Har biograferne en fremtid? Ja, mener Regner Grasten, men kun hvis der laves en digital omstilling til simultan-udsendelser af premierefilm. Danske Biografers formand, Kim Pedersen, er helt uenig. Biograferne dør, hvis Grasten får sin vilje.

Se også: Christopher Nolan og James Cameron advarer imod Screening Room

For i modsætning til Regner Grasten så mener Kim Pedersen bestemt ikke, at de nye digitale muligheder er positive for biograferne. Eller filmindustrien generelt:

”Jeg begrænser mig så sandelig ikke kun til biograferne. Jeg mener det bliver døden for hele filmindustrien,” skriver Kim Pedersen som modsvar på sin blog hos Ekkofilm.

Samtidig mener biograf-formanden, at premierefilm i både biograf og på VOD vil føre til mere ulovligt filmforbrug:

”Danske film er jo p.t. forskånet for, at filmene ligger på pirattjenester, så længe filmene vises i biografen. Det vil Regner Grastens forslag gøre en ende på.”

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (42)
Gravatar

#41 kenze2288 8 år siden

#40 Nu var jeg jo nød til at bare gå ud fra det samlede regnskab, da det umiddelbart er de tal jeg har at regne med altså i eksemplet med 2 film til 50 per styk og 1 til 100. Jeg er godt klar over producenten ikke tjener lige så meget per film, men hvis det at filmen kostede 50 betød jeg så 2 film istedet for 1 fra den samme producent ville det jo give det samme udover jeg får glæde af en film mere. Håber du kan følge hvad jeg mener.

Jeg har oprigtigt svært ved at se hvordan et kortere vindue skulle gøre flere kommer i bio. Ved godt du skriver der derfor bruges flere penge på marketing. Men jeg har virkelig min tvivl på at det er derfor folk ikke venter 3 måneder til den kommer ud. De fleste jeg kender begiver sig kun i bio fordi det er en film de virkelig gerne vil se og det ikke kan gå hurtigt nok.

Til dit dit punkt 1, så har jeg meget svært ved at se det skulle være grunden, for samtidigt med i opgradere sale, så opgraderes hjemme tv'et jo også. Så kvaliteten i hjemmet stiger jo også. Hvor har du fra at det er de opgraderede sale har i lavet undersøgelser på dette, for det er ikke det indtryk jeg får fra folk jeg kender ihvertfald.

Kim Pedersen skrev:
(Jeg er godt klar over pirateri ikke kan umuliggøres, men man kan arbejde på at gøre det meget vanskeligere for ’almindelige mennesker’ at se piratkopierede film.)


Nej nej nej og lidt mere nej. I kæmper en forgæves kamp i at lukke sider, sende trusselsbreve osv. Hver gang en side lukker åbner en ny, bliver torrent for træls skifter folk til fildelings sider som rapidgator og jeg kan blive ved. I kan ligeså godt indse det, det er sjovt nok til tider nemmere at downloade ulovligt end at købe et lovligt download. Eneste løsning er at i kommer igang med at udtænke et alternativ til piratkopiering. Flere og flere kan jo finde ud af at piratkopiere, så hvis alternativet er ringe som det er nu med Netflix som det nærmeste, så vil der nok være flere og flere der vælger piratkopieringen og nej det er ikke kun et spørgsmål om prisen. Lethed og udvalg er den største del af det derefter kommer pris. Mange gider ikke betale til Netflix fordi deres udvalg ikke er bredt nok, og deres service heller ikke helt står til mål med et medie center som fx Plex eller XBMC.

Så vejen frem er ikke at prøve at gøre det sværere at piratkopiere (den taber i tro mig), det er at gøre det nemmere og eventuelt også billigere at bruge de lovlige platforme. Som mange undersøgelser viser er dem der piratkopier også dem der smider flest penge, så det er altså ikke et spørgsmål om at folk bare vil have gratis, hvorfor skulle de så smide penge i film og musik når de kan få det gratis og de ved hvordan man gør??
Gravatar

#42 Kim Pedersen 8 år siden

#41: Jeg forstår du vil have filmene billigt, hurtigt og med let adgang på de digitale online medier. Overordnet vil du have filmbranchen skal gøre det samme som musikindustrien, hvilket medførte et indtægtsfald på 71 procent.

Jamen, så er der slet ingen filmindustri. Så kan du kigge i vejviseren efter spillefilm af den kvalitet og diversitet vi ser i dag, og må nøjes med billige tv-film, gamle film og lavbudget.

Hvis det var en option for filmindustrien, var det sket på for længst. Men det er lægmandsræsonnementer du præsenterer. Der er ikke antydningen af tegn på, at det du vil have filmindustrien til at gøre, vil sikre overlevelse. Tværtimod.

Filmindustrien kan ikke overleve i direkte online konkurrence med illegale piratsider, der tilbyder filmene gratis. Og hvis man lovligt tilbyder filmene billigt på onlinetjenester samtidig med filmene går i biograferne, vil biograferne lukke lige så hurtigt som Blockbuster lukkede. Og onlinetjenester kan bevisligt ikke erstatte biografernes indtægter til producenten, lige så lidt som de kunne erstatte indtægterne fra dvd og blu-ray. Og så mange penge er der altså ikke at spare på distributionen. De besparelser digitaliseringen kan give, er allerede kommet til udtryk og filmbranchens bundlinje falder og falder. Filmene skal jo markedsføres ligegyldigt hvilket platform de lanceres på.

Jeg har på intet tidspunkt skrevet at kortere vindue skulle få flere til at komme i biografen. Jeg har angivet hele fire andre årsager. Men omsætningshastigheden er sat op, fordi markedsføringen er blevet mere effektiv. I stedet for at filmene gik i 30-40 uger, går de samme film nu i 12 uger i biograferne. Publikum pakkes blot mere effektivt.

Du mener at biograferne har samme gennemsnitlige standard som i 2000? Sig mig, går du nogensinde i biografen?

Dolby 7.1, Dolby Atmos, større rækkeafstand, recliners, fantastiske stole, stadium seating, store lærreder, IMAX var der ikke så meget af i 2000.

Vi kører i ring her. De løsninger du foreslår, er filmindustrien ikke enige med dig i vil sikre overlevelse.

Skriv ny kommentar: