Den ventede fantasyfilm “Det gyldne kompas” får først premiere til december, men filmen møder allerede modstand. The Catholic League, som er en amerikansk organisation, der beskytter katolicismen og katolikker imod diskrimination, er ikke glade for den kommende film.
The Catholic League siger, at filmen giver børn en ateistisk overbevisning, og at den betvivler kristendommen, især den romersk-katolske.
I filmen medvirker bl.a. Dakota Blue Richards, Nicole Kidman og Daniel Craig. Senest har Kristin Scott Thomas, Kathy Bates og Ian McKellen sluttet sig til projektet, som instrueres af Chris Weitz.
#1 filmz-daneimp 17 år siden
Trailermusik forum: www.trailertracks.net
#2 Yoda 17 år siden
#3 Munchkim 17 år siden
#4 filmz-Sauron 17 år siden
Men både den sag og Muhammed-krisen (tegningerne i JP) beviser jo med al tydelighed, at religiøse, stivsindede hoveder er alt for sarte og åbenbart mener, at deres religion, livsførelse og dogmer, hvorefter de lever, er hellige og ukrænkelige.
Hvad i alverden giver dem ret til at tro, at de har patent på den rigtige mening og desuden er hævet over kritik fra omverdenen?
Nu vil jeg lige se filmen, før jeg kommenterer yderligere på denne sag, men det minder allerede i uhyggelig grad om ovenstående eksempler.
"What's in Mexico?" "Mexicans."
#5 filmz-Flaming Homer 17 år siden
Og det er vel alles ret at kritisere. Såvel Pullman som de kristne.
#6 Riqon 17 år siden
Jeg vil også gerne kritisere His Dark Materials for at være en gennemgående ateistisk og sekulær - om end underholdende - historie.
Angående kritikken, så er det vel helt naturligt, at kristne forholder sig til litteratur og film i forhold til deres egen overbevisning (ligesom ikke-kristne gør) og da helt i orden, så længe den politiske frihed til at producere den slags respekteres. Jeg forstår ærlig talt ikke, hvorfor man skal kaldes fanatisk af den grund (bare fordi man har en holdning).
#7 filmz-Sauron 17 år siden
Selvfølgelig har alle ret til at kritisere ud fra deres overbevisning - men hvis du læser ovenstående, så står der at læse at
"The Catholic League siger, at filmen giver børn en ateistisk overbevisning, og at den betvivler kristendommen, især den romersk-katolske."
Jeg tror, det er den slags udtalelser "... den betvivler kristendommen" der falder folk for brystet, for som jeg læser det, betyder den udtalelse, at The Catholic League mener, at det må filmen i hvert fald ikke!
Nu er religion i enhver afskygning samt dens indvirkning på menneskers liv også et varmt emne i vores tid, så selvfølgelig vil sådanne udtalelser straks afføde en debat!
"What's in Mexico?" "Mexicans."
#8 Outbound Sith 17 år siden
Omvendt har The National Secular Society i USA så kritiseret filmen for at nedtone de ateistiske overtoner i bøgerne for at tækkes det katolske segment på hjemmemarkedet. I stedet har de gjort det til en mere generel kritik af autoriteter.
Men jeg vil se filmen, før jeg fælder en endelig dom. Visuelt ser den overdådig ud, men hvis det bare er en tom skal uden skyggen af bogens temaer, vil det være en katastrofe!
Fox Mulder
#9 filmz-Egoorcs 17 år siden
Ubi Dubium, Ibi Libertas - hvor der er tvivl er der frihed.
Hvis man ik må betvivle kristendom i 21-århundrede, hvor er man så henne?
De skal bare forstå at kristendommen er en uddøde race.
#10 SpielbergFreak 17 år siden
Det var da noget sludder:
"så er det vel helt naturligt, at kristne forholder sig til litteratur og film i forhold til deres egen overbevisning (ligesom ikke-kristne gør)"
Nu er jeg jo så 100% ateist og jeg beskylder da ikke film der favorisere religion, for at være for relgiøse, hvis det er det filmen er så er den det. Religiøse folk må da bare se filmene, læse bøgerne eller hvad det måtte være, som det de er, ren og skær underholdning. Og hvis der er enkelte film de ikke bryder sig om, så lad være med at se dem.
Det er jo det samme, som da Narnia kom ud, der var også flok fanatiske ateister der vil have den forbudt fordi den havde for mange kristne referencer i.
Jeg synes da Narnia var udmærket og lod da ikke de religiøse undetoner ødelægge det for mig.