Lørdag aften vandt det belgiske instruktør-ægtepar Hélène Cattet og Bruno Forzani hovedprisen New Talent Grand PIX ved Københavns spillefilmfestival CPH PIX for deres debutfilm “Amer”. Det skriver festivalledelsen i en pressemeddelelse.

Med prisen følger 50.000 euro.

“Amer” beskrives som noget så opsigtvækkende som en moderne giallo – den særlige thrillergenre, der havde sin glansperiode i 70’ernes Italien. I “Amer” følger vi tre stadier i den smukke Anas liv. Som barn får hun, præcis som genren foreskriver det, en traumatisk kobling mellem seksualitet og død. Denne kobling hjemsøger hende senere i livet, hvor hun oplever mænds liderlige blikke som voldelige overgreb. Men meget hurtigt glider plottet i baggrunden og afløses af et mildest talt udflippet billedeksperiment

Samme aften blev en anden pris også uddelt – nemlig Politikens Publikumspris. Nu er stemmerne talt, og den film, der fik den højeste score, var den israelsk-tyske “Ajami”. Publikumsprisen gives i form af markedsføringsstøtte til den vindende film gennem Politiken.

“Ajami” er instrueret af Scandar Copti og Yaron Shani, der er hhv. palæstinenser og jødisk israeler. I deres Oscar-nominerede debutfilm tegner de med udgangspunkt i deres egne erfaringer et personligt billede af den årelange Palæstina-konflikt.

Se også: Filmz TV – uge 16: CPH PIX, “An Education” og “Original” på dvd.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 RFriis 13 år siden

Det generer mig ikke, eftersom jeg har billet til "Amer" i dag. ;)
Gravatar

#2 Thomsen 13 år siden

Me too. Glæder mig efter at have læst adskillige anbefalinger af den.

Jeg skulle egentligt have set den fredag, hvor instruktørerne også var tilstede, men måtte droppe det.

... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.

Skriv ny kommentar: