Tv-producent foreslår at udvide priskategorierne til Golden Globe Awards – HFPA-formand afviser, at køn spiller en rolle i nomineringerne.

Da Hollywood Foreign Press Association tidligere på ugen annoncerede de nominerede til næste års Golden Globe Awards, så var det uden kvinder i kategorierne for bedste drama, komedie/musical, instruktør og manuskript.

Det førte straks til massiv kritik af HFPA anført af “Honey Boy”-instruktør Alma Har’el (billedet) – læs om det her.

Det får nu én af producenterne af selve Golden Globes-showet til at foreslå en udvidelse af kategorierne, så der er større chancer for kvinderne:

”Måske bør vi udvide kategorien, så flere personer kan blive en del af det,” siger Golden Globes-producer Barry Adelman til Variety.

Hollywood Foreign Press Association afviser dog hele præmissen om køn og ligestilling i forhold til Golden Globe Awards:

”Det, der skete, er, at vi ikke stemmer ud fra køn. Vi stemmer på film og præstationer,” siger HFPA-formand Lorenzo Soria.

Læs også ‘“Joker” nomineret til Golden Globe Awards – kæmper imod Netflix‘.

Golden Globe Awards afholdes den 5. januar.


Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 HighFlyer15 8 måneder siden

Måske kvinder skulle begynde at lave bedre film først?
Gravatar

#2 sraw rats 8 måneder siden

Man begynder så småt at være god træt af kvinde trolls.
Gravatar

#3 Johnny42 8 måneder siden

Dermed siger han jo også indirekte at filmene fra kvinderne, i hvert fald i år, ikke er gode nok til at være blandt de 5 bedste. I Oscar showet har man udvidet best picture til mellem 5 og 10 film, men det er for det meste den samme type film der bliver nomineret. Så man kunne sådan set lige så godt skære det ned til 5 film igen.

Smag er som bekendt subjektivt og hvis man virkelig skulle gøre noget skulle man ikke bare udvide de nominerede med en masse film der alligevel ikke har nogen chance for at vinde, men i stedet for ændre på sammensætningen af dem der stemmer.

Det har man gjort i Oscar showet hvor de hvide gamle mænd har været overrepræsenteret. Hvordan fordelingen er i dag og om det har ændret noget på de film der bliver nomineret og vinder skal jeg ikke kunne sige men det er det eneste awardsshowene bør fokusere på hvis de vil ændre noget. At tilføre flere nominerede vil kun udvande disse og gøre det mindre specielt at blive nomineret.

Hvis kvinder ikke får de samme muligheder som mænd, så er det film-selskaberne der skal løse dette.
Gravatar

#4 filmz-Den Lyserøde Panda 8 måneder siden

Ellers må de dele det op i køn, indtil der er kommet styr på det og så må de slå dem sammen igen senere. Så er det op til folk selv hvem der laver de film de bedst kan lide.
Gravatar

#5 Star Trek fever 8 måneder siden

Giv nu bare kvinderne en pris i ny og næ. Det betyder åbenbart intet for dem, rent faktisk at lave noget der kan vinde
Get woke, go broke.

All lives matter.

#6 Ryder666 8 måneder siden

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#7 Ryder666 8 måneder siden

[Indlæg er markeret som spam.]
Eller skulle man sige, sandheden er ilde hørt. Man bryder sig tydeligvis ikke om det, når man trykker på nogle følsomme knapper. Geez. Så blev man offer for censur. Hvad blev der af right to freedom of speech, også kaldet ytringsfrihed??
Første gang jeg har oplevet det på filmz.
I hvert fald, for mit indlæg.
Gravatar

#8 Morten Vejlgaard Just 8 måneder siden

#7 Der er ikke ytringsfrihed på Filmz. Relevante indlæg i tråd med emnet bliver dog aldrig fjernet.
Gravatar

#9 Ryder666 8 måneder siden

Morten Vejlgaard Just (8) skrev:
#7 Der er ikke ytringsfrihed på Filmz. Relevante indlæg i tråd med emnet bliver dog aldrig fjernet.


Fair nok! Men helt off topic, var det heller ikke. Og det var sagt, med et glimt i øjet, som ikke skulle tages for bogstaveligt. Derfor 2 smileys.
Gravatar

#10 Star Trek fever 8 måneder siden

Der vil komme mange kategorier fremover. Hvad med alle LGBTPJGDAQEGJKPUHHFETHG+, folk der opfatter sig som en frugt eller en cykel, osv?
Get woke, go broke.

All lives matter.

Skriv ny kommentar: