Den historiske aftale mellem Universal Pictures og biografkæden AMC får den kolde skulder fra Danske Biografer.

Verdens største biografkæde har afblæst truslerne om boykot af Universal efter en ny, historisk USA-aftale mellem de to parter.

Boykot af Universal-titler som “Fast 9” og “Jurassic World 3” er nu afløst af en aftale, der nedbringer afstanden imellem biografpremiere og PVOD-streaming til bare 17 dage mod tidligere tre måneder.

Herfra er det planen, at Universal vil forhandle en international aftale, der ganske givet vil blive forsøgt implementeret i Danmark, selv om AMC ikke konkret har biografer her i landet.

Men brancheorganisationen Danske Biografer er ikke interesseret i at indgå en lignende aftale:

”Vi ønsker at bevare den nuværende holdback-periode, og det er ikke 17 dage. Naturligvis kan der være særlige tilfælde som under coronakrisen, hvor der kan dispenseres, men vi har ingen ambitioner om at nedbringe længden på biografvinduet,” siger Danske Biografer-direktør Lars Werge til Filmz.

Læs også ‘Universal og AMC i historisk aftale: Får streamingpenge for at smadre biografvinduet‘.

AMC har til gengæld for det markant kortere biografvindue fået del af PVOD-salget af film til hjemmebiografen, men det er ikke nok til at lokke Danske Biografer:

”Biograferne vil helst tjene penge på at sælge billetter. Det er ikke i krisetider, vi skal forhandle nye aftale. Det bliver et nej tak.”Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Star Trek fever 3 år siden

Selvfølgelig vil de ikke det.
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 Bjur 3 år siden

Så sker der bare det, at folk finder det på nettet alligevel, så det er ris til egen røv.
Gravatar

#3 dundas 3 år siden

Det har de faktisk selv været skyld i, selvskabt biodød. Hilser de 17 dage velkommen. Og de skal ikke være bange for at jeg ikke besøger dem, for nogle film er bare bedre i biffen. Men bestemt ikke alle.
Gravatar

#4 Geekalot 3 år siden

Tja pest eller kolera.. vente 3 måneder og få en fair streaming pris, eller 17 dage og betale 200+?...
Gravatar

#5 Nagash 3 år siden

Men hvad har de danske biografer tænkt sig at gøre ved det? Geoblocking er ret nemt at omgå, så hvis de nægter sådan en aftale herhjemme, så lejer danskerne vel bare filmene med en amerikansk konto. Og så går de glip af de penge.
Eller endnu værre, så tyr danskerne bare til pirateri.
Gravatar

#6 Ryder666 3 år siden

Nagash (5) skrev:
Men hvad har de danske biografer tænkt sig at gøre ved det? Geoblocking er ret nemt at omgå, så hvis de nægter sådan en aftale herhjemme, så lejer danskerne vel bare filmene med en amerikansk konto. Og så går de glip af de penge.
Eller endnu værre, så tyr danskerne bare til pirateri.Enig.

Jeg kunne dog aldrig finde på at købe film der med tiden under og efter biografpremiere kommer til at koste 150kr og opefter for PVOD. 100kr er dog en fin pris, hvis man gider vente til den falder i pris. Selv at leje den i begrænset periode, er for dyrt i forvejen 29-49kr for tilgængelighed, selv over få dage med ældre film. Foretrækker dog det fysiske format på blu ray...og venter man få mdr er de alligevel til langt under halv pris.

Men 100kr for at eje en PVOD film ubegrænset, kunne måske friste.

Skriv ny kommentar: