Traditionen tro har den omfattende plakatside IMP Awards fundet frem til vinderne i de forskellige kategorier om de bedste og værste filmplakater i amerikanske biografer i 2009.

Hovedprisen for bedste filmplakat går til “The Imaginarium of Doctor Parnassus” for den kunstneriske og pudsige sammensætning af iøjenfaldende elementer – deriblandt blikfanget Lily Cole. Blandt de andre nominerede i denne kategori finder man bl.a. “500 Days of Summer” og “A Christmas Carol”.

“Op” løb med prisen for bedste teaser-plakat med det ballonopløftede hus mod den blå himmel. Prisen for den sjoveste plakat gik til “The Men Who Stare at Goats” med en ged blandt filmens ellers alvorligt udseende hovedpersoner.

Den lidet flatterende pris for værste filmplakat gik til Renée Zellweger-filmen “My One and Only”, der i et tæt løb med andre miserable plakater løb med præmien på grund af sit design med dårligt udklippede figurer.

“Antichrist” blev kåret som den mest uhyggelige plakat, mens “Coraline” fik prisen for bedste sæt af karakterplakater.

Desuden har IMP Awards igen i år opfundet en række knap så seriøse kategorier, der tilegner sig de helt specielle, grimme eller tragikomiske plakater. Blandt disse finder man f.eks. ‘Store hjerner tænker ens’-prisen til skaberne af plakaterne til “Jennifer’s Body” og “True Blood”, der begge blev frigivet omkring samme tid.

Endvidere finder man også kåringer for bl.a. det mest irriterende udtryk på en plakat (Jay Chandrasekhar, “The Slammin’ Salmon”), mest fotogene skridt (Daniel Day-Lewis’ underliv, “Nine”), mest reflekterende sand (“Year One”) og prisen for den mest skræmmende trio, der træder ud af et fly (“Alvin og de frække jordegern 2” og “Jonas Brothers: The 3D Concert Experience”).

Vindere og samtlige nominerede i diverse kåringer – der også tæller sjoveste tagline, bedste alvorlige tagline, bedste blockbuster-plakat og bedste tv-plakat – kan ses hos IMP Awards.Vis kommentarer (31)
Gravatar

#1 Dragon_Claw 14 år siden

Best Character Set skulle sku´ da være gået til Watchmen...

Og Nic Cage har brug for en større pistol: http://www.impawards.com/2009/bad_lieutenant_port_... ;-)
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#2 chronaden 14 år siden

Lily Cole *drooool*
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#3 Crash 14 år siden

Synes bestemt at "Terminator Salvation" har lavet nogle flotte og spændende plakater, som man kan holde ud at se på, i længere tid. Desuden havde jeg hellere set "Wachmen" gå hen at vinde Best Character Poster Set.
Gravatar

#4 NightHawk 14 år siden

Jeg havde så klart valgt "Terminator Salvation" som bedste plakat.

Og så var "æren" som den suverænt værste gået til "All About Steve".
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#5 Åkepool 14 år siden

Er det kun mig der ikke kan finde en vinder i "Best motion poster"?

Der er de 5 nominerede, men da ikke nogen vinder som i de andre kategorier?

Men den skal "terminator salvation" da vinde. Jeg var helt oppe at ringe, da jeg første gang så den på nettet. Super fedt lavet.
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#6 El vez 14 år siden

chronaden (2) skrev:
Lily Cole *drooool*


Oh yes.. I like!
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#7 Bobby Singer 14 år siden

"Watchmen" har måske bedre karakter plakater end "Coraline", men tilgengæld fortjener "Coraline" alt den opmærksom den kan få, så det er helt i orden med mig at den vinder.
Idjit
Gravatar

#8 bjarke 14 år siden

...er vild med IMP Awards - og så er Not So Serious Awards altså ret underholdende...
Mit filmsite Filmskribenten.dk. Nyeste anmeldelser: Guardians of the Galaxy | Deliver Us From Evil: http://filmskribenten.dk
Gravatar

#9 Åkepool 14 år siden

Men der var altså ikke nogen der kunne svare på mit spørgsmål i #5?
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#10 frahm-2 14 år siden

Jeg synes ærligt talt at 'Parnassus' plakaterne er ret dårlige. Jeg synes især den der vandt ikke tegner et retmæssigt billede af filmen. Den siger faktisk ikke rigtig noget om filmen; handler den om en kæmpe kvinde, der er fanget i en ternet kasse, eller hvad sker der?
Jeg er faktisk ret overrasket over at den overhovedet er nomineret.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com

Skriv ny kommentar: