Mark Hamill Luke Skywalker kritik the last jedi / Filmz.dk

“Episode IX”-optagelser: Mark Hamill forstår stadig ikke “The Last Jedi”


Mark Hamill lufter igen kritik af Rian Johnsons udgave af Luke Skywalker.

Optagelserne er i gang til “Episode IX”, hvor Mark Hamill er en del af castet, som han var det på “The Last Jedi”.

Hamill har igen og igen udtalt, at han aldrig forstod “The Last Jedi”-instruktør Rian Johnsons tilgang til Luke Skywalker. Hvorfor stak Luke af fra det hele og gemte sig på en ø?

Nu gentager Mark Hamill kritikken, imens optagelserne er påbegyndt til J. J. Abrams’ færdiggørelse af den nye “Star Wars”-trilogi.

På Twitter svarer Hamill en fan, at han stadig ikke aner, hvorfor Luke gjorde, som han gjorde i “The Last Jedi”.

Luke Skywalker-skuespillere har dog slettet sit tweet igen, men Heroic Hollywood har gemt det.

Du kan se det første set-billede fra “Episode IX” lige her – premieren er d. 19. december i 2019.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 Mads47 2 år siden

Mark Hamill er en af mine yndlings personer/skuespiller. Har stor forståelse for at han ikke var vild med den kurs J.J satte Luke ud på via TFA. Han gav sit livs performance i TLJ, selvom han ikke var enig med Rian. Dette kan jeg kun beundre.

Men det sagt så synes jeg hans måde at håndtere det pre og post TLJ har været yderst uprofessionelt. Det er på tide at han kommer videre i teksten og forholder sig til episode 9 og ikke kan kvaler med hans rolle.
Gravatar

#2 Johnny42 2 år siden

#1 Hvilken kurs i TFA? Mig bekendt har han aldrig kritiseret JJ Abrams. Luke forlod det hele men vi fik ikke at vide hvad der knækkede ham. I TLJ får vi at vide at han overvejer at myrde sin søsters og bedste vens søn.
Gravatar

#3 Mads47 2 år siden

#2 Det er J.J og Lawrence Kasdan der satte Lukes eksil op, ikke Rian Johnson. Johnson arbejdet videre med hvad J.J og Kasdan efterlod. Du kan ikke bebrejde Rian for Luke, hvis Luke var præcis den samme person som i de originale så ville han været kommet The Resistance og Han Solo til undsætning på Starkiller base. De var nød til at komme op med en meget god grund til at Luke ville forsvinde og skære sig af fra the force, samt afslutte end ond cirkel. Det ville ikke give en skid mening hvis Rey fandt Luke på Arch-to og han var præcis den samme person, for så havde han ofret Han Solo på grund af dovenskab.

Nu siger jeg ikke han bebrejder J.J, jeg siger han bør. Især hvis han er imod den retning Luke tog i TLJ.

Ja self kan Luke i et splitsekund overvejer at slå hans nevø ihjel, den indre kamp med ens mørke side er konstant, ikke en dørtærskel du skal over. Forskellen ligger om du giver efter, hvilket han ikke gjorde. Det var ikke meget anderledes end med Vader, han var meget tæt på at slå Vader ihjel fordi han kom for tæt på solen.
Gravatar

#4 Johnny42 2 år siden

#3 Spørgsmålet er jo om det bliver forklaret ordentligt. Ja det var i episode VII han blev placeret på Ahch-To men det var i episode VIII det skulle forklares hvorfor, hvilket jeg ikke føler skete. Det ville sådan set have været meget let at gøre, hvis man havde byttet om på hændelserne, at templet blev brændt af hvorefter Luke konfronterede Ben. Men da det ikke var i den rækkefølge hændelserne forløb, mangler jeg stadigvæk motivationen for hvorfor Luke handlede som han gjorde.

I Return of the Jedi blev motivationen netop forklaret, da Vader nævner Lukes tvillingesøster. Helt op til det punkt nægtede Luke netop at kæmpe mod sin far. Han gjorde det kun for at forsvare sig selv. Hvis han bare af sig selv aggressivt havde kastet havde begyndt at kæmpe mod sin far, havde det heller ikke givet nogen mening. Men som sagt får vi motivationen her, noget der mangler i TLJ.
Gravatar

#5 Mads47 2 år siden

Jeg synes Luke har rigelig grund til at frygte hvad Ben ville gøre mod galaksen og alt han holder kært. Men det er jo netop lige det, Luke handlet ud fra frygt, ikke rationalitet.

Han gik ned Ben's hytte fordi han havde en mistanke om at Ben var nået ud på et sidespor. Det var først da han så Ben's "fremtid" at Luke i et splitsekund reageret på et instinkt, det samme instinkt der fik ham til at gå amok på Vader. Men som Luke siger

"I saw darkness. I sensed it building in him. I'd seen it in moments during his training. But then I looked inside, and it was beyond what I ever imagined. Snoke had already turned his heart. He would bring destruction, pain, death, and the end of everything I love because of what he will become. And for the briefest moment of pure instinct, I thought I could stop it. It passed like a fleeting shadow. And I was left with shame and with consequence. And the last thing I saw were the eyes of a frightened boy whose Master had failed him."

Jeg synes den sidste del er ekstrem vigtig, fordi Luke lægger vægt på at det er ham der har fejlet Ben Solo og den skam den efterlod ham i. Det er i sidste ende Luke der skabte Kylo Ren. Jeg synes det menneskelig gøre Luke og viser at ligesom Jedi Ordren fra The Old Republic er han istand til at lave fejl. Hvilket gør hele Yoda scenen så meget bedre, fordi den sætter Luke på rette kurs igen.

Men dette er bare en ting der deler vandene når det kommer til TLJ, jeg elsker den måde de brugte Luke på og synes ikke den gik imod hvem Luke er eller kunne være. Glæder mig bare til at se ham igen i Episode 9.
Gravatar

#6 Gridlock 2 år siden

Der er vi så uenige at han overhoved nåede til det punkt at han overhoved overvejede og slå sin søsters søn ihjel, bevidner at Rian Johnson eller Kathleen kennedy eller begge enten ikke har set Return of the Jedi eller forstår den forvandling Luke gik igennem.
Ja han fare i flint på Darth Vader og hugger hånden af ham og står over ham i et øjeblik og ja hvis vi stoppede der med at en anden besejrede The Emperor, ville hans valg i TLJ give mening, fordi han havde aldrig lært og overkomme sit instinkt og stadigvæk ville kæmpe mod det mørke der inde i ham.

Men filmen stoppede ikke der Luke fravalgte mørket og forblev på den lyse side, selv da Kejseren ristede ham, gik han aldrig over til den.

Den luke vi forlod i RotJ ville ALDRIG på noget tidspunkt overhoved ha overvejet og dræbe Ben Solo ikke engang et øjeblik for noget han måske ville gøre i fremtiden.
Og han ville ikke ha gået i eksil, og selv hvis han gjorde det, tror jeg næppe han ville være den bitre gamle mand vi så i TLJ.
Og hvis vi skal ta den Legends historie hvor han ganske kort falder til den mørkeside, giver det fint mening i historien.

Luke var blevet temmelig stærk i den historie og mente at han kunne ødelægge denne nye mørke side inde fra.
Dog undervurderede han kejserens styrke og var tæt på og falde, hvis ikke Leia fik ham tilbage på rette kurs.
Også man skal ta i Legends universet bliver Luke lidt ala en Gray Jedi, da han tager begge sider og bruger dem i hans træning.

Også Ben solo´s forvandling til Kylo Ren er nok noget af det svageste pis der er set længe.
Så Snoke overtalte ham åbenbart til og falde til den mørke side og at hans mester stod overfor ham med tændt lyssvær var nok til at han faldt.
Har sagt det før og siger det gerne igen Darth Caedus fødsel er langt bedre fortalt end Kylo Ren nogenside var.
Jacen Solo fald giver langt bedre mening end Ben Solos nogensinde gjorde.


Men Luke er bare en sten i en større bunke af ting der giver ingen mening i TLJ.
Lad os bare ta hele det med Yoda.. hvorfor dukker han først op nu og ikke da Luke havde mest brug for ham, efter hele hans skole var brændt ned og hans nevø havde dræbt hans studenter.
Hvis Yoda kan tilkalde lyn fra himlen, som force ghost, hvor dukke han så ikke op i RotJ og enten ristede kejseren, afledte hans lyn eller ristede skjold generatoren, for den sags skyld hvorfor gjorde Obi-van det ikke?
Og nu vi taler om Obi-Van hvor er han hen af hvis Yoda kan dukke op så lang tid efter hans død hvorfor kan Obi-van så ikke?

Og så er der hele den omgang hvor alt andet end fighters og små skibe blev gjort ubrugelige.
Glem ALT om en dødstjerne smæk et par hyberdrives på et par stor asteroide sæt lav en primitiv bro hvor du kobler en droid til der er programmeret til og styre skibet og adlyde alle ordre givet til den fra en af oprørerne.
Nu kan du så begynde og smadre de asteroider ind i samtlige af the first orders baser og skibe og vola sådan det var det.
Nu er the first order slået det var da nemt nok.
Alt hvad det kostede var en omgang hyberdrives samt et par billige druider.

Selv The Resistance ville ha råd til det uden de store problemer.
Og du kan ikke fortælle mig at Holdo var den første der tænkte på det, The hyperdrives har eksisteret selv i det nye canon i flere hundrede hvis ikke tusinde år.
Holdo kan næppe ha været den første der tænkte på og bruge sit skib som et våben.
Så hvorfor har ingen andre brugt dette trick før?
Jo vidst de kunne ha brugt Interdictor vessels til og stoppe dette, men hvis de begynder og bruge dette må man spørge sig selv hvorfor the resistance ville bruge de bombefly der var langsomme som bare pokker, når der var Y-wings der var mere end i stand til og stoppe skibe.

Gravatar

#7 Mejse 2 år siden

#6 nu er du altså igen ude i noget hvor du tilfører en form for logik til et univers der aldrig har haft det :) det er en film, hvis alt skulle forklares så gennemført ville man ende med 700 5 timers film og ingen steder komme :)
Gravatar

#8 Gridlock 2 år siden

#7 Der er virkelighedens Logik og så er der de regler som filmen sætter op, de så kaldte logiske regler inden for filmen.
Jo vidst du kan godt sætte noget op der ikke vil give særlig meget mening i virkeligheden som for eksempel den måde Imperiets skibe er designet, så det ligner mere anden verdenskrigs krigsskibe end egentlige rumskibe.
I virkeligheden ville en bro på et rumskib der skulle i kamp, nok snare være placeret i midten af skibet, så en eller anden eksplosion eller selvmorderisk oprørs pilot, ikke vil kunne nakke hele broen og tilintetgøre skibet.
Samme med både x-wing og Thai fighters, hvis de virkelig skulle lave alle de manøvre man ser i filmen, ville den enkelte motor bagved på ingen måde være nok.
Du ville se en masse styre raketter placeret rundt omkring på skibet for og maurer skibet rundt i et vakuum.

Men i følge filmens logik er det sådan skibende nu engang er designet og inden for Star Wars universet giver det nu engang mening, samme med the force og ligne.

Problemet med TLJ er at den bryder en masse af de regler som de originale trilogi og prequel trilogien satte op, uden og give nogen form for forklaring eller en meget svag forklaring på hvorfor det nu er sådan.
Blandtandet når Yoda lige pludselig er istand til og nedkalde lyn og dukke op flere årtier efter hans død, men Obi-van er intet sted og se ej heller er Anakin, selv om vi så i Return of the Jedi at han blev til et force ghost.

Det er det, når du bryder en films indre regler og lige pludselig begynder og smide nye ting ind ganske uforklaret, begynder de indre regler og smuldre og en masse plot huller og spørgsmål dukker lige pludselig op.
Hvis Force Ghost kan blande sig i den fysiske verden, hvor var de så under hele Return of the Jedi og hvor var obi-van da luke kæmpede mod Darth Vader i cloud city?

Jo vidst han sagde godt nok at hvis Luke ville kæmpe mod Darth Vader, måtte han gøre det alene, siden han ikke kunne hjælpe luke under den kamp.
Med TLJs Logik giver det ingen mening, hvorfor Obi-Van ikke blande sig på noget tidspunkt.
Siden force ghosts jo er i stand til og blande sig i den fysiske verden.
Måske kunne han ikke hjælpe Luke under selve kampen, men da Luke hang såret under cloud city og hans kræfter var ved og slippe op og han tryglede Ben om hjælp.
Ville Obi-Van da sagtens være i stand til og dukke op og hjælpe Luke tilbage i cloud city og uden for fare.

Samme med hele det med og drøne ind i skibe og smadre dem, hvis det er en mulig strategi, hvorfor har samtlige skibe så ikke en masse Interdictor vessels med deres flåde for netop og forhindre at denne taktik bliver brugt?

Det er det jeg mener, når du bryder diverse indre logiske regler i dit film univers uden og give en ordentlig forklaring på, hvorfor dette nu lige pludselig kan lade sig gøre.
Så åbnes der en MASSE spørgsmål.

Og når dine karakter i forvejen ikke er særlig godt skrevet dukker der bare endnu flere op.

Så ja det kan godt være det er en fantasy film, men den er stadigvæk underlagt de regler og logik den sætter op.
Og når du begynder og bryde dem uden en god forklaring, svækker du filmen og historien og gør begge dårligere som et resultat.
Gravatar

#9 Mejse 2 år siden

#8 dit eksempel er altså rigtig dårligt, de har alle mulige grunde til at gøre alt muligt de nu engang render og laver, der er overhovedet ikke ændret på nogen opsatte regler eller noget, bare anderledes måder at agere på inden for et dårligt opsat regelsæt der gør det muligt, alt det her du kalder universets regler, er ikke regler det er udefineret ting du går ud fra er på en bestemt måde, fordi måden de har handlet på indtil nu, KUNNE indikere det, det er på ingen måde det samme som et universes opsatte regler eller indre logik, det er dig der går ud fra ting :)
Gravatar

#10 Sjølle 2 år siden

Jeg kan også rigtig godt lide filmene, lige som Gridlock. Jeg kan godt lide de magiske sværd. “Whooosh whoosh whaaam whoosssh”

Skriv ny kommentar: