Den dansk-svenske film “Original” blev den store vinder på den prestigefyldte Shanghai International Filmfestival, hvor den vandt hovedprisen for bedste film og for bedste mandlige skuespiller (Sverrir Gudnason).

Samtidig gik prisen for bedste kvindelige skuespiller til Simone Tang for Nils Malmros-filmen “Kærestesorger”, der har fået den engelske titel “Aching Hearts”. Prisen blev overrakt af skuespilleren Andie MacDowell, der kaldte Tangs præstation for ”smuk”.

Formand for juryen i Shanghai var i år den britiske instruktør Danny Boyle, der bl.a. har vundet Oscar for “Slumdog Millionaire”.


Boyle beskrev “Original” som et ”lyst, rørerende og undergravende studie i psykisk sygdom, som er medfølende og aldrig sentimental.”

“Original”, der er instrueret af de to spillefilmdebutanter Alexander Brøndsted og Antonio Tublén, omhandler Henry, der bruger det meste af sit liv på at passe ind. Indtil den dag, der bliver vendt op og ned på hans liv: Han bliver fyret fra sit kedelige job som bankrådgiver og løber ind i Jon, som overtaler ham til at flytte med til Spanien og åbne en restaurant. Alting er dog langtfra, som det ser ud.

Filmen, der også har Jesper Christensen, Ghita Nørby, Dejan Cukic, Thomas Bo Larsen, David Dencik og Tuva Novotny på rollelisten, har dansk premiere til efteråret.


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Highland Park 10 år siden

Interessant nyhed. :)

Jeg havde godt nok ikke ventet, at Simone Tang ligefrem ville modtage en pris for sin præstation, selv om hun gjorde det godt nok i "Kærestesorger". Det bliver spændende at se, om hun vælger at gøre karriere indenfor skuespillerfaget.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#2 Outbound Sith 10 år siden

Jeg vidste ikke, at den havde fået en premieredato. Det var dagens gode nyhed! Da den blev vist på CPH:PIX, havde de nemlig ikke en distributionsaftale i Danmark...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#3 filmz-Bruce 10 år siden

Flot! Dejligt at se Ghita Nørby med igen i en dansk film. Hun er ikke kun grand ol' lady. Hun er en hamrende god skuespiller!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: