Oscar-akademiet har offentliggjort en liste over de ni film, der har klaret sig igennem nåleøjet og kan komme i betragtning til en Oscar-nominering for bedste udenlandske film.

– “Ajami” – Israel
– “Det hvide bånd” – Tyskland
– “Faustas perler” – Peru
– “Kelin” – Kazakhstan
– “Profeten” – Frankrig
– “Samson & Delilah” – Australien
– “Winter in Wartime” – Holland
– “The World is Big and Salvation Lurks Around
the Corner
” – Bulgarien
– “Øjnenes hemmelighed” – Argentina

Det danske bud på en deltager, “Frygtelig lykkelig”, måtte således se sig forbigået. Mere held havde vores skandinaviske naboer ikke, og hverken Norges “Frihedskæmperen Max Manus” eller Sveriges “De ufrivillige” gjorde sig gældende.

Desuden er det værd at bemærke, at hverken Italiens “Baarìa”, der er instrueret af Giuseppe Tornatore, eller Spaniens “Danseren og tyven”, der er instrueret af Fernando Trueba, er med på listen. Begge instruktører har nemlig tidligere instrueret en vinder i kategorien, henholdsvis “Mine aftener i Paradis” og “Belle epoque”.

Italien og Spanien er samtidig efter Frankrig de to lande, der flest gange har haft en film med blandt de fem nominerede, når prisen for bedste udenlandske film er blevet uddelt.

Listen vil af specialudvalgte komitémedlemmer blive nedbragt til fem nominerede film, der annonceres 2. februar.

Læs Filmz’ anmeldelse af ”Det hvide bånd”.Vis kommentarer (35)
Gravatar

#1 Skeloboy 14 år siden

Mon ikke det er Det Hvide Bånd, der vinder igen?

Sorgens Mælk(Guldbjørnen) ser utrolig interessant ud, og det gør The World is Big and Salvation Lurks Around the Corner også. Ajami ligner også en film, man bør skaffe. De tre er hvertfald blevet tilføjet min wishlist:)
Gravatar

#2 MMB 14 år siden

Lidt overraskende, at Los abrazos rotos ikke blev nomineret, men når det er sagt, så tror jeg også Das weisse Band vinder.
Gravatar

#3 RasmusFL 14 år siden

Umiddelbart helt fair 'Frygtelig lykkelig' ikke blev nomineret. Nu har jeg kun set Hanekes bidrag blandt de øvrige kandidater, men jeg kan ikke tro andet end at den danske film havde været en marakant svækling i selskabet. I sig selv er den i hvert fald ikke god nok til en nominering.
Pvt. Witt: "You ever get lonely, sergent?" Sgt. Welsh: "Only around people"
Gravatar

#4 Antlion 14 år siden

Jeg savner nomineringer fra Canada ("Polytechnique"), Sydkorea ("Jal Aljido Mothamyeonseo" og Taiwan ("Yang Yang). Disse er flere af de andre langt overlegne.

"De laatste dagen van Emma Blank" burde desuden have præsenteret Holland i stedet.
Gravatar

#5 Frederik 14 år siden

#2: Spanien har ikke fremlagt Los Abrazos Rotos til Oscar akademiet. Ret mærkeligt.
Gravatar

#6 squee 14 år siden

Frederik (5) skrev:
#2: Spanien har ikke fremlagt Los Abrazos Rotos til Oscar akademiet. Ret mærkeligt.


Og Sverige valgte heller ikke sende "Lad Den Rette Komme Ind" - yderst mærkeligt!
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#7 wimmie 14 år siden

Jeg var slet ikke imponeret over "Frygtelig lykkelig" - synes den var meget ordinær og tam, så selvom det da kunne være dejligt at have en dansk film med, så er jeg nu glad for at det ikke blev den.

Til gengæld glæder jeg mig til at se "Das Weisse Band" efter alle de gode anmeldelser.
"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”
Gravatar

#8 filmz-jonasgr 14 år siden

"Profeten" skulle også være ret god, i følge anmeldelser. Den glæder jeg mig til at se. Og Haneke som vinder af en oscar. Det troede jeg aldrig skulle være muligt.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#9 JannikAnd 14 år siden

Den går til Haneke, uden tvivl! Sjældent at Palme-vinderen også slipper gennem akademiets nåleøje. Godt gået af en mand, der snart runder de 70, og som jeg havde udset som værende udslukket, efter han lavede et copy/paste-remake af hans svageste film. Touché!
Gravatar

#10 MOVIE1000 14 år siden

jeg blev utrolig skuffet over frygtelig lykkelig troede den ville være lidt ligesom kunsten at græde i kor men det er 2 helt forskellige film. Frygtelig lykkelig er en af de mest kedelige og nok ligegyldige film jeg længe har set så jeg kan sgu godt forstå den ikke blev nomineret
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.

Skriv ny kommentar: