Trevon Franklin delte en piratkopi af “Deadpool” på Facebook – nu står han til et halvt års fængsel.

Tilbage i 2016, kun én uge efter premieren på “Deadpool”, da delte 22-årige Trevon Franklin en ulovlig kopi af “Deadpool” på Facebook.

Trevon Franklin stod ikke selv bag kopien, men videre-distribuerede den udelukkende.

Delingen førte til seks millioner views. Fox og FBI blev hurtigt opmærksomme på pirat-delingen, hvilket førte til anholdelsen af Franklin.

Franklin har tilstået som led i en aftale om at få en nedsat straf, skriver TorrentFreak.

Nu begynder retssagen snart, hvor anklageren anmoder om en straf på et halvt års fængsel, imens forsvaret mener, at et år under tilsyn er straf nok.

I mellemtiden jagter Ryan Reynolds selv den skyldige bag et endnu tidligere “Deadpool”-læk – læs om den lidt sjovere sag her.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#11 SublimeKen 5 år siden

#10

Ja okay, fair nok. Der er selvfølgelig andre lande der i ligeså fucked, hvis ikke mere. USA er bare pragteksemplet haha. Men ja, det dømmes som kun en vare i DK, lige meget hvor mange han har delt den til, ligesom en torrent kun kan dømmes som en enkelt torrent. De bliver nødt til at fylde andet ævl på i anklageskriftet, hvis de vil have dømt ham hårdere.

Ja det er der. Der er en del der er blevet dømt faktisk, men det bliver ikke rigtig blæst så meget op i medierne.
Gravatar

#12 Mejse 5 år siden

#11 haha det kan der så være noget om :P

ahh okay kunne ikke finde andet end ham der fik 6 måneder fængsel (dog for noget andet) og så ham der fik en bøde for at downloade en film :)

men altså artiklen her siger jo også direkte at der skal statueres et eksempel, hvilket selvfølgelig er surt for fyren, meeeeeeen han er selv ude om det :)

hvis du ikke vil straffes, så lad være med at gøre noget du bliver straffet for :P om straffen så er rimelig eller ej, er som sådan egentlig irrelevant.
Gravatar

#13 Gorman 5 år siden

Det svarer til at stjæle/købe en tegneserie, hvorefter den kopieres i et stort antal og deles gratis ud til et stort antal andre potentielle kunder. Det er i min optik tyveri, for det er ikke rettighedshaverens ønske og de mister indtægter.
I en anden og mere overordnet kontekst, så går det ud over os andre der lovligt køber produkterne. Varerne bliver dyrere ( eller i hvertfald ikke billigere), og udbuddet falder, for hvem vil producere hvis ingen vil betale. Ulovlig download og/eller distribution er snylteri på os andre der betaler og sørge for at der er et interessant udbud at vælge mellem.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#14 Gasivodo 5 år siden

På Facebook? HALLOOOO?! Manden er jo retarderet! JØSSES! Kører man stadig 'Eugenik-linjen' - "Over There"?!?


Aflivning og/eller gabestok = LANGT mere passende.

"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#15 Nagash 5 år siden

Mejse (8) skrev:
#7 men det her er jo ingen af delene, det er en fyr der ved han har en ulovlig vare og deler den med millioner af mennesker, så nej ikke kun i USA ;) hvis du sælger/giver en hæler varer til så mange, tænker jeg der ikke er tale om en lille hæleri sag :)

Jeg er altså nødt til at irettesætte dig lidt her.
Der er adskillige sager af danskere der deler, film, serier, musik, software og what not på fx TPB eller andre torrent sider. Ingen er dømt en fængselsstraf for det. Det er civilret og kan som udgangspunkt ikke udløse en straf, kun erstatningsansvar.

Kommerciel pirateri kan udløse fængselsstraf. Men her taler vi sager, hvor man videresælger det man har kopieret. Altså tjener penge på det. Men det er jo ikke sket ved dette tilfælde. Så nej, det kan ikke ske i Danmark.
Og ja, der er bestemt danskere der er blevet taget i at drive torrentsider.

Og så er det altså det hele, der er ulovligt i både DK og USA, ikke kun at dele. Går ud fra det gik lidt for stærk der?

#6, hvem blev udsat for fildeling i gamle dage? Og du kan mene hvad du vil. Du må godt selv føle det er tyveri, men lovgivningen er en hel anden. Det er civilret og har intet med tyveri at gøre.
Ej heller hæleri, som I andre snakker om.

#13 - Din analogi med tegneserien er spot on. Det er sådan set præcis hvad der sker i det nævnte eksempel her også.
Men at det "i din optik" svarer til tyveri, er sagen uvedkommende. Dine følelser og mening er ikke lov. Lov er lov, og den siger at pirateri IKKE er lig med tyveri.
Om man så er enig eller uenig med loven, må man selv ligge og rode med :-)
Gravatar

#16 Bishop 5 år siden

Kan huske det har været diskuteret før herinde. Jura-guiden kalder et brud på ophavsretten for tyveri, det er ligemeget om der rent fysisk ikke forsvinder noget. Du anskaffer dig eller vidredistribuere noget uden opretshaverens accept og det er i bund og grund tyveri.
Gravatar

#17 Nagash 5 år siden

#16 - Jura-guide.dk? Den er til virksomhedsjura. Så ja, pirateri i den kontekst betraktes som tyveri. Som jeg også allerede har omtalt i tidligere indlæg angående kommerciel pirateri. Det er i øvrigt også noget politiet kan blande sig i og kan i grove tilfælde kommer under strafferet. Ligesom tyveri netop er.

Men blandt private.. Nej. Det er og bliver civilret og betragtes fra et juridisk synspunkt IKKE som tyveri, hæleri eller noget der imellem.
Gravatar

#18 Mejse 5 år siden

#15 jep jep er jeg kommet igennem herinde :) ingen grund til at tage den med dig også :D

men måske man bare burde ændre loven så ;)
Gravatar

#19 Bjur 5 år siden

Latterligt retssystem. Det kunne sikkert også ske herhjemme. Spritbilister der kører folk ihjel får næsten samme straf som folk der deler en film eller lavere straf end folk der laver økonomisk kriminalitet. Rystende.
Gravatar

#20 Nagash 5 år siden

#18, det må du så tage op med politikerne. Mere præcis, så er det under kulturministeriet. Men indtil det sker, så er pirateri ikke lig med tyveri eller hæleri.

Skriv ny kommentar: