager jeg også fløjlshandskerne af. Nu bliver der ikke længere givet ved dørene. Jeg skal i hvert fald nok sørge for at få skrabet de fribilletter til mig, som jeg har ret til i kølvandet på nu tre aflysninger i mit program. Og jeg vil fremover også skrive om de mindre gode eller direkte dårlige oplevelser, jeg selv eller andre er ude for (som ikke bare skyldes dårlige film).

- Vi kan jo passende starte med tirsdagens aflysning af ”The Deep Blue Sea”-visningen i Dagmar. (Jeg ved godt, at kopien er strandet i Holland, og at ”sådan er det at lave festival”, men det argument er jo bare én stor fribillet.)
- Mandag blev visningen af ”The Sorcerer And The White Snake” aflyst, fordi man ikke havde fået fat i koden til at låse den digitale kopi op med. Festivalens marketing-ansvarlige har tidligere forklaret mig, at det med de digitale nøgler, som kun virker på bestemte tidspunkter, er lidt af et mareridt, men uanset hvem, der har ansvaret, er det PIX, der sidder med aben og ser dumme ud.
- Som de f.eks. gjorde i lørdags, da en fyldt sal sad klar i Empire for at se ”Human Centipede 2”, og visningen måtte aflyses, fordi biografens Bluray-afspiller ikke virkede!
- Og så er filmmessen d. 21. i Cinemateket i øvrigt også er blevet aflyst? (Nej, den arrangeres reelt ikke af PIX, men de lægger stadig navn til.)
- Og selvom det er positivt, at de nu er begyndt at melde aflysninger ud over Facebook, så mangler jeg altså stadig en officiel udmelding på, om den der visning af Livid d. 23. virkelig er aflyst.
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#2 bjarke 12 år siden

...jeg er lidt i tvivl om, hvor du vil hen med din kritik (udover et par fribilletter)? For mig er det fint at tage en snak om fejl og mangler i forhold til PIX, men jeg synes, at dit startskud til debatten er lige lovlig krigerisk og forbitret til at der kan komme noget godt ud af den.

Og come on - jeg er selv blevet ramt af aflysninger - og ja, vi er alle enige om, at det er surt. Men jeg synes, at det er en skam, hvis tonen begynder at være negativt ladet, når snakken falder på PIX. Jeg mener, der er så mange film og events der skal lykkedes - og så mange spillere på banen for at alt skal klappe - hvilket så absolut langt størstedelen gør. Husk nu lige på det :) Men ja, selvfølgelig vil der ryge visninger i svinget og fejl vil ske - og folk vil smaske i biografen og glemme at slukke mobilen. Men tæl nu lige til 10 og ret kritikken der hen, hvor den kan blive taget til efterretning - ellers er det bare luftforurening.

Well, hvad jeg vil sige er vel egentlig blot - tag en slapper og nyd filmen. Vi ses derude :)
Mit filmsite Filmskribenten.dk. Nyeste anmeldelser: Guardians of the Galaxy | Deliver Us From Evil: http://filmskribenten.dk
Gravatar

#3 bjarke 12 år siden

...og angående filmene :)

Jeg var også ret vild med Arirang - tvetydig, sjov og herlig drilsk. Smuggler er også i min bog en noget slap omgang - ganske vist et lokkende miks af vold, tortur, humor og action, men desværre uden den fornødne historie og interessante karakterer til at drive løjerne engagerende frem.

- og forresten, Johnny, så vil jeg nu gerne anbefale Last Screening - afdæmpet og atmosfærefyldt fransk fristelse, bumbum :)

- nå ja, og har bl.a. set The Raid her til aften - skynd jer at købe billet til det adrenalin-kick...
Mit filmsite Filmskribenten.dk. Nyeste anmeldelser: Guardians of the Galaxy | Deliver Us From Evil: http://filmskribenten.dk
Gravatar

#4 Highland Park 12 år siden

Nicolas og Barbara [...] forelsker sig, flytter sammen og bliver gravide.
Wow, hvordan gik det for sig?
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#5 bjarke 12 år siden

Highland Park (4) skrev:
Wow, hvordan gik det for sig?

--->TRYK
Mit filmsite Filmskribenten.dk. Nyeste anmeldelser: Guardians of the Galaxy | Deliver Us From Evil: http://filmskribenten.dk
Gravatar

#6 Outbound Sith 12 år siden

#2 Nu er det her jo ikke startskuddet. Startskuddet var for et par dage siden, hvor jeg var lidt mere forundret og konstruktiv i tonen. Det, der fik mig ud på en lidt mere konfrontatorisk sti, var Jacob Neiiendams bemærkning om, at filmpas-ejere fik så meget foræret.

I bakspejlet kan jeg godt se, at hans bemærkning har en aura af "festival fatigue", men derfor pissede den mig stadig af. I øvrigt kan jeg fortælle, at jeg forgæves har forsøgt at få byttet billetterne fra to aflyste forestillinger. I Dagmar havde de ingen fribilletter liggende (er der nogen, der ved, om man skal over i Huset efter dem?), og i Empire var meldingen, at når man har filmpas, så kan man ikke få kompensation for aflyste forestillinger. Hvis det er tilfældet, kan de da bare melde det ud. Så har vi noget at forholde os til.

Når det er sagt, så lader jeg på ingen måde det her forstyrre min nydelse af filmene, og "The Raid" var for vild!!! :D
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#7 Outbound Sith 12 år siden

Jeg fandt sørme Cirkeline-afsnittet "Flugten fra Amerika" på YouTube:
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#8 The Insider 12 år siden

Fedt med link!
War. War never changes.

Skriv ny kommentar: