“Trolls 2” slår digital streaming-rekord i USA – får stadig dansk biografpremiere.

Den skulle have haft global biografpremiere, men den idé blev droppet, da coronakrisen ramte. Nu har “Trolls World Tour” – på dansk “Trolls på verdensturné” – fået direkte streamingpremiere i en række lande, heriblandt USA.

Med et budget på 100 millioner dollars er “Trolls 2” den største film, der får direkte VOD-premiere under coronakrisen. Og det har tilsyneladende været en succes.

Universal Pictures annoncerer nu, at “Trolls World Tour” står bag den største digital åbning nogensinde, skriver Variety.

Således ligger “Trolls 2” på førstepladsen i USA hos VOD-giganter som Amazon, Comcast, Apple og FandangoNow til en pris på 19,99 dollars for digital leje i 48 timer.

Hvad består rekorden så i? Det vil Universal ikke afsløre. Hollywood-giganten har afvist at dele salgstal, som ellers tilsvarende sker i forhold til billetsalg i biograferne.

Derfor er det umuligt at vurdere, om “Trolls World Tour” er en sund forretning digitalt – og om det potentielt er en bedre forretning end en biografpremiere.

Det sidste mener den danske afdeling af Universal ikke. Således har Danmark fastholdt et ønske om en biografpremiere til “Trolls på verdensturné”, hvilket efter planen sker til efteråret.

Læs også ‘Biograftitler på streaming – her er de mest populære‘.

“Trolls på verdensturné” får dansk biografpremiere den 1. oktober.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Kim Pedersen I 2 år siden

Universal HÆVDER filmen har slået rekord. Ingen kan tjekke det. Men det er efter al sandsynlighed sandt nok, men det manglede da også bare. Tænk en situation at udsende en film på VOD, når forbrugerne er BEORDRET til at sidde foran stuealteret. Så om det er bedre forretning end at udsende filmen på VOD, end i biografen, kan man alligevel ikke bruge til noget som helst, under disse helt ekstreme forhold. Spændende kunne det være om Filmz ville omtale biografernes film på samme måde, hvis statsministeren havde beordret folk i biografen. Næppe.
I øvrigt er årsagen til VOD-udsendelsen indgåede licensaftaler, som man ikke kunne løbe fra. Så i USA var man pine død tvunget til at udsende filmen NU.

Skriv ny kommentar: