Har biograferne en fremtid? Ja, mener Regner Grasten, men kun hvis der laves en digital omstilling til simultan-udsendelser af premierefilm. Danske Biografers formand, Kim Pedersen, er helt uenig. Biograferne dør, hvis Grasten får sin vilje.

Se også: Christopher Nolan og James Cameron advarer imod Screening Room

For i modsætning til Regner Grasten så mener Kim Pedersen bestemt ikke, at de nye digitale muligheder er positive for biograferne. Eller filmindustrien generelt:

”Jeg begrænser mig så sandelig ikke kun til biograferne. Jeg mener det bliver døden for hele filmindustrien,” skriver Kim Pedersen som modsvar på sin blog hos Ekkofilm.

Samtidig mener biograf-formanden, at premierefilm i både biograf og på VOD vil føre til mere ulovligt filmforbrug:

”Danske film er jo p.t. forskånet for, at filmene ligger på pirattjenester, så længe filmene vises i biografen. Det vil Regner Grastens forslag gøre en ende på.”

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (42)
Gravatar

#1 Nexiz 5 år siden

Well, der er vel en pointe i at hvis ting er straks-tilgængelige derhjemme, så er der langt mindre incitament for folk til at bruge pirateri :)
Gravatar

#2 Strawb 5 år siden

Teaterdirektørerne sagde sikkert noget lignende dengang biograferne opstod. Det er 120 år siden, og teaterindustrien klarer sig stadig. Dem der sidder på et marked vil altid være påpasselige over konkurrence, for det betyder at de er nødt til at omstille sig.
Gravatar

#3 Jach 5 år siden

1. Ja biograferne vil nok dø fra den tabte indtjening på dem der vil se filmen hurtigst muligt, så der skal være et mellemrum.
2. Filmindustrien tjener ikke fantastisk på biografer da de skal dele indtjeningen, så den vil overleve biograf døden.
3. Det vil nok føre til mere piratforbrug da filmene vil blive uploadet indenfor 24 timer af premieren i HD kvalitet.
4. Danske film er ikke forskånet, men de bliver sjældent optaget i biografen, men senere vil den nok være et finde.
5.
Nexiz (1) skrev:
Well, der er vel en pointe i at hvis ting er straks-tilgængelige derhjemme, så er der langt mindre incitament for folk til at bruge pirateri :)

Ja for dem der ikke rigtig gider biffen og kan leve med cam udgaven, men tror det er begrænset.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#4 Gasivodo 5 år siden

Jeg holder ALTID med Kim P.
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#5 Kim Pedersen 5 år siden

Kære ovenstående.

#1: Regner Grasten mener 350 kroner for 24 timers digital adgang er den "rigtige pris". Jo højere en pris en vare har, desto mere attraktiv er den at stjæle.

#2: Teaterindustrien klarer sig aldeles ikke glimrende. Teatrene får årligt over 1,4 milliarder kroner i statsstøtte. 11 danske biografer får 4 millioner i støtte, resten klarer sig uden statsstøtte.

#3:
1. Tak for din gode indsigt.
2. Biograferne er filmindustriens største indtægtskilde. 60 procent af filmbranchen
indtægter kommer fra biograferne. Streamingtjenensterne står for 9 procent.
3. Ja, og husk prisen. Regner Grasten mener 350 kroner for 24 timers digitale adgang er
den "rigtige" pris.
4. Ja, danske film bliver først tilgængelige i piratudgaver, når de udsendes i home
entertainment-sektoren.

#4: Fornuftig tilgang.

Læs i øvrigt hele mit modsvar overfor Regner Grastens holdninger som er baseret på udokumenterede påstande, misforståelser og begrænset viden:

http://www.ekkofilm.dk/blogs/med-udkig-over-filmbr...

Fortsat god lørdag.

Med venlig hilsen

Kim Pedersen

Gravatar

#6 Geekalot 5 år siden

Tvivler meget på der vil komme mere pirateri, jo til 350kr, for 24 timer, men det jo også et fuldstændigt useriøst bud på en pris. Men Kim, kunne i ikke selv være interesseret i VOD på premiere film, hvis i som sagt sad alene på markedet ? På den måde ville i jo begrænse tabet i biograferne, kan man sige. VOD er jo kraftigt på vej, det kan vi jo ikke komme uden om. Syntes bare der er så mange forskellige muligheder for i stadig kan tjene penge, samtidig med i følger med tiden, hvilket i altså overhovedet ikke gør lige pt.
Gravatar

#7 Kim Pedersen 5 år siden

For at det skal kunne betale sig, skal prisen være 350 kroner. Jeg er enig i det er en komplet useriøs pris. Uanset, vil den pris holde i 10 sekunder, når pirateriet eksplodere.

Det handler ikke så meget om at 'følge med tiden', men derimod fortsat at kunne sikre forbrugerne de filmoplevelser (og helst endda lidt bedre) de hidtil har været vant til.

På det område er internettet et stort økonomisk hul. Hvis man sætter prisen for lavt (som f.eks. Netflix), bliver der ikke indtægter nok til at kunne producere en tilstrækkelig volumen af film for. Hvis prisen sættes til 350,- kroner vil pirateriet eksplodere. Det er en balance og hele balancepunktet er biografernes eksklusivitetsperiode.

Det er en meget kompleks situation. Til trods for biograferne ikke 'følger med tiden', er den folkelige opbakning til biograferne i stigning. Rekordår i 2015. Biograferne står for 60 procent af filmens indtægter og er i stigning, streamingtjenesterne står for 9 procent og er faldende.

Uanset hvordan man anskuer situationen, må opretholdelsen af volumen, kvalitet og diversitet været det vigtigste.

Der er ikke meget ved at få hurtig, uhindret fri adgang til alting, hvis det alting bliver billige tv-film, realityshows og lavbudget.
Gravatar

#8 Geekalot 5 år siden

Jo der er der så :) Som forbruger er der ikke meget ved at få indret adgang, og hvor alt skal være dyrt. Nu bringer du selv Netflix op, de har jo netop haft kæmpe succes med deres egne produktioner. Kan da godt regne ud, at det nok ikke skal foregå som Netflix, med 79 kr i måneden, med adgang til premiere film :) Men kunne man sige 200 kr cirka, så tror jeg ikke den er gal længere. Som der er en der nævner længere oppe, så kan det være nogle biografer knækker nakken, man kan så vælge at bruge nogle af de penge på at dele ud til de biografer der vil miste penge på VOD, eller man kan vælge at lade dem dø. Men så da gerne det var en tjeneste der der kunne lade os streame biograf film på en eller anden måde, og at pengene gik til biograferne, hvis det selvfølgelig er dem der får lavet den danske streaming site. Hader biograferne idag, for at være ærlig. 1 film,105 kr cirka, så kommer cola og popcorn, smask så man oppe på 160-170 kr. Det der ikke mange på SU eller familier der har råd til. Så er der lige det at det ikke passer længere at en film skal ses i biografen, den kan lige så nemt ses derhjemme.
Ved godt skal tjene penge, også derfor jeg ikke forstår i ikke gør noget, som jeg ser det her så taber i altså den kamp her på et tidspunkt, så kan det godt være ham Grasten ender med at få ret i en eller anden forstand.
Vi snakkede lidt om et 12 måneders kort engang, er det endt i ingenting ? :) Det villeda nok være en måde at hive lidt ekstra folk til på ? :)
Gravatar

#9 Kim Pedersen 5 år siden

Du er øjensynligt ikke klar over hvor mange indtægter der skal til for at oppebære den volumen, kvalitet og diversitet publikum med god ret forlanger.

Biografer og spillefilm er en og samme sag. Er der ingen biografer, er der ingen spillefilm og er der ingen spillefilm, er der ingen biografer.

Fokusér venligst på de fremtidige muligheder for at oppebære spillefilmsproduktion.

Jeg må foreslå at du læser både Grastens og mit indlæg, det kan være det vil rense lidt ud i misforståelserne du præsentere. Blandt andet din formodning om hvad forbrugerne er villige til at betale for film på internettet.

Biografernes indtægter er hele forudsætningen for at der overhovedet kan produceres spillefilm. Hvis det ikke forholdt sig sådan, var biograferne for længst lukket.

Nu styrer jeg jo altså ikke filmbranchen komplet, og selvom jeg personligt synes et ulimiteret adgangskort er den fremragende ide, er forudsætningen for et sådan kort, at alle i filmbranchen er enige. Den enighed er øjensynligt ikke til stede.

http://www.ekkofilm.dk/blogs/fra-hoften/sommer-blo...

http://www.ekkofilm.dk/blogs/med-udkig-over-filmbr...
Gravatar

#10 Geekalot 5 år siden

Gider du lige prøve være en anelse seriøs... Uden biografer ingen spillefilm.... det sådan en tankegang der koster jer penge. Selvfølgelig vil der være spillefilm uden jer. I har bare fået lov at have eneret på premiere film. Nu er tiden bare kommet så langt at der rent faktisk ikke er det store behov for jer. I skal følge tiden, hvis i vil blive ved med at være med. For streaming er kommet for at blive. Nu kan du være du tror jeg er den eneste der hader at gå i biografen, men der er jeg altså nu ikke :) Vi er bedøvende ligeglad med 3d som i har investeret i, vi er bedøvende ligeglade med Dolby 45, som i også har investeret i. Men i tror dælme vi vil være med til at betale til det...... Vågn op Kim. Vi har dejlige skærme og lyd derhjemme nu, og en fakta butik 500 meter fra os, vi behøver jeg ikke mere. I sætter prisen op og op, og vi er flere der bliver hjemme. Det kan du da for pokker selv ser hvor går hen ikke ? Det første jeg skrev var ikke ment som et angreb på jer, men mere til i skal vågne op og prøve at få flere penge i kassen. Og det kan i ved at selv lave et "streaming" selskab med eneret til at til at vise film via nettet. Nu ved jeg godt det ikke er så nemt som jeg lige skriver det. Men i sider med en tankegang fra 1940 år, så det ligsom at snakke til en dør, rent ud sagt.
Uden jer ville film selskaberne tjene penge via "streaming" på deres premiere film, ja pirater vil altid være der, men der man skal finde den gyldne mellem vej og det er nemlig prisen.
Jeg nægter at give 105 kroner for at side i en biograf i 2 timer, så betale 65 for en cola og popcorn. Det er en useriøs pris. Og det mister i penge på. Nu er jeg bedøvende ligeglad med om så alle biografer gik konkurs, men der er stadig mange der gerne vil komme i dem for at smide deres penge, men ikke kunne lokke så mange flere i biografen hvis i sænkede prisen, hvilket nok i sidste ende vil betyde i tjente flere penge. Men når man nægter at indse der er et problem, så kommer i jo ikke videre. Men en eller anden dag så finder film selskaberne altså ud af hvordan de kan springe jer over, så ryger i svinget alligevel.
For engang sin skyld kunne det være rart du gad prøve at følge med tiden i din snak, istedet for stadig at side i den tro at biograferne er løsningen på alt...... Ved at være noget trættende at høre på.

Skriv ny kommentar: