For formentligt første gang vil en dansk julekalender muligvis ende i retten. Det kan være konsekvensen, efter at to unge, Fahiem Khaja og Daniel Ka­zim, har anklaget DR for at have stjålet de­res idéer til DR2’s “Yallahrup Færgeby”.

Inden den politisk ukorrekte julekalender blev en realitet, havde Khaja og Kazim planer om at lave en tegnefilm om unge indvandrere. Senere blev de to unge involveret i DR2-julekalenderen via Khajas storebror, som var tilrettelægger på julekalenderen.

Redaktions­chef i DR, Lars Rønnow Torp, siger dog til Politiken, at Khaja og Kazim kun var konsulenter på projektet en kort tid, hvorefter samarbejdet blev afbrudt pga. uenigher omkring prøveafsnittet. Ifølge Rønnow Torp er det daværende redaktør på DR Ung, Mads Brügger, som er idémanden bag “Yallahrup Færgeby”. DR kan dog få svært ved at bevise, at Khaja og Kazim blot var konsulenter, idet der aldrig blev underskrevet en kontrakt – ifølge DR pga. en administrativ fejl.

Khaja og Kazim holder på, at de er ophavsmænd til julekalenderen. De kræver 200.000 kr. for deres idé, og truer med at hive DR i retten. DR har tilbudt at betale en godtgørelse på 25.000 kr. til hver, hvilket Khaja og Kazim har afvist.Vis kommentarer (56)
Gravatar

#1 HonoDelLoce 14 år siden

Puh ha, hvis jeg var ophavsmand til sådan en ufattelig kedelig og "typisk" idé, så ville jeg dælme sætte mig i et hjørne og skamme mig selv..

De burde betale MIG 200.000kr for at sådan noget forbandet ævl skal fylde sendefladen!
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#2 filmz-Sifodyas 14 år siden

hahahhaha, jeg håber på en retsag.. slæb DR i retten, boycot dem!
Ash: I can't lie to you about your chances, but... you have my sympathies.

sifodyas.eu
Gravatar

#3 filmz-Bulldog 14 år siden

Jeg ville heller ikke flage med at være ophavsmand til serien.
Gravatar

#4 elwood 14 år siden

Det er seriøst noget af det dårligste DR har kommet op med, det er som om det bare er en flok børn der taler som indvandrer der har indtalt stemmerne, de går mig så meget på, den "såkaldte" humor er ikke tilstede, det er tortur, også derfor jeg kun har set et afsnit.

Ingen fordomme her, der er bare noget ekstrem Sterotyp over det hele.

J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#5 filmz-olearmsved 14 år siden

Det er direkte pinligt! Hold kæft hvor er det bare rådden.
Gravatar

#6 filmz-trevordewane 14 år siden

Serien er bare ikke sjov, og man bliver pisse stresset af at se det, pga. det forbandende dogme kamera, og de der epileptiske dukker, arrrhghgh
Gravatar

#7 filmz-Is 14 år siden

Synes den er kedelig...
Gravatar

#8 filmz-Aras 14 år siden

Det lyder da også temmelig overvurderet at ville have erstatning for den idé.. Hm..
Frodo: "What news of the outside world? Tell me everything".
Gandalf: "Everything? You are far too eager and curious for a hobbit. Most unnatural".
Gravatar

#9 filmz-MBORANGER 14 år siden

Jeg vidste godt nok ikke at filmz var fyldt med ældre mennesker der ikke kan se det sjove i lidt satire. Yallahrup færgeby er da total griner. Punchlines er der masser af og man kan da grine efter hvert afsnit, men selvfølge hvis der er så mange racister i danmark som jeg efterhånden har erfaret så bliver Yallahrup færgeby ingen succes!
Gravatar

#10 filmz-Kadann 14 år siden

#9 -

Det var da nogle fantastiske argumenter du fik fyret af der. Din pointe er at hvis man ikke finder skidtet sjovt, så er man enten gammel eller racist?
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

Skriv ny kommentar: