Familien Obel er en central del af dansk biografliv med MovieHouse og Big Bio – biografkæderne har vidt forskellige strategier for driften.

De satser begge på luksus. Big Bio har hjemme i Herlev, men snart også Nordhavn og Holstebro. MovieHouse har derimod hjemme i Hellerup og Hjørring med udvidelse på vej i Ringsted. Og så er de i familie.

Big Bio-kæden drives af Henrik og Louise Obel, der er kusine til Michael Obel, som sammen med sin kone Tatjana Obel står bag MovieHouse-kæden. Men selv om der er tale om luksusbiografer, så fokuserer de alligevel på forskellige områder i fremtidens biografdrift.

Henrik og Louise Obel annoncerede senest åbningen af Big Bio Nordhavn med et stort fokus på bæredygtighed i driften af biografen:

”Da vi åbnede Big Bio i Herlev for fire år siden, havde vi fokus på at optimere komforten for vores gæster. Samme komfort kommer vi til at tilbyde vores biografgæster hos Big Bio i Nordhavn. Men det er også vigtigt for os at have et stærkt fokus på bæredygtighed,” udtaler Henrik Obel.

Således har Bio Bio-parret haft fokus på at købe klimavenligt genbrug i forbindelse med indretningen af den nye biograf i Nordhavn.

Filmz erfarer endvidere, at der er lignende planer for stort fokus på bæredygtighed i Big Bio-biograferne i Herlev og Holstebro.

Michael og Tatjana Obel sætter derimod alt ind på at indkøbe nyt fra hele verden til den nye MovieHouse i Ringsted:

”Min kone Tatjana og jeg har rejst det meste af verden rundt for at finde møblerne til vores cafe og biografsale. Det gælder den store pejs og de antikke lædermøbler, der kommer fra Provence, til de italienske marmorborde, veloursofaer, ægte persiske tæpper fra Mellemøsten, originale hammamvaske fra Istanbul og gode danske designmøbler,” udtaler Michael Obel.

Læs også ‘Ny dansk biograf er LGBT-certificeret – fokus på klima og kønsneutralitet‘.

MovieHouse Ringsted åbner den 12. december.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: