Den danske filmbranche diskuterer billetpriser og abonnement til biografen


I udlandet kan man købe abonnement til biografen. Så kan du se alle de film, du vil – præcis som hos streaming-tjenester som Netflix. Dog ikke i Danmark. Men det bliver måske nu ændret – filmbranchen lægger op til debat.

Se også: ”Alle for tre”-producent: Danske netpirater tvinger mig til at fyre folk

Det er Kim Pedersen, formanden for interesse-organisationen Danske Biografer – der på sin blog hos Ekkofilm afslører, at Det Danske Filminstitut har inviteret filmbranchen til dialog om muligheden for ‘differentierede billetpriser og abonnementsordninger’ i de danske biografer.

I England har man allerede muligheden for at se ubegrænset med film i biograferne Cineworld og Odeon til en pris på omkring 200 kroner om måneden – det kan nu muligvis blive aktuelt i Danmark.

Spørgsmålet om differentierede billetpriser er også en nyskabelse i danske biografer, hvor en amerikansk Oscar-film typisk koster det samme som en lille dansk debutfilm.

Med mødeindkaldelsen kan det altså tyde på, at der i fremtiden bliver sammenhæng imellem produktionspris og billetpris.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (79)
Gravatar

#11 Mejse 3 år siden

#10 tror du kan være ret sikker på det ikke vil gælde IMAX 3D medmindre cinemaxes abonnement bliver væsentligt dyrere end de andres :)

altså de snakker jo om det men det betyder jo heller ikke at alle går med til det eller at alle vil have samme pris :)
Gravatar

#12 Geekalot 3 år siden

3D film vil nok ligge i en højere pris. Men prisen skal ikke være over 200 i måneden, for 2D film, så ville jeg heller ikke kunne bruge det til noget. Men lad os nu se hvad de melder ud omkring pris engang, hvis det bliver til noget :)
Gravatar

#13 Mejse 3 år siden

vil sige det kommer meget an på hvilke ting der er i spil nu færre restriktioner nu højere pris sådan er det jo bare især her i Danmark :)
Gravatar

#14 X&O 3 år siden

Månedsabonnement er meget velkommen, men også forskellige priser for forskellige film. Det kan man håbe på giver flere seere til originale film fremfor franchises og genindspilninger da disse typisk er de dyreste film at producere.
Gravatar

#15 Kim Pedersen 3 år siden

Beklageligvis endnu en nonsens-historie fra Filmz. Jeg tror nok jeg med al tydelighed understreger, at netop det Filmz påstår filmbranchen diskuterer, er i strid med konkurrencereglerne. Punktet er efterfølgende taget af dagsordnen.

Endnu et eksempel på Filmz' amatørstatus som nyhedsformidler.

Læs mere uddybende her: http://www.ekkofilm.dk/blogs/med-udkig-over-filmbr...

Gravatar

#16 Morten Vejlgaard Just 3 år siden

#15 Tak. Vi følger naturligvis op på, at du netop nu har fået presset punktet væk fra dagsordenen igen.
Gravatar

#17 Gorman 3 år siden

Hæ hæ, spændende udvikling.... Kim er ikke let at blive klog på.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#18 Justin 3 år siden

Kim Pedersen (15) skrev:
Beklageligvis endnu en nonsens-historie fra Filmz. Jeg tror nok jeg med al tydelighed understreger, at netop det Filmz påstår filmbranchen diskuterer, er i strid med konkurrencereglerne. Punktet er efterfølgende taget af dagsordnen.


ja, vi kan jo ikke have af filmbranchen træder filmproducenternes største indtægtskilde, biograferne, under fode.

Men er filmproducenterne ikke en del af filmbranchen, så det vil sige af de træder sig selv under fode ... ?

kan man det ??

Men kan da godt forstå af det punkt måtte væk, tænk hvis de fandt på af lave test med biografvisning af film man kan købe på iTunes, og fandt ud af det faktisk gav dem flere penge :O

så ville der være krise i biografklubben, så kan godt forstå af det punkt aldrig nogen sinde må diskuteres, omtales, eller bare tænkes på

Gravatar

#19 Mejse 3 år siden

#18 jeg er lidt nysgerrig omkring hvordan du fik drejet det du har highlightede til at handle om at træde biograferne under fode og få det til at handle om biograf vinduet ? altså det er et ud af mange punkter i det Kim har linkede til meeeen det er vist også det :P
Gravatar

#20 Matjo7588 3 år siden

# må håbe man fejer Kim under et guldtæppe.

Så man kan lave ting til fremtiden som er for kunder og brugere og ikke firmaet, for uden kunderne er der intet firma. så at tro man taler firmaets interesse ved at tilsidesætte forbrugerens oplevelse og lyst, glæde, samt mulighed for at opleve i dette tilfælde en film.

Det pænt dumt..
Der skal fornyelse til.
Og uden tvivl et form for abonnement kunne gøre noget, hvis det blev gjort rigtigt fra starten så ideen ikke blev ødelagt inden den kom igang.

Der skal nye ideer til og de gamle sure mænd der sidder i deres 70´er verden og ikke vil ændre sig skal ud.
Hverken dem der laver film eller biografer eller forbrugerne har noget godt ud af disse personer. alle mister på deres skæve syn på virkeligheden.

Skriv ny kommentar: