Siden Sean Connery bestilte sin første martini som superagenten James Bond i “Dr. No” tilbage i 1962, har den ikoniske rolle kun været befolket af hvide mænd – senest den blåøjede og blonde Daniel Craig. Fik den afro-amerikanske skuespiller Denzel Washington lov at bestemme, vil Bond dog kunne se frem til at få lidt mere farve i kinderne i fremtiden.

Se også: Filmz-toppen: Derfor skal du se den lange “Nymphomanic”

”Jeg vil gerne spille James Bond! Hvem er det nu, der spiller Bond i øjeblikket … Nå ja, Daniel Craig. Har de castet en anden som efterfølger endnu? Alle bør tweete ‘Denzel er James Bond’. Send det til producenterne! Vi starter kampagnen i dag,” skrev den 59-årige skuespiller til sine fans i en såkald AMA (AskMe Anything) på hjemmesiden Reddit.com.

Denzel Washington er dog ikke den eneste afro-amerikaner, der drømmer om at lande rollen som den første sorte James Bond.

Også skuespilleren Idris Elba skulle angiveligt være interesseret i at få ”licens til at dræbe”. Ligesom Denzel Washington hader Idris Elba også betegnelsen ‘Black Bond’. En betegnelse, som tidligere er blevet brugt i ønsket om en mørk skuespiller i rollen som James Bond.

”Jeg afskyr udtrykket ‘Black Bond’. Jeg forstår det ikke. Vi siger jo ikke ‘White Bond’, men bare ‘Bond’. Jeg hader faktisk det udtryk, den frase er passé,” sagde Elba tidligere i år til ITV om Bond-rygtet.

Det bliver dog ikke lige foreløbigt, at James Bond tager skridte fra hvid brite til sort amerikaner. Daniel Craig er nemlig klar til at at påbegynde optagelserne til den 24. film i rækken senere på året.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Moog 9 år siden

Den manglende evne til at forstå ironi har skabt mange falske rygter igennem tiden, dette er vist ikke en undtagelse.....
Gravatar

#2 mr. movie 9 år siden

men måske fra hvid brite til sort brite (Idris Elba) han er en london boy;)
Gravatar

#3 MonsTruz 9 år siden

Idris Elba ville være en fantastisk Bond! Jeg kunne virkelig godt tænke mig og se ham i rollen, jeg har dog lidt på fornemmelsen at en Bond film med Elba, vil minde lidt meget om Daniel Craig filmene, da jeg tror de vil have lidt samme stil. Jeg kunne forstille mig, at man efter Craig gerne vil gå i en helt anden retning.

Men Bond må gerne være sort, jeg ser dog meget gerne at de holder ham så britisk som muligt! (dvs. at hvis en amerikansk skuespiller kan tale med perfekt britisk accent, så for min skyld ingen alarm).
Gravatar

#4 ThomasEJ 9 år siden

Jeg havde altid tænkt det lidt sådan, at James Bond er et dæknavn, som flere forskellige agenter har brugt gennem årtierne. Og når en agent trækker sig tilbage, eller omkommer, kan identiteten gå videre til en ny agent... Det har i mit hoved været forklaringen på de mange forskellige skuespillere der har haft rollen. At det er en serie af forskellige agenter, der igennem årtierne har haft James Bond identiteten...

Men den tanke blev jo så lige ødelagt i den nyeste film. Hvor dele af handlingen foregår på Bond familiens landsted... (Håber ikke det var en spoiler - Hvis det var, må det være en af de mindre... Og jeg har så læst en lille smule op på det, og fundet ud af, at James Bond ER hans rigtige navn. Så hvis manden i filmene skulle forestille at være den samme agent hele vejen igennem, syntes jeg det ville være lidt underligt, at man pludselig skulle ændre ham til at være sort...
Ikke at det ville genere mig synderligt, men hvad kan man så ellers finde på at ændre? Skal King Kong være en Labrador i næste filmatisering? Skal Pocahontas være asiat? Skal Obi Wan Kenobi være sort? Skal Buzz Lightyear pludselig være en Transformer? Altså hvorfor ændre på noget, bare for at ændre det?
Gravatar

#5 MonsTruz 9 år siden

Det handler vel ikke om at ændre noget, men at finde en skuespiller der vil være god til rollen. Daniel Craig skal vel ikke forstille og være den samme James bond som Sean Connery var? Med Casino Royal gjorde man det klart, at de nye Bond film var en form for "reboot", så hvorfor kan man ikke gøre det igen når Daniel Craig holder?

Man skal heller ikke vælge en Idris Elba, bare fordi man vil have en sort bond, man skal vælge ham, hvis han er den bedste til rollen. Hvis der er en hvid skuespiller som dukker op til auditionen, og gør det bedre, så skal han selvfølgelig have rollen.

Syntes du at ændre King Kong til en labrador er det samme som og skifte hudfarve på et menneske? Jeg vil nu gerne se en film med kæmpe labrador der render rundt i New York, det er slet ikke det, meeen hvis man nu ændrede King Kong til en anden form for Abe, vil det vel være et bedre eksempel?

Hvis de nogensinde laver et reboot af Star Wars, så må man for min skyld gerne caste en sort skuespiller til at spille Obi-Wan.

Det er lidt mere tricky når filmene skal være historiske, hvis man laver en film om fx. James Brown, så ville det nok være lidt underligt og caste en hvid mand til rollen
Gravatar

#6 Den fede 9 år siden

Et okay bud er, at 90 % af alle mænd ville sige ja, hvis de blev tilbudt at spille Bond, så det er en ret åndssvag nyhed. Og komplet nonsens i øvrigt. Bond er Bond, som beskrevet af Ian Fleming, så det siger sgu da sig selv, at han ikke kan spilles af en sort amerikaner på over 60. For fuck's sake.....
Gravatar

#7 Baby Strong 9 år siden

Skal vi ikke hellere vælge Anders Fogh. Han ville gøre et lækkert job.

Skriv ny kommentar: