Jyske Megascope krydser fingre for en delvis åbning allerede den 10. maj.

Biograferne i Danmark er beordret lukket af regeringen minimum til og med den 10. maj, hvortil der er forbud mod at forsamles mere end 10 personer. Hvad skal der ske derefter?

Hos Megascope i Horsens håber man på, at statsminister Mette Frederiksen senest den 1. maj vil meddele biograferne, at de må åbne igen efter den 10. maj:

”Jeg håber på en melding inden 1. maj… Vi har altid travlt i sommerferien, hvor vi plejer at åbne tidligt. Og i år kommer mange danskere ikke ud at rejse,” siger Megascope-direktør Erling Kræmmer til Horsens Folkeblad.

Men hvad skal biograferne så vise, hvis de åbner allerede til maj? Planlagte premierefilm som “No Time to Die”, “Black Widow” og “Fast & Furious 9” er som bekendt blevet udskudt til senere:

”Der er film at vise, jeg kan bare ikke sige hvilke lige nu,” siger Kræmmer.

Filmkalenderen er nærmest renset for storfilm i maj og juni, hvorfor de næste store premierefilm først er at finde i juli i form af “Tenet” og “Mulan”.

Læs også ‘Dansk biograf holder lukket – men åbner snart på p-plads‘.

De amerikanske biografer arbejder med en plan for genåbningen, hvor der bliver vist premierefilm fra februar og marts kombineret med repremiere på klassiske film – det nævnes også som en løsning i Danmark blandt biograffolk, som Filmz har talt med.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

Når man åbner op for erhverv hvor folk roder i ens hår, burde man også kunne åbne op for biografer, hvor der holdes afstand.
Man kan indføre restriktioner på at man kun må sidde på 2./3. plads/række, at folk lukkes ind en af gangen og IKKE må forlade deres plads under forestillingen og at folk lukkes ud i den rækkefølge de blev lukket ind.

Man kan også benytte nogle af udgangen fra de forskellige sale som indgange til de enkelte forestillinger, og kun acceptere online bestillinger.

Det virker dog nogle gr som den omvendte verden, hvor de først siger hvad der åbner og så i huj og hast kommer med retningslinjerne for hvordan det skal ske. Hvad med at gøre det anderledes denne gang og meld ud, hvad de forskellige erhverv kan gøre for at forberede sig til en åbning, så de er klar når åbningen sker.

Skriv ny kommentar: