Biograferne i Danmark indfører gerne brug af mundbind for gæsterne – kræver lempelser til gengæld.

I USA har verdens største biografkæde, AMC, meldt ud, at når kæden genåbner, så bliver det med krav til publikum om at bære mundbind.

Og fra denne uge bliver det ved lov gjort obligatorisk at bære mundbind i de britiske biografer. Det meddelte Boris Johnson kort før weekenden.

I Danmark opfordrer myndighederne til brug af mundbind i offentlig transport som bus, tog og fly i kampen imod spredningen af covid-19. Men hvad med biograferne?

”Hvis det er det, der skal til for at undslippe nogle af restriktionerne, så er jeg sikker på, at biograferne i Danmark gerne opfordrer til brug af mundbind,” siger Danske Biografer-direktør Lars Werge til Filmz.

Biograferne i Danmark har haft åbent de seneste to måneder, men med flere restriktioner om afstand, rengøring og begrænset belægning, som gør livet vanskeligt for biograferne.

Særligt et krav om fire kvadratmeter per gæst i områderne for salg af slik og billetter ser biografernes brancheorganisation gerne fjernet:

Hvis man kunne blive enige om at ophæve kvadratmeterkravet i foyer-området, hvis gæsterne til gengæld her bruger mundbind, som de så må tage af inde i selve biografen, kunne det måske være en løsning.”

Danske Biografer er således ikke meget for mundbind under filmen, da det vil true en væsentlige del af biografernes levebrød:

”Det er svært at spise popcorn med mundbind, og vi kan ikke holde åbent uden den del af indtjeningen,” siger Werge.

Læs også ‘Biograf-åbning afslører: Så meget tjener biograferne på slik og sodavand‘.

Lars Werge understreger, at hvis det ved lov bliver besluttet, at biografgæster skal bære mundbind, så retter biograferne sig naturligvis efter loven.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 1 måned siden

Okay og nu var jeg lige i biografen i dag, og med max 5 personer i fællesområdet af gangen giver det så meget mening med mundbind. Til en af forestillingerne var jeg den eneste inde i en kæmpestor IMAX sal og her giver det endnu mere mening.

Men jeg går da ud fra at alle de højhellige for fremtiden ifører sig mundbind den halvdel af året hvor indfluenzaepidemien varer, der dræber 1000-2000 mennesker om året.

Og hvornår er det blevet acceptabelt at både TV2 og DR begynder at udskamme folk der ikke bruger mundbind, da de spørger hvorfor man ikke bruger det.

Det er stadigvæk kun en anbefaling, og kun i myldretiden. Det var ligesom da en butikskæde af egen drift valgte at lukke ned, selvom de lovligt kunne have holdt åbent, og valgte at indføre restriktioner efter myndighedernes anbefalinger, men alligevel blev udskammet.

Hvis man mener vi skal handle på en bestemt måde, så må man indføre lovgivning på området.

Og hvis myndigheder eller biografer kommer med krav om mundbind i foyer-området. Så kommer jeg bare når filmen starter og går direkte ind i biografsalen, altså uden om kiosken.
Gravatar

#2 Reborn Sith 1 måned siden

Hvis det bliver et krav, så kommer jeg ikke i biografen.
It's all good man. Saul Goodman

Skriv ny kommentar: