Bølgerne går for tiden højt i den danske filmbranche. Truslen fra foreningen Danske Filminstruktører om at hive Kim Pedersen, formanden for Danske Biografer, i retten bliver nu til virkelighed. Det er han selv ude om, mener producenten Regner Grasten.

Se også: Biografernes formand trues med søgsmål

Kim Pedersen anklagede i et interview med Berlingske de kvindelige frontfigurer hos Danske Filminstruktører, Christina Rosendahl, Anette K. Olesen og Birgitte Stærmose, for først og fremmest at mele sin egen filmstøttekage. Det bliver han nu retsforfulgt for.

Regner Grasten har ikke meget til overs for biografformandens udtalelser:

”At man kan påstå, at tre instruktører gør foreningsarbejde for egen vinding skyld, det er fuldstændig komplet idiotisk. Og jeg forstår ikke, at han ikke bliver piftet ud af foreningen Danske Biografer,” siger Grasten.

Kim Pedersen har ikke ønsket at udtale sig yderligere i sagen til pressen, men sagde senest til Filmmagasinet Ekko:

”De har vist glemt, at vi har ytringsfrihed i dette land, og derfor må de vel også snart indse, at dette er en klar overreaktion.”

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 cain 9 år siden

KP er da også den største klaphat i dansk film. Det beviser han gang på gang på diverse fora.
Gravatar

#2 Kisbye 9 år siden

Jeg kender kun baggrundshistorien, som beskrevet på kims blog og har ikke læst det omtalte interview i Berlingske, men fornemmer at der ikke er meget kød på den sag.

Det bliver da interessant at se hvad der kommer ud af en retsag, men det ville have bedre hvis de havde forholdt sig til og havde svaret igen på den dokumentation som Kim har fremlagt. Hvorfor gør de ikke det? har de noget at skjule?
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: