Det blev en stor aften for den danske filmindustri, da årets European Film Awards i lørdags løb af stabelen i Berlin.

På trods af Lars Von Triers kontroversielle udtalelser om nazisterne under årets filmfestival i Cannes vandt Triers “Melancholia” prisen for årets bedste film. Derudover blev filmen også hædret i kategorierne ‘bedste fotografering’ og ‘bedste scenografi’.

Se også: Lars von Trier afhørt af dansk politi pga. nazi-udtalelser.

Susanne Bier snuppede desuden prisen som bedste instruktør for sit arbejde på “Hævnen”, der også har vundet en Oscar og en Golden Globe.

Som om det ikke var nok, blev Mads Mikkelsen også overrakt en særlig ærespris af den svenske skuespiller Stellan Skarsgård, der anerkendte Mikkelsens samlede bedrifter som skuespiller i filmverdenen.

Årets store Oscar-vinder, “Kongens store tale”, endte også som en af de store prisvindere med i alt tre statuetter – heriblandt prisen for bedste skuespiller, som Colin Firth modtog. Du kan se alle vinderne ved at klikke på overskriften.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 daneimp 12 år siden

"Melancholia" prisen for årets bedste film. Derudover blev filmen også hædret i kategorierne 'bedste fotografering' og 'bedste scenografi'. skrev:


Det bliver mere og mere latterligt med alle de filmprisuddelinger... det er sgu så subjektivt at enhver pris mister sin integritet. Melancholia var nok bedre end Antichrist, men begge film har da så håbløst elendige historier og pointer (hvis de da overhovedet har nogen pointer). Hvad er pointen med Melancholia? Hvad er budskabet? Der er fandme mere budskab og dybde i Transformers - som forøvrigt også er både bedre filmet og har en bedre scenografi (i min optik). Det eneste scenografiske der var at komme efter i Melancholia var de flotte slow-motion scener - som ingen anmelder har brokket sig over på filmz, fordi det er LVT. Havde det være Z. Snyder, så havde der været hovedrysten og jammer og udtalelser om, hvor meget kortere filmen havde været uden slow-mo. Igen spørger jeg, hvorfor er det Melancholia er årets bedste film?
Gravatar

#2 Lilleby 12 år siden

#1 Fordi at dem der stemmer vel synes den er langt bedre end du gør.
Gravatar

#3 Høegh 12 år siden

daneimp (1) skrev:
Det bliver mere og mere latterligt med alle de filmprisuddelinger... det er sgu så subjektivt at enhver pris mister sin integritet.


oh bother...
Det der må ske må ske, måske

Gravatar

#4 Mr. Anderson 12 år siden

#1 Nu har jeg ikke set filmen, men jeg mener Melancholia primært handler om depression, på grundlag af jordens undergang. Det vil sige, en film om hvordan mennesker kunne reagere med viden om, at de muligvis meget snart skal dø. Jeg tror ikke det er meningen der skal være noget bestemt budkab i filmen.

Anyways.. Det er da super fedt at se danske film og skuespillere klare sig så godt.
"A day without laughter, is a day wasted." –Charlie Chaplin
Gravatar

#5 Babo84 12 år siden

daneimp (1) skrev:
Igen spørger jeg, hvorfor er det Melancholia er årets bedste film?


Det er ubegribeligt, ja.
Gravatar

#6 Twister 12 år siden

daneimp (1) skrev:
Hvad er pointen med Melancholia? Hvad er budskabet?


hvem siger at film skal indeholde klare pointer og budskaber? Trier har før udtalt at han ikke laver film med henblik på belærende budskaber. Hans film handler om følelser og forskellige menneskelige tilstande - og han skildrer dette på eminent vis, efter min mening.
“I should say that I was a visual person. I experience with my eyes and never, or rarely, with my ears...to my constant regret.” - Fritz Lang
Gravatar

#7 mardal 12 år siden

Mads, jeg synes det er en sejr for filmkunsten hver gang der er en prisuddeling der forbigår Michael Bay.

PT mest sigende anmeldelse af Transformers 3:
[url=
Gravatar

#8 Kisbye 12 år siden

#1

Hvad er pointen med Melancholia? Hvad er budskabet?

Ideen til filmen stammer fra en samtale Lars havde med sin psykolog. Han fortalte at melankolske mennesker ofte klare kriser bedre end andre mennesker. At de i den slags situationer har sådan en slags "hvad-sagde-jeg" tilgang til situationen. Det er den forskel trier viser i denne film.

Jeg mener at trier nok er den bedste nulevende/aktive instruktør vi har i europa og det siger jeg ikke kun fordi han er dansker. Han formår både at lave nogle film som meget eksperimenterende og samtidig er fængende. Derudover, kan jeg godt lide at han har lavet så mange forskellige typer film, i modsætning til mange andre instruktører, som finder en stil som de så blot holder fast ved.
Bier syntes jeg f.eks kører meget den samme stil i hendes nyere film. Ikke at de dermed er dårlige, selvom de måske er ligemlovlig hårde ved tårer kanalerne. Og så er det da dejligt at hun kan holde Anders Thomas Jensen beskæftiget med noget fornuftigt, så vi slipper for alle de meget ens komedier, han havde det med at plage os med.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#9 Thomsen 12 år siden

Twister (6) skrev:
hvem siger at film skal indeholde klare pointer og budskaber?


Det lyder som noget, en dansklærer kunne være skyldig i. :-)
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#10 daneimp 12 år siden

Ideen til filmen stammer fra en samtale Lars havde med sin psykolog. Han fortalte at melankolske mennesker ofte klare kriser bedre end andre mennesker. At de i den slags situationer har sådan en slags "hvad-sagde-jeg" tilgang til situationen. Det er den forskel trier viser i denne film. skrev:


Aha, tak for svaret - det gav da lidt oplysning. Men hvorfor så ikke lave den social-realistisk? Jeg kan sagtens acceptere at Melancholia kommer og smadrer Jorden, men hvorfor i al verden behøver
behøver Justine have den der al-viden-evne? Det er der jo ikke nogen som har i virkeligheden, en tilsvarende virkelig situation ville jo aldrig noget sted på Jorden udspille sig, som den gør i filmen så. Han viser jo bare en fantasi. På trods af at Ringenes Herre udspiller sig i et fantasyunivers er den da langt mere social-realistisk så...

Skriv ny kommentar: