Et stykke filmhistorie, som historikere betragtede som gået tabt, er nu dukket op i et museum i Buenos Aires. Det drejer sig om den originale version af Fritz Langs stumfilmklassiker “Metropolis”, som indtil nu kun har været tilgængelig i en udgave, der er 3/4 lang i forhold til den udgave, der første gang blev vist i Berlin i 1927.

I 1928 tog chefen for distributionselskabet Terra, Adolfo Z. Wilson, en kopi af filmen med hjem til Buenos Aires. En filmkritiker, Manuel Peña Rodríguez, købte filmrullerne til sin private samling, hvor de blev, indtil han solgte dem til et nationalmuseum i Argentina i 1960’erne. En kopi af disse ruller er nu blevet fundet på et museum i Buenos Aires. Der er ingen forlydender om, hvad der blev af de originale ruller.

Friedrich Wilhelm Murnau Foundation vil nu sammen med museet restaurere de nye scener, så de kan blive tilgængelige for offentligheden. Den tyske avis Zeit Online kan vise en række billeder fra nogle af de nye scener i den originale version.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#11 The Insider 15 år siden

Og de nye optagelser kommer med på Blu-ray'en :-) Nice!

http://www.thedigitalbits.com/#mytwocents
War. War never changes.
Gravatar

#12 filmz-Le Samouraï 15 år siden

Jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal lade sig gøre. Men det er en liiidt tidlig annoncering af Kino i betragtning af, at Murnau Foundation ikke engang har forhandlet rettighederne på plads til at foretage restaureringen endnu. 16mm-kopien tilhører stadigvæk den argentinske ejer.
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5

Skriv ny kommentar: