Danske Maria Sten er sammen med blot fem andre kvinder blevet udvalgt til The Lucky Exports Pitch Program af “Birds of Prey”-forfatter Christina Hodson og Margot Robbie.

Hun er endnu ikke et navn kendt af alle herhjemme i Danmark. Men i Hollywood er de begyndt at få øjnene op for danske Maria Sten, der spillede rollen som Liz Tremayne i DC-serien “Swamp Thing”.

Senest er Sten blevet udvalgt til manuskriptforfatter-forløbet The Lucky Exports Pitch Program, der i løbet af november skal hjælpe seks kvindelige talenter med at skrive en actionfilm.

Det er “Birds of Prey”-forfatter Christina Hodson og Margot Robbie, som står bag initiativet. De to Hollywoodstjerner coacher i disse dage danske Maria Sten, som netop nu skriver på sin første spillefilm:

”Det er en adventure-actionfilm, hvilket er et bevidst valg for dette forløb, der netop er gearet til at fokusere på action-film,” siger Maria Sten til Filmz.

Hun fortæller videre til Filmz, at hun er inspireret af action-klassikere som “Heat” og “Bourne”-franchisen samt adventure-genren med “Indiana Jones” som det store forbillede.

Maria Sten er taknemmelig for at være blevet udvalgt i en branche, hvor det primært er mænd, som skriver manuskripterne. Men det er ved at ændre sig:

”Det er en interessant tid at arbejde i Hollywood lige nu. Fordi jeg selv er en kvinde med multi-etnisk baggrund, er det personligt noget, jeg altid har været opmærksom på og arbejdet på at fremme, så det betyder meget selv at være med til at ændre landskabet.”

For danskeren handler det dog ikke blot om at erstatte mænd med kvinder, som man har set det med film som “Ghostbusters” og “Ocean’s 8”. Det handler om at åbne for flere og nye kreative stemmer, så de gode historier fortælles fra mere end ét perspektiv:

”Det vigtigste ved at lave film er at fortælle en god historie. Det handler ikke om at lave noget igen, bare med en kvinde i hovedrollen, fordi det nu er noget, der er ‘in’. Det handler om at omformulere fortællinger, der historisk set oftest er blevet fortalt fra et mandligt synspunkt.”

Maria Sten fortsætter som en del af The Lucky Exports Pitch Program frem til begyndelsen af december. Herefter er det planen, at danskerens actionfilm skal produceres med hjælp fra Christina Hodson og Margot Robbie.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: