Filmanmelderne i Danmark hylder Mikkel Boe Følsgaard for sin rolle som transkvinden Agnete i “En helt almindelig familie”.

Det satte gang i en massiv shitstorm, da det i 2018 kom frem, at Scarlett Johansson skulle spille transmanden Dante ‘Tex’ Gill i spillefilmen “Rub & Tug”.

Presset mod Scarlett Johansson blev så voldsomt, at skuespilleren måtte trække sig fra rollen – læs om det her.

I dag har et lignende tilfælde premiere i de danske biografer i form af “En helt almindelig familie“, hvor Mikkel Boe Følsgaard spiller transkvinden Agnete.

Men i Danmark er der ikke stor kritik af, at en mand spiller transperson. Tværtimod.

De danske anmeldere giver 4 eller 5 stjerner til debutfilmen fra Malou Reymann, som selv er vokset op med en far, der skiftede biologisk køn til kvinde.

Filmanmelderne i Danmark har nemlig ikke noget problem med, at Mikkel Boe Følsgaard spiller Agnete:

”Mikkel Boe Følsgaard er helt fremragende som Thomas/Agnete, selvom nogle nok vil føle sig forurettet over, at man ikke har givet rollen til en, der også er transkønnet i virkeligheden. Dem om det. Skuespil hedder det,” skriver Ekstra Bladet [4 stjerner].

”Det meste af vægten er selvfølgelig på Mikkel Boe Følsgaards skuldre, og han er exceptionel som Agnete. Det fremstår aldrig komisk, at han skifter køn, og figuren går umærkeligt fra at være et køn til bare at være et menneske,” skriver B.T. [5 stjerner].

”Følsgaard er ikke selv transperson, men spiller en af slagsen med så stor følsomhed og forståelse, at det virkelig ikke er vigtigt, hvad han er, men derimod, hvad han gør,” skriver Filmz [5 stjerner].

Hos Soundvenue havde man vist helst foretrukket en transperson i rollen, selv om anmelderen dog må indrømme, at Mikkel Boe Følsgaard bare er god:

”Der er mange gode grunde til at hyre transkønnede skuespillere. Men det er en debat med mange nuancer, og her synes jeg, at det giver mening med Følsgaard, fordi karakteren Thomas starter som mand, og vi følger hans transformation. Desuden er Følsgaard virkelig god i rollen som Agnete,” skriver Soundvenue [5 stjerner].

Læs også ‘Scarlett Johansson efter nej til transrolle: Bør ikke acceptere politisk korrekthed‘.

“En helt almindelig familie” har dansk biografpremiere i dag.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 4 måneder siden

Er det så muligt at Mikkel Boe Følsgaard kan blive nomineret for bedste mandlige/kvindelige hovedrolle, som det var tilfældet med Adam Sandler ;-). Det var godt nok for værste mandlige/kvindelige hovedrolle, som han "vandt" for filmen Jack and Jill i golden raspberry awards.
Gravatar

#2 FelixtheAvenger 4 måneder siden

#1 Det tror jeg ikke, da Golden Rasperry Awards er lidt mindre seriøse.
Yippee ki yay, motherfucker

Skriv ny kommentar: