For første gang afslører Disney indkomsten fra en Premier Access-film på Disney+ — og strategien har vist sig at være en succes.

“Black Widow” er formentlig den største film, der har fået simultanpremiere siden Covid 19-pandemiens begyndelse. Disney har med sin streamingtjeneste forsøgt sig med forskellige strategier, og “Black Widow” har været en af forsøgskaninerne — et pragteksemplar endda.

Læs også: “MCU-afsløring: “Black Widow”-stjerne fortsætter på Disney+”

Disney har afsløret, at superheltefilmen på verdensplan indtjente over 1,36 mia. kr. i åbningsweekenden, hvoraf over 375 mio. kr. kom fra den 179 kr. dyre Premier Access på Disney+.

Filmen er dermed den tredjestørste origin story i MCU. Kun “Black Panther” og “Captain Marvel” har haft større indtjening på den front.

Disneys valg om at offentliggøre tallene er atypisk for de store streamingtjenester, men forhåbentlig betyder det også, at vi fremover kan opleve en højere grad af transparens, når det kommer til eksklusive streamingtitler og titler med simultanpremiere fremover.

Hvad betyder “Black Widow”-succesen dog for selve filmlandskabets fremtid? Det er endnu for tidligt at sige med sikkerhed, men der åbnes bestemt op for flere muligheder for Disney og andre streamingtjenester.

Selvom mediegiganten tidligere har udtalt, at de vil vende tilbage til ordinære biografpremierer for deres film i efteråret, er der ingen kontrakt, der binder dem til at gøre det. Derfor kan de stadigvæk ombestemme sig.

Der er altså en mulighed for, at simultanpremiererne fortsat kan blive en tendens i fremtiden.

Med den indtjening, der er kommet gennem “Black Widow”, kan offentliggørelsen af tallene også føles som en magtdemonstration over for de biografkæder (heriblandt de danske), der nægter at spille filmene grundet de dårlige kontraktvilkår fra streaminggiganterne.

Konflikten føles som en regulær ‘David mod Goliat’-kamp, men forhåbentlig bliver der snart fundet en løsning, så vi kan komme tilbage i biografernes bløde sæder — om det så er simultanpremiere eller ej.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: