Den ventede fantasyfilm “Det gyldne kompas” får først premiere til december, men filmen møder allerede modstand. The Catholic League, som er en amerikansk organisation, der beskytter katolicismen og katolikker imod diskrimination, er ikke glade for den kommende film.

The Catholic League siger, at filmen giver børn en ateistisk overbevisning, og at den betvivler kristendommen, især den romersk-katolske.

I filmen medvirker bl.a. Dakota Blue Richards, Nicole Kidman og Daniel Craig. Senest har Kristin Scott Thomas, Kathy Bates og Ian McKellen sluttet sig til projektet, som instrueres af Chris Weitz.



Vis kommentarer (50)
Gravatar

#41 filmz-bnm 16 år siden

#31: Ja, for hvis man ikke havde hørt om Jesus karakteren i folkeskolen så ville man være en sindssyg voldspsykopat. Sådan hænger virkeligheden jo sammen.

Not.

Ser frem til filmen(e).
#Anime-DK - Besøg os på irc.enterthegame.com
Gravatar

#42 filmz-daneimp 16 år siden

#41, li' præcis, du forstod helt 100% det jeg ville prøve at få frem.

Not.
Mine fanmade trailers: www.youtube.com/daneimp
Trailermusik forum: www.trailertracks.net
Gravatar

#43 filmz-Sauron 16 år siden

#34
Selv om det i filmen er den persiske kultur, der fremstilles (omend på en kunstnerisk fri måde), og det vist i virkeligheden var det, Irans religiøse overhoveder brokkede sig over, så var det, jeg mente, at filmen kan ses som en allegori over den igangværende kamp mellem Vesten og islam, i virkelighedens verden personificeret i de formørkede tågehoveder, der sætter en guddom og religiøse dogmer langt over det vestlige humanistiske menneskesyn, i filmen er de personificeret af de vældige angrebsbølger af persiske krigere, der skyller frem mod Leonidas og hans 300.
At den så foregår lang tid før islam kom frem, er i dette tilfælde underordnet.

#35
Godt sagt, og det er netop den potentielt svage tro, de religiøse mørkemænd frygter. Deres magt bygger på stærk tro og frygten for Guds (hvad han så kaldes) vrede/hævn.
"Where are we going?" "Mexico."
"What's in Mexico?" "Mexicans."
Gravatar

#44 filmz-Bruce 16 år siden

INGEN er udenfor sfæren af kritik, hån, spot, spe og satire og derfor må man tage en hvilken som helst religion under behandling og udstille dens dogmer. Det gælder både kristendom og islam.

At nogle tror, kan aldrig blive et problem for dem, som ikke gør. Religionsfrihed er et privat anliggende og indebærer også retten til at være fri for religion.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#45 filmz-Sauron 16 år siden

#28
Kan til dels tilslutte mig din holdning: Religion er det infame element i vores verden og har været skyld i mere ulykke og splid end noget andet.
Men #29 har nu ret i, at det nok ikke er en god idé, at dine børn slet ikke lærer noget om religion. De vil alligevel blive bombarderet med det overalt, men vores opgave, som ansvarlige voksne mennesker, er at give vores børn så meget forståelse for de forskellige aspekter af det at tro, at de kan vokse op og danne deres egen mening.
At du og jeg, og en hel masse andre, så sagtens kan se, at religion IKKE er vejen frem, hvis vi alle skal leve sammen i fred og fordragelighed, er en anden sag. Det har vi indset for længe siden.
Men vi må ikke pådutte eller indoktrinere vores børn med et ensidigt syn på enten det ene eller andet. Så er vi ikke bedre end ayatollaherne og andre religiøse tyranner.
"Where are we going?" "Mexico."
"What's in Mexico?" "Mexicans."
Gravatar

#46 filmz-Sauron 16 år siden

#31
Mener du, at næstekærligheds-budskabet er synonymt med kristendommen? At det er det, vi ateister har adopteret fra den kristne tro som gør, at vi kan skelne godt fra ondt? Man kan godt kalde det næstekærlighed, men jeg vil vælge at kalde det ansvarlighed. En medfødt opfattelse af rigtigt og forkert, som så kan opdyrkes eller nedtones og ignoreres. En ansvarlighed over for hinanden og hinandens ve og vel. En ansvarlighed, som stærkt religiøse mennesker bekvemt har lagt fra sig og lagt i hænderne på deres Gud, og så handler de blot på Guds, eller hvad man vælger at kalde ham, vegne. I den tro, at hans ord og bud er det eneste rigtige. Personlig ansvarlighed eller mangel på samme.
Og inden de religiøst orienterede på denne tråd brænder af over min udtalelse, så venligst læg mærke til, at jeg skrev STÆRKT religiøse. Jeg siger ikke, at der ikke er ansvarlighed til stede i religiøse mennesker, blot at jo stærkere tro; jo stærkere frygt, jo mindre humanistsisk ansvarlighed.
I parantes bemærket: Nazismen var også en religion.
"Where are we going?" "Mexico."
"What's in Mexico?" "Mexicans."
Gravatar

#47 filmz-Kadann 16 år siden

#46 -

Med hensyn til næstekærlighed, så er det vel svært at sige, at det ikke er synonymt med kristendommen i en eller anden form, da kristendommen jo netop har påvirket vores samfund og kultur i ca. 1000 år. Selvfølgelig har det eksisteret før den tid, i en eller anden form, da budskabet er mere eller mindre universalt, men du kan altså ikke komme udenom at et hvilket som helst dansk barn, opdraget af danske forældre, er et produkt af det miljø og den kulturarv, der bl.a. er skabt af landets forhold til religion.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#48 filmz-Sauron 16 år siden

#47
Helt enig, jeg ville heller ikke nedtone kristendommens rolle heri. Men kristendommens næstekærligheds-budskab må jo komme et sted fra, og det må nødvendigvis være fra mennesket, der jo har opfundet religion.
Men det er så historien om hønen og ægget, hvad kom først? :-)
"Where are we going?" "Mexico."
"What's in Mexico?" "Mexicans."
Gravatar

#49 filmz-Plimmer2 16 år siden

Hvorfor er det at ateister altid kommer med argumentet "Religion er roden til alle krige"? Religion har været påskud for mange krige og sikkert også udnyttet mange andre mennesker gennem tiden. At præsterne dengang ikke var ret meget andet end politikere sætter dagens verden i et lidt andet perspektiv. At magt kurrumperer (stavening?) var gældende dengang såvel som i dag.

Jeg selv gik i en folkeskole der var mere end almindeligt kristen og vi fik læst biblen højt som eventyr istedet for ren undervisning. Det var hvad det var for os, gode eventyr man kunne gå hjem og tale med sine forældre om hvorfor dit og dat.

Selvom mange ateister vil kalde det for indoktrinering mener jeg nu ikke det var så slemt, den dag i dag ved jeg ikke om jeg er ateist, kristen, buddist eller bare forvirret - som de fleste andre unge mennesker.

Nå men udover det ryger der lidt af dvd budgettet næste måned til en bog, i har talt alt for godt om den til at jeg skal misse den. Tak for det. :)
Gravatar

#50 filmz-Sauron 16 år siden

#49
Jeg tror ikke, nogen vil påstå, at religion er roden til ALLE krige og alt ondt.
"Where are we going?" "Mexico."
"What's in Mexico?" "Mexicans."

Skriv ny kommentar: