Er der ligestilling mellem kvinder og mænd i Danmark? Ikke hvis du ser på antallet af danske film, der er instrueret af kvinder. I 2017 falder antallet til aktuelt to ud af 26 danske premierefilm.

Se også: ”Rogue One” -kvinde scorer største løn i “Star Wars”-spinoff

Det er Berlingske, der skriver, at der ud af 26 danske premierefilm i 2017 kun er to med en kvinde i spidsen – henholdvis Birgitte Stærmose for “Darling” og Charlotte Sieling med “Mesteren”.

Og det er en nedgang fra de ellers kun tre i 2016 og syv i 2015. Antallet kan dog stige til op mod seks premierefilm i 2017 med en kvinde i spidsen, da ikke alle film har fået en premieredato endnu, erfarer Filmmagasinet Ekko.

Sker det ikke, så kan kvoter blive en mulig løsning, hvis der skal ske reel ligestilling i dansk film:

”Man får jo lyst til at foreslå, at man benytter sig af radikale redskaber som f.eks. kvoter, hvis der ikke snart sker en forandring,” siger filmanmelder Nanna Frank Rasmussen.

Den løsning, mener DFI-direktør Henrik Bo Nielsen også, kan blive relevant, hvis ikke snart der sker en ændring i kvindernes favør:

”Kvoter er det sidste instrument, man bør gribe til, men hvis udviklingstendenserne ikke rykker sig inden for de nærmeste år, må vi overveje, om det er et instrument, vi skal anbefale politikerne at tage i brug.”

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Eraz 1 år siden

Hvor er jeg dog træt af at hører om kvindeligestilling efterhånden. Kvoter Kvoter Kvoter....

Der er jo også mange områder/fag etc. Mænd ikke har ligestilling, meeen det snakker man jo ike om :)
Gravatar

#2 X&O 1 år siden

Der blev lavet en undersøgelse der viste at problemet blot er at der er flere mænd der søger støtte end kvinder og dermed vil der være flere film af mænd. Procentdelen af kvinder der får støtte er cirka den samme som mænd:

http://www.ekkofilm.dk/artikler/drillenissen-er-pa...
Gravatar

#3 Daywalker 1 år siden

Well, hvis jeg lavede et film-nyheds-site, så blev dette ikke betragtet som en nyhed, fordi den nuværende ligestillingsdebat og kvoter er hamrende ligegyldige på alle måder (og seriøst nedsættende for alle involveret). Jeg kunne acceptere det, hvis det var et rigtig ligestillingsproblem på et reelt nyhedssite, men det er så hamrende sjældent, medmindre det er sket i et tredje-land.

Filmz, kan i ikke bryde cirklen og spørge jer selv om en nyhed er værd at bringe ud, før i bringer det ud, i stedet for at shitposte. Her er en startliste at komme igang med(i kan bygge lidt op på den efterhånden):
- Indeholder artiklen nyheder om en bestemt film der kan påvirke dens produktion / retning.
- Ny trailer til populær film (teaser trailer til en teaser trailer gælder ikke.. det er NO-GO)
- Annoncering af ny film

En mere artikel omkring ligestilling eller andet der ikke har med egentlig film at gøre, så sletter jeg kontoen og smutter.
Don't worry... An Anti-fortress gun can not touch me, because I am not a fortress.
Gravatar

#4 moulder666 1 år siden

Daywalker (3) skrev:


En mere artikel omkring ligestilling eller andet der ikke har med egentlig film at gøre, så sletter jeg kontoen og smutter.


Tillad mig på forhånd at sige: Tak for denne gang. Ikke en kommentar til din pointe, for den er jeg enig i - men vi er efterhånden ude i, at størstedelen af nyhederne er ligegyldige "Kevin Smith mener et eller andet om en superheltefilm"-nyheder eller gisninger og kommentarer om racisme og ligestilling. Så - well - det kommer ikke til at ske.

Bon voyage herfra.
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#5 Mads47 1 år siden

Det kunne være man skulle begynde at kigge på hvorfor tendensen ser sådan ud? For det forholder sig at der er flere mandelige instruktør end kvindelige, så allerede der er en skævvridning du ikke kan rette op på, eller bliver filmenes pronittale valgt ud fra hvad der har størst chance for at indbringe penge. Så det er ikke rigtig noget at gøre ved, jo mindre man mener at kvoter kan fikse alle problemer.

Her tænker jeg faktisk at det ikke ville være helt skidt at sige at hvis antal mandelige instruktør ikke får lov til at lave deresfilm som Blå Mænd, Alle For En, Jule Frokosten, Klasse Festen og det andet talent løse lort vi bliver bombarderet med.

Jeg ved dog ikke hvad jeg er mest træt af Nyheder som kvoter og ligestilling eller folk der gang på gang græder om den slags nyheder. Hvis det er så forfærdeligt, så lad da værd med at læse nyheden eller bruge siden. Det er nu meget simpelt.
Gravatar

#6 Sir_cumalot 1 år siden

#3 og #4

Og alligevel har denne nyhed da noget med film at gøre. I kan jo blot lade være med at deltage i debatten? Ganske simpelt. Ligesom jeg heller ikke bryder mig om at se bøsse porno, så det klikker jeg også uden om.

Filmz.dk er (om i vil det eller ej) en niche side. De fleste elsker at se film, men dog langt fra alle gider læse og debattere om det dagligt. Husk på, at uden nyheder til siden, så smutter folk også. Bare se hvordan det gik newz.dk da de havde en stille periode.
Gravatar

#7 Geekalot 1 år siden

#6 Var så ikke lige det der skete med Newz...
Gravatar

#8 Sir_cumalot 1 år siden

#7

Nej, det sagde jeg så heller ikke. Men siden faldt i aktivitet, og dermed smuttede mange brugere jo også.
Gravatar

#9 kblood 1 år siden

Det lyder godt nok dumt. Går jo hen og bliver sådan at man bliver nød til at vurdere næste gang man skal vælge en instruktør om det nu kan overholde kvoten eller om man er tvunget til at vælge en kvinde.

Virkeligheden fungere jo bare ikke sådan at dette nødvendigvis er et job kvinder synes de vil have, eller som kvinder er gode til. Hvis der ikke er kvinder som er gode til det, så burde det jo bare være det.

Hører vi om at der mangler mænd i bestemte stillinger? Næ. For hvis det er en type stilling hvor mænd måske ikke har de samme vilkår, så er det ikke samfundets skyld, men mænds skyld...
Gravatar

#10 Geekalot 1 år siden

#8 da det hele gik ned, så sker ting. Heldigvis var der andre der kom til. Så det om man kan lide det eller ikke.

Skriv ny kommentar: