Der produceres færre film i 3D

I takt med at den amerikanske efterspørgsel falder på 3D, så produceres der nu også færre film i 3D.

Teknologien fik et nyt, moderne gennembrud med “Avatar” i slutningen af 2009.

3D-filmen var det nye og havde i 2010 en markedsandel i USA på over 20 procent af værdien på samtlige solgte biograf-billetter.

Siden da er efterspørgslen på 3D kun faldet på verdens største biograf-marked i Nordamerika.

Således blev der kun givet premiere til 44 film i 3D i 2017, hvorimod antallet var 52 i 2016 – et fald på 15 procent.

Samtidig er andelen af biograf-billetter i 3D faldet til under 15 procent i USA – det laveste siden premieren på “Avatar”, skriver Variety.

På globalt plan trækker især Kina imidlertid tendensen den anden vej. På verdens næststørste biograf-marked findes næsten halvdelen af alle verdens 3D-sale – over det dobbelte i forhold til USA – eller Europa.

 Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Justin 6 år siden

Det er da klart det er gået ned, mange producenter tilføjede 3D til filmplakaten med en sprit tusch, folk gik derfor skuffede ud at biografen i den tro at 3D var elendigt

Gravatar

#2 Quadlegg 6 år siden

super...
Gravatar

#3 MystiskeMox 6 år siden

Fint, det er noget juks sammenlignet med 2D.
Gravatar

#4 alpha 6 år siden

Det var da trist. Film som Ready Player One skal da bare opleves i 3D. Men som også nævnt her i tråden, så ligger en del af skylden i de elendige 3D konversioner der er blevet lavet en del af. Jeg ville gerne se mange flere film i 3D da jeg mener at det giver en del ekstra til filmene når det er lavet ordentligt. Men desværre er biografen i Kolding begyndt nærmest kun at sende filmene i 3D kl. 21 og hvem pokker går i bio der?
Gravatar

#5 FilmFan1990 6 år siden

Jeg er nu ret begejstret for 3D-film, men det er nok også fordi jeg er glad for fantasy og adventure. Og dér giver 3D jo god mening (hvis du spørger mig). Udbuddet af 3D-film bør nok være lidt mere velovervejet fra producenternes/biografernes side, da det også skal give mening i forhold til filmgenren... og at 3D så er gennemført og af god kvalitet når man endelig bruger det
Line fra https://casinomatcher.dk/
Gravatar

#6 MystiskeMox 6 år siden

#4
Det var det 2D var oppe imod da 3D kom.

Det var svært at finde store sale og gode tider til 2D filmene fordi de blev tildelt til 3D filmene. De skulle jo have deres investeringer hjem, som blev foretaget formentlig helt uden evaluering men ene og alene på Avatars succes.

Da Star Wars VII kom kunne jeg selv til premieren ikke komme til at se den i en stor sal på et rimeligt tidspunkt i København, vi taler Star Wars premieren. Det største der findes og så i København. Jeg måtte nøjes med en lidt mindre sal i Palads, hvor vi var en masse der sad klædt ud og hele moletjavsen.

Heldigvis har folk og endelig også biograferne indset at 2D overgår 3D stort i billedkvalitet og er endelig ved at tilpasse deres udbud til dette.

Skriv ny kommentar: