Det dansk-svenske komediedrama “Original” blev i marts sidste år udtaget til Tribeca Film Festival i New York, og senere på året var filmen den store vinder på den prestigefyldte Shanghai International Filmfestival, hvor den modtog hovedprisen for bedste film og for bedste mandlige skuespiller (Sverrir Gudnason).

Alligevel er der ikke tiltro til, at filmen vil kunne trække danskerne i biografen, og den udsendes derfor direkte på dvd senere på året. Det skriver Politiken.dk.

Filmen er bl.a. finansieret af Det Danske Filminstitut (DFI) og Danmarks Radio, og Claus Ladegaard fra DFI fortæller: ”… vores lanceringsfolk tror ikke på den, og Zentropa kunne heller ikke finde en distributør, der ville sende filmen ud i biograferne.” Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen, kan ikke huske, at det tidligere er sket, at en dansk film produceret til biograferne alligevel ikke får biografpremiere.

“Original” er tidligere af Zentropa blevet beskrevet som et friskt og farverigt eventyr og en slags dansk “Amelie fra Montmartre”. Filmen har bl.a. Jesper Christensen, Ghita Nørby, Dejan Cukic, Thomas Bo Larsen, Sverrir Gudnason, David Dencik og Tuva Novotny på rollelisten.

Da filmen vandt på Shanghai International Filmfestival beskrev “Slumdog Millionaire”-instruktøren og formanden for juryen, Danny Boyle, “Original” som et ”lyst, rørerende og undergravende studie i psykisk sygdom, som er medfølende og aldrig sentimental.”

Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår denne medfølende og aldrig sentimentale film vil kunne opleves på dvd.

Se også: Stor dansk aften på Shanghai International Filmfestival.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 twopool 12 år siden

Jeg så den på CPH:PIX. Det er en fed film!
Gravatar

#2 filmz-Bruce 12 år siden

Hvad fanden er det for en beslutning? Det er sgu da sygt, at en sådan film ikke kommer i biografen. For en gang skyld lyder det som en dansk film man gerne vil se. Nå, men så kommer den forhåbentlig hurtigt på skive :(
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 frahm-2 12 år siden

Så den også på PIX sidste år og den er faktisk bedre end meget af det danske der bliver produceret i øjeblikket. Slutningen er ret dårlig, men resten af filmen er fed.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#4 Kochie 12 år siden

Ha ha. Det her er vand på den gængse filmlzlæsers mølle. Endelig en dansk film, der ikke ligner bras, og så er der ingen der tør udsende den. Jebus!
Gravatar

#5 dude 12 år siden

Så den på CPH:PIX og det er en fed film, som hverken i historie eller stil ligner det typiske danske hverdags drama.
Det er helt vildt at en film, som Danny Boyle giver en pris i Shanghai ikke kan komme ud til det danske publikum. Er branchen virkelig så bange efter at 2009 ikke var det bedste bioår for dansk film eller er det fordi der bliver snakket både dansk og svensk...?
Det er trist for os som gerne vil se noget - bare lidt anderledes, som ikke handler om incest eller midvejskriser...
Gravatar

#6 Wookien 12 år siden

Skal ses. Lyder lidt som ´Joakim Triers mesterværk Reprise :)
Gravatar

#7 dunga 12 år siden

Det beskriver meget godt det danske filmmiljø!!!!

Danske biograffilm skal være nogle film med det sikre kort. Enten bliver det elendige romantiske komedier, med de samme 8 skuespillere der bare skifter hovedroller og biroller, eller også blive det ligegyldige og halvhjertede børne/ungdomsfilm skrevet af Søren Frellesen, som har lige så lidt manuskripttalent som en blind tigger i Bagdad... Man satser på det sikre og laver en genindspilning af en gammel børnefilm og får Niels Olsen, nogle børn der siger "Fucking", en eller to FCKtrøjer skal blive vist i filmen og Lars brygmann i en birolle, så har man et koncept til en dansk film.

Ellers bliver det komedier med et par velrenommerede skuespillere et par populære standuppere som er private venner med instruktøren eller produceren og et par sætninger i filmen som skal sælges i traileren...

Det er nepotisme og forudsigeligt og ligegyldigt.
Skal man så endelig have noget drama og nogle film der skal rykke noget hos folk, satser Zentropa og de andre på Susanne Bier, Ole Bornedal eller Per Fly... Solide folk, men det er de samme Tordenskjolds soldater og det er forudsigeligt...

Endelig er der så en film der bryder lidt med det mønster, men det går jo virkelig ikke..!!!

Men klip filmen om, skriv en standupkomiker ind og et par FCKtrøjer og send den ud lige før en skoleferie, så er det sikkert mange folk der strømmer til og ser den....

Jesper
Gravatar

#8 Zabriskie 12 år siden

#6

Jah! Reprise!

Hvad var det nu... nå ja "Original" lyder ikke som Reprise, men gå ud og køb Reprise.
Le temps détruit tout
Gravatar

#9 Nicki52 12 år siden

Jesper Christensen, Ghita Nørby, Dejan Cukic, Thomas Bo Larsen, Sverrir Gudnason, David Dencik og Tuva Novotny

Så er jeg tiltrukket.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#10 McPeter 12 år siden

Altså jeg er selvfølgelig også forarvet og alt det dér, men jeg må nu indrømme at jeg slet ikke havde hørt om filmen før jeg så denne nyhed, så jeg ved ikke hvor stort et tab det er for mig. Og så lyder det umiddelbart som drama og der er det jo ikke helt ligeså vigtigt at se den i biografen som med effekt-film.

Men den lyder da interessandt - kunne være man skulle give den en chance på dvd når den falder i pris og se om den måske kan bryde stimen af dårlige danske film. :-)
Mit film site: http://www.filmtips.dk/

Skriv ny kommentar: