Legendary Dune sagsøge Warner Bros. / Filmz.dk

“Dune”-instruktør er skuffet: Selskab truer med at sagsøge Warner Bros.


Legendary Entertainment anede intet om ny simultan-strategi på HBO Max – vil gå rettens vej.

De har samarbejdet med Warner Bros. i årevis med franchises som “Dark Knight”, “The Hangover” og “Godzilla”.

I 2021 er de store satsninger fra Legendary Entertainment titlerne “Godzilla vs. Kong” (160 millioner dollars) og “Dune” (175 millioner dollars), som de har medvirket til at producere sammen med Warner Bros.

Derfor har Legendary budgetteret med et stort billetsalg i særligt de amerikanske biografer for at få investeringen tjent hjem igen.

Men med sidste uges chokerende nyhed fra Warner Bros. om, at man i 2021 giver simultanpremiere – både biograf og gratis for abonnenter på HBO Max i USA – til selskabets titler, så må Legendary sandsynligvis se langt efter et stort billetsalg.

På forhånd havde Warner Bros. ikke informeret Legendary, der nu i første omgang forsøger at forhandle en anden, bedre aftale for “Godzilla vs. Kong” og “Dune”.

Lykkes det ikke, så vil Legendary hive Warner Bros. i retten, erfarer flere kilder, skriver Variety.

Også “Dune”-instruktør Denis Villeneuve er skuffet over beslutningen. Instruktøren havde foretrukket en klassisk biografpremiere til “Dune”, fortæller kilder.

Læs også ‘Warner Bros. giver simultanpremiere til 17 biograffilm – “The Matrix 4” og “Dune”‘.

Hverken Legendary eller Warner Bros. har ønsket at kommentere.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Nagash 7 måneder siden

Men hvad forventer de af den tid vi lever i nu? Jeg kunne forstå hvis HBO Max havde lavet om i det før Corona eller efter vi alle er blevet vaccineret, men at det sker nu, hvor intet stadig er sikkert og vaccinationerne først lige er på trapperne og stadig ikke aner om det kommer til at virke efter hensigten, så er det jo forventet at der kommer særlige tiltag lige nu. Selv hvis vaccinerne kommer til at virke som forventet, så vil der komme så mange film på en gang, at ingen af dem har en reel chance, især når de skal konkurrere mod ikke mindre end 4! MCU film i 2021. Og så kan man mene hvad man vil om MCU, men de sælger. Og de sælger absolut mest af dem alle.
Gravatar

#2 Bjur 7 måneder siden

Jeg forstår godt Warner gør som de gør og hvad havde instruktørerne og specielt Nolan forventet? Hvis de ikke gør det risikerer de at gå konkurs, så det skal tjene nogle penge. Det eneste de reelt kan klare over er hvorfor de ikke laver titlerne som købe/lejetitler som bl.a. Disney har gjort det.
Gravatar

#3 Bishop 7 måneder siden

Dune's fremtid ser ihvertfald dyster ud, da fremtidige film i franchisen var afhængig af omsætningen af den første film. Så det blev desværre nok kun til den ene. Mange tak for lort AT&T...

Skriv ny kommentar: