Efter #OscarsSoWhite: Akademiet udvider med minoriteter og kvinder


Oscar-akademiet fik store hug for ikke at nominere én eneste sort skuespiller til en pris i 2016. Akademiet består af hvide, gamle mænd, lød kritikken. Det bliver der nu lavet om på.

Se også: Oscar-akademiet siger undskyld for asiatisk racisme

Det er Movieweb, der skriver, at hele 683 nye medlemmer er blevet inviteret til blive en del af Oscar-akademiet, hvilket er over dobbelt så mange som sidste år.

Af disse 683 er 41 procent ikke-hvide, imens 46 procent er kvinder. Det betyder, at der nu er 11 procent farvede medlemmer mod otte procent sidste år, imens andelen af kvinder steg fra 25 til 27 procent. Der er også blevet plads til flere yngre medlemmer.

Blandt de nye Oscar-medlemmer er navne som John Boyega, Oscar Isaac, Tom Hiddleston, Idris Elba, Brie Larson og Alicia Vikander samt Ryan Coogler, Patty Jenkins, James Wan, Lana og Lilly Wachowski.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Nagash 4 år siden

Måske ikke så lidt vigtigt, at Nicolas Winding Refn og Tobias Lindholm også er blevet medlemmer ;-)
Gravatar

#2 Geekalot 4 år siden

Da kun en positiv ting, men det ændre nok ikke på mange af de sorte vil tude mange gange når der stadig ikke er en sort der bliver nomineret. Så ingen film med sorte sidste år der burde have været nomineret, så lige som mange andre fandt jeg også deres tuderi værdiløs.

Skriv ny kommentar: