Som vi har skrevet tidligere her på Filmz truede formanden for Danske Filminstruktører, Christina Rosendahl, i januar måned formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, med sagsanlæg.

Se også: Regner Grasten om biografformand: Komplet idiotisk

Truslen kom efter, at Kim Pedersen i et interview med Berlingske beskyldte de tre danske instruktører Annette K. Olesen, Birgitte Stæremose og Christina Rosendahl fra bestyrelsen i Danske Filminstruktører for at misbruge filmstøtteordningerne til egen fordel. Og nu gør instruktørforeningen alvor af truslerne og hiver Kim Pedersen i retten. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

”Vi er rigtigt kede af, at det har været nødvendigt at tage dette skridt,” skriver Sandra Piras, sekretariatschef i Danske Filminstruktører, i en mail til Ekko. Hun fortsætter:

”Vi har givet Kim Pedersen mulighed for at trække disse påstande tilbage med et dementi, men det er ikke blevet imødekommet. De udsagn, der er kommet, har potentiale til at virke demoraliserende for den demokratiske debat.”

Sagsøgerne Christina Rosendahl, Annette K. Olsen og Birgitte Stærmose kræver hver især 50.000 kroner i erstatning af Kim Pedersen, altså sammenlagt 150.000 kroner. Det er en privat straffesag, men Danske Filminstruktører fører sagen for de tre instruktører og finansierer den.

Foreningen består af over 400 medlemmer, heriblandt Lars von Trier, Nils Malmros, Susanne Bier og Ole Christian Madsen.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: