“Avatar”-instruktør lover igen at revolutionere biograf-teknologien med forbedret 3D til “Avatar 2”.

Da James Cameron i 2009 gav premiere på “Avatar”, gav han også biograf-publikummet en ekstra dimension. 3D var det nye.

Men med det nye 3D kom også mørket. 3D-film er op mod 80 procent mørkere end det brilleløse 2D. Det lover Cameron nu at ændre på:

”Jeg arbejder på fire ‘Avatar’-sequels. De vil blive det bedste 3D, det er muligt at lave. Det inkluderer et samarbejde med Dolby Cinema, som har udviklet ‘high dynamic range projection’, der kan tænde for 16 foot-lamberts af lys på 3D-skærmen igennem brillerne, hvilket er revolutionerende. Normalt ser du omkring tre foot-lamberts. Du bør se 16. Det er sådan, film skal se ud,” siger Cameron til VFX Blog.

Dermed bliver de fire kommende “Avatar”-sequels fem lysere end andre 3D-film, og de kommer således til at ramme lys-niveauet på 2D-film.

Parallelt med Camerons 3D-arbejde har Samsung skabt verdens første LED-skærm med 3D, der også sikrer lysere billeder – læs mere om det her.

“Avatar 2” får premiere d. 18. december i 2020.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Justin 5 år siden

Så er spørgsmålet bare om der er nogle danske biografer der har “high dynamic range projektion’, “
Gravatar

#2 The one is back 5 år siden

thumb up Justin
Gravatar

#3 Geekalot 5 år siden

#1 Det er der nok en eller anden formand med masser af viden der får dem til at købe.

Personligt, så kan Cameron tage hans 3D og stikke et hvis sted hen. Har aldrig brudt mig om det og kommer det nok heller ikke til det. For dem der kan lide det, er det nok fedt nok :)
Gravatar

#4 Mads47 5 år siden

Ja for problemet jeg har med 3D skyldes at filmene var "for" mørke...Ja så skal biograferne til smide en masse penge efter nyt 3D udstyr og det ender nok endnu engang som en mindre fiasko.
Gravatar

#5 Pistolprinsen 5 år siden

Det ville være bedre, hvis han kunne love en historie, der ikke er set et utal af gange før - blot pakket ind i special effects...
Lidt trold er man vel altid :-)
Gravatar

#6 Mejse 5 år siden

#5 men det er der jo ingen der kan love længere
Gravatar

#7 Toranaga 5 år siden

Fire mere Avatar film... RIP James Cameron. Engang var du garanti for en god film... Hvad med de tre nye Terminator film han vil lave?...

Skriv ny kommentar: