Som et lyn fra en klar himmel er Bob Iger blevet genansat som administrerende direktør hos Walt Disney Company.

Til februar er det tre år siden, at Bob Iger overlod stillingen som administrerende direktør til Bob Chapek, men når vi når dertil, er det igen Iger, der har påtaget sig den utroligt prestigefyldte og magtulde position.

Deadline har delt en officiel udmelding fra Disneys forkvinde Susan Arnold, hvor det lyder, at “Bestyrelsen har konkulderet, at nu hvor Disney går i gang med en i stigende grad kompleks industritransformationsperiode, er Bob Iger unikt egnet til at lede virksomheden gennem denne afgørende periode.”

Hvorfor Chapek ikke i samme grad ansås som den rigtige person til at lede firmaet i fremtiden, nævnes ikke. Magtskiftet kommer dog kort efter den seneste kvartalsrapport, som ikke ligefrem levede op til selskabets forventninger, mens Chapek også har måttet lægge navn til flere fadæser i hans relativt korte tid på posten – blandt andre behandlingen af “Black Widow”-stjernen Scarlett Johansson efter hendes Disney-søgsmål.

Den sag kan du læse mere om lige her.

Den 71-årige Iger arbejdede i første omgang i Disney i mere end 40 år, hvor han fra 2005 til 2020 sad som administrerende direktør, mens han fortsatte som formand indtil 2021. I den tid har han dermed også stået for nogle af selskabets mest skelsættende og monumentale handler, såsom indkøbene af Pixar, Lucasfilm, Marvel Entertainment og 21st Century Fox. Han er for nuværende tilbage i direktørstolen i de kommende to år.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: