Tidligere vært for filmprogrammet “DR2 Premiere”, Mikkel Munch-Fals, er blevet ansat som filmstøttekonsulent hos Det Danske Filminstitut. Men den ansættelse er ulovlige, siger eksperter.

Se også: Tidligere “DR2 Premiere”-vært laver film om swingers

Det er Filmmagasinet Ekko, der er gået ind i sagen, da det kom frem, at Mikkel Munch-Fals skal dele støttekroner ud til fremtidige danske film. Det er et problem, da han samtidig selv arbejder på sin næste film med titlen “Swinger”, der får premiere til næste år.

I samme periode, hvor Munch-Fals arbejder som instruktør for SF Film, skal han altså arbejde som fuldtidsansat hos DFI med at vurdere støtteansøgninger fra blandt andre SF Film. Det går ikke, vurderer eksperter:

”Der er ingen tvivl om, at konsulenten har økonomiske interesser i, at det går godt i de selskaber, han har samarbejdet med om sin egen film,” siger professor i forvaltningsret Steen Rønsholdt, imens lektor i forvaltningsret Sten Bønsing konstaterer, at ”ansættelsen er i strid med loven”.

Det gør dog ikke indtryk hos DFI:

”Vi håndterer habilitetssager på direktionsniveau og så taktfuldt som muligt,” lyder det kortfattet fra direktør Henrik Bo Nielsen.

“Swinger” forventes at få dansk premiere i januar 2016.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#11 Geekalot 8 år siden

Støtten burde være meget mindre så en amatør ikke får flere millioner til en film som kun 3000 mennesker går ind og ser. Men har det også sådan at et stort selskab som zentropa selv burde finde deres penge til deres film, da de har et meget støre egen kapital til deres film, og derved kunne "deres" del af kagen blive delt ud til nogle små produktioner som man ellers ikke ville få at se.
OT. Man burde ikke have en mand som er "inhabil" til give støtte kroner ud.
Gravatar

#12 Driver 8 år siden

#8

Så vidt jeg ved, så har Regner Grasten ikke været involveret i nogle af de film, du rent faktisk nævner. Uden jeg dog skal ud i et forsvar af ham.

Men derudover, kan du altså heller ikke bare koge det ned til, at folk ser det, som appellerer til den laveste fællesnævner. Anders Thomas Jensens film har alle været publikumssucceser og de appellerer altså ikke til den laveste fællesnævner, i hvert fald ikke under overfladen, for ikke at nævne en film som Dirch. Folk ser det, de bliver tilbudt og desværre bliver man sjældent tilbudt noget særlig godt i Danmark.

At vi i øvrigt oplever en periode, hvor vores middelmådige skuespillere og endnu ringere instruktører er eftertragtede i Hollywood, er mig en gåde, som jeg ikke kan finde anden forklaring på, end at Skandinavien virker "eksotisk" set fra deres øjne. De skuespillere, vi sender derover, kan ikke engang tale korrekt flydende engelsk, men det er vel en "charme" ved dem - I don't know, men jeg krummer tæer når jeg hører det.

Jeg tror ikke på gode danske film, hvis der ikke kommer [flere] gode danske manusforfattere, instruktører og skuespillere. Men at give publikum skylden, det er alligevel for unuanceret.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#13 Driver 8 år siden

#10

Der var én, som nævnte Staho og det kunne jo tænkes, at der rent faktisk var noget om snakken, når den kære Stahos film ikke sælger så godt. Måske er de ikke så specielt gode igen, selvom de udfodrer de små grå hjerneceller lidt mere end, hvad Rasmus Heide kan formå. Anmelderne herhjemme har jo heller ikke ligefrem faldet pladask for Stahos film.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”

Skriv ny kommentar: