Spændingen er udløst. Norske Eskil Vogt vandt hovedkonkurrencen på CPH PIX – New Talent Grand Pix – med sin debutfilm “Blind”.

Se også: Anmelderne splittet om favoritten til New Talent Grand Pix

Filmen følger Ingrid, som har svært ved at acceptere sit nye liv som blind, og hun vil ikke forlade lejligheden. Hendes mand, Morten, prøver forgæves at få hende til at leve livet lidt igen. Eller gør han? Ingrid er nemlig ved at skrive en roman, og der opstår en glidende overgang mellem det, hun forestiller sig, og det som (måske) virkelig sker omkring hende.

Juryen, bestående af de tre producere Steve Holmgren, Miriam Nørgaard og Sol Bondy, valgte i dag at give prisen på 15.000 euro til “Blind” som den bedste film ud af de ti konkurrerende debutfilm.

I løbet af festivalen har fem anmeldere fra henholdsvis Politiken, Dagbladet Information, Filmmagasinet Ekko, norske FilmMagasinet og så Filmz givet stjerner til de ti film. Fra de tre førstnævnte medier blev den flamske film “Violet” fremhævet som bedste film, alt imens FilmMagasinet og Filmz pegede på “Blind”, der altså også endte med at vinde.

Se anmeldernes vurdering i Ekkos stjernebarometer.

“Blind” kan ses på søndag d. 13. april, kl. 14.20 i Grand.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: