Foreningen af Danske Filminstruktører ønsker løn for deres arbejde. Også for arbejdet i den tidlige idéfase. Det bliver kravet frem mod de kommende forhandlinger om et nyt filmforlig. Men det bliver uden støtte fra Danske Biografer.

Se også: Danske Filminstruktører kræver flere penge: Hver fjerde får ikke løn

Formanden for Danske Biografer kan nemlig ikke følge sin modpart hos Danske Filminstruktører, når de kræver penge for at arbejde på idéer:

”Hvis man åbnede op for, at ideudviklingen skulle aflønnes, så har jeg da også et par fremragende ideer, jeg gerne vil betales for. Det er da klart, at den danske stat ikke bare kan spendere penge uden at vide, om der er hold i den idé, jeg er kommet med,” siger Kim Pedersen fra Danske Biografer til Berlingske.

Nuværende direktør hos Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, vil dog gerne diskutere mulighederne for bedre aflønning af idéfasen. Dog kun på de projekter, der bliver til virkelighed:

”Dem, der får støtte og kan dokumentere en arbejdsindsats, kan lægge noget af det arbejde ind i et senere produktionsbudget.”

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 Matjo7588 6 år siden

Nej selvfølgelig kan Formanden for Danske Biografer ikke lide ideen om at Danske Filminstruktører skal have flere penge.. jo vis det en yderst dårlig ide..
Men grunden til Kim ikke kan lide den er jo netop fordi biografer ikke fungere eller yder en service eller lytter eller noget. men alligevel får penge for det og derfor ikke vil ændre sig.. ikke før de helt døde og nogen må redde dem og de så har malket så meget de kan..

Så når Danske Filminstruktører får samme ide så er det selvfølgelig en dårlig ide.

Begge formænd burde opsige deres job med beskeden om der brug for nyt blod da det på tide der sker ændringer og disse katastrofale valg og tanker der bliver fortaget stopper så branchen kan forny sig og blive god igen..
Så gør det rigtige Kim.. stå af.. Hvis du elsker biograferne nok, var du smuttet for længst.

Og det samme går til den tåbe der fik den ide om at lønne instruktører for flere tåbelige ideer til at spilde flere af vores penge.






Gravatar

#2 Kim Pedersen 6 år siden

#Glad for vi er enige. Men gudhjælpemig om du selv i enighed føler anledning til besynderlige udsagn. Dine fortolkninger af årsagerne er dog beklageligvis ikke af denne verden.

Men i stedet for at fortolke, hvad ville du så gøre hvis du var formand for Brancheforeningen Danske Biografer? Lad mig endelig høre, jeg er lutter ører.

Først og fremmest er jeg spændt på at høre hvorfra du mener biograferne får penge?

Du er godt klar over biografbesøget i Danmark har hat en støt stigende tendens siden 2007, ik? Og at det er baseret på befolkningens frie valg om at gå i biografen?
Gravatar

#3 Matjo7588 6 år siden

Jeg har skam skrevet flere lange indlæg med tiltag som giver mening og som ville gøre jer til noget befolkningen var glade for og ikke ønskede langt væk et vis sted.

Helt klart danskerne elsker biograferne.. men ikke jer..
Kom der en ny stor spiller på market der kunne køre uden om jer og tænkte på deres kunder frem for deres forældede tankegang. som man kan se de gør i andre lande, eller er begyndt på .. så tro mig i ville miste kunder..
Desværre.. som dansker har vi bare andre muligheder så vi lever med at blive behandlet dårligt..
Indtil det bliver så slemt vi ikke vil være med til det mere..
Og så kan i side og se tilbage på det og sige i intet forstår.
Men advarsler har der skam været nok af.

OG på trods af jeg har skrevet flere lange svar på and opslag hvor danske biografer her været oppe springer du altid over at svare på min men kun du andres :)

DU kan altid finde bilag for dine undskyldninger om det ene eller det andet men faktum er. selvom i ikke er 1 firma. er i komplet ens..
Så vil du som dansker i biografen er der intet valg..

Og derfor sidder i og siger se alt fint lad os køre det længere og længere ud og .. nej gider slet ikke igen.. altså..
Det katastrofalt...

Tro mig, hvis vi fik en engelsk biograf kæde som ikke blev tvunget ind i jeres mafia.. eller fra somewhere else... så ville i få SÅ mange tomme biografer fordi i med dig i spidsen nægter at forny jer. men kun har undskyldninger..

I burde være lobbyist for Trump.. varm luft forfalskedes forældede holdninger.. der ikke har hold i den virkelige verden og de danske kunders ønsker.
Gravatar

#4 Kim Pedersen 6 år siden

Tak for din feedback. Er der bare en af dine anklager eller postulater du kan dokumenterer? Det giver ikke antydningen af mening.
Gravatar

#5 Nagash 6 år siden

Jeg er såmænd ikke uenig med biograferne i dette her. Men med det sagt, så er det jo ikke noget de skal blande sig i. Biograferne skal bare formidle filmende efter de er klar og blande sig langt udenom forarbejdet. Instruktørerne skal heller ikke blande sig i om biografformanden og deres ejer får løn.
Gravatar

#6 Kim Pedersen 6 år siden

Alle har ret til en mening. Også dig.
Gravatar

#7 Nagash 6 år siden

Men skal man være talerør for det i din position? At en privat som jeg udtaler mig, er ikke det samme, som en meget offentlig person som dig, udtaler sig.
Gravatar

#8 Mejse 6 år siden

#7 tænker det kommer an på om han udtaler sig, som en privat person, eller som formanden for en forening, hvis det er det første er det vel fint nok, hvis det er det andet burde han nok holde dig for sig selv :)
Gravatar

#9 Nagash 6 år siden

#8 - Enig, men artiklen her nævner ikke noget om Kim, men foreningen. Og de burde klappe i om den slags her.
Gravatar

#10 Geekalot 6 år siden

#7 #9 Enig

Skriv ny kommentar: