Trevon Franklin delte en piratkopi af “Deadpool” på Facebook – nu står han til et halvt års fængsel.

Tilbage i 2016, kun én uge efter premieren på “Deadpool”, da delte 22-årige Trevon Franklin en ulovlig kopi af “Deadpool” på Facebook.

Trevon Franklin stod ikke selv bag kopien, men videre-distribuerede den udelukkende.

Delingen førte til seks millioner views. Fox og FBI blev hurtigt opmærksomme på pirat-delingen, hvilket førte til anholdelsen af Franklin.

Franklin har tilstået som led i en aftale om at få en nedsat straf, skriver TorrentFreak.

Nu begynder retssagen snart, hvor anklageren anmoder om en straf på et halvt års fængsel, imens forsvaret mener, at et år under tilsyn er straf nok.

I mellemtiden jagter Ryan Reynolds selv den skyldige bag et endnu tidligere “Deadpool”-læk – læs om den lidt sjovere sag her.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#21 Mejse 5 år siden

#21 nu er det så altså heller ikke mig der kaldte det hverken tyveri eller hæleri :)
og det er ikke helt rigtigt, kun lovmæssigt, defintionsmæssigt er det :P
Gravatar

#22 Nagash 5 år siden

Pr definition, så er tyveri lig med at fjerne noget og beholde det. Hæleri er så når det stjålne videresælges.
Ved pirateri fjerne du ikke noget. Du kopierer. Det er bestemt ikke det samme. Ejeren har stadig sit produkt. Det er ikke blevet fjernet. De har mistet et potentielt salg, men det er også det. Så det er pr definition IKKE tyveri. Hverken lovmæssigt eller i etisk forstand.

Men det er forkert. Det er vi ikke uenige i :)
Gravatar

#23 SublimeKen 5 år siden

Nu sagde jeg heller ikke at det var ligesom hæleri. Jeg sagde at hvis man absolut SKULLE sammenligne det med noget, så var hæleri mere sammenligneligt end tyveri, men mener bestemt heller ikke at det kan sammenlignes, bare at det var en bedre sammenligning end tyveri.

#22

Du bliver også dømt for hæleri, hvis du køber en stjålet vare, giver den videre til nogen gratis eller modtager en gratis stjålet vare. Det er endda ligegyldigt om du er bevidst om at varen er stjålet eller ej. Derfor man kun får en lille bøde for det i langt de fleste tilfælde, men det kommer så tilgengæld på straffeattesten.
Gravatar

#24 Mejse 5 år siden

#22 tja det er jo det med ord, alle steder jeg kunne finde pånær når det handler om straffeloven, er tyveri tilegnelse af noget man ikke ejer/har ret til, i strafffemæssigt øjemed er det tilegnelse af en fysisk ting, så altså per definition, som de fleste sprog folk har besluttet er det tyveri :)

men det er også lige meget :D:D:D
Gravatar

#25 SublimeKen 5 år siden

#24

Hæleri er jo også tilegnelse af noget man ikke som sådan ejer/har ret til, men der er alligevel rimelig stor forskel på de to ting og på strafferammen for de to ting. Tyveri er hvis du er personen der oprindeligt tilegnede dig produktet fra ejermanden, hæleri er hvis du har modtaget produktet på den ene eller anden måde fra tyven (eller fra folk der har modtaget det fra tyven), samt hvis du beslutter dig at give produktet videre, enten for en pris eller gratis. Derfor ser jeg hæleri som mere sammenligneligt, og tyveri som på ingen måde sammenligneligt.

Men ja, ingen af dem er i virkeligheden sammenligneligt, men hvis man skal sammenligne, er hæleri meget mere korrekt. Basta. Punktum!!!
Gravatar

#26 Mejse 5 år siden

#25 det er meget muligt, men vi snakker bare om hvad ordet egentlig har af betydning nu, det kan som sådan være begge dele, da begge dele er tilegnelse af noget man ikke burde have (i sin helt nedkogte forstand) :)

det er som sagt også lige meget....de skal bare allesammen 78 år i fængsel :D

basta pasta med super punktum ;)
Gravatar

#27 Bishop 5 år siden

Straffeloven § 276 gælder rigtig nok fysiske genstande, men § 299b om krænkelse af immateriellerettigheder siger følgende :

§ 299 b. Den, der for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding eller som i øvrigt under særligt skærpende omstændigheder gør sig skyldig i ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter, jf. ophavsretslovens § 76, stk. 2, eller ulovlig import af særlig grov karakter, jf. ophavsretslovens § 77, stk. 2, straffes med fængsel indtil 6 år.«

Så Trevor kunne værste fald dømmes med op til 6 års fængsel herhjemme, hvilket også er den højeste straframme for tyveri, så kan man kalde det hvad man vil, de 2 ting bliver sidestillet.
Teknisk set hvis man ikke har rettigheden til at fremstille kopier af et værk, vil man i det øjeblik man fremstiller et fysisk kopi af et værk, være i ulovlig besiddelse af oprethavers ejendom i fysisk form.
Gravatar

#28 Nagash 5 år siden

#27 - Der glemmer du lige at læse lovskriftet rigtig. "gør sig skyldig i ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter". Dette er netop det jeg hele tiden har talt om, med kommerciel pirateri. Så er det netop straffeloven træder i kræft og politiet kan skride ind og du ricikerer fængsel.

Men det er IKKE "særlig grov karakter" at du kopierer en film og lægger den op på en torrentside, eller i dette tilfælde FB.
Og nej, det kan heller ikke betragtes anderledes, at du brænder filmen ud på en DVD skive. Den ligger i forvejen på en harddisk. Det er også en fysisk ting. Samme med et SD-kort. Eller SSD. You name it.

Som jeg har sagt snart 100 gange nu, pirateri bliver ikke sidestillet med tyveri. Kommerciel pirateri, eller som lovskriften siger "af særlig grov karakter", bliver sidestillet med tyveri.
Ved ikke lige hvor mange gange det skal siges? :(
Gravatar

#29 [ikke godkendt bruger] 5 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#30 Nagash 5 år siden

Har jeg da nogensinde sagt mig imod, at det er forkert? Det synes jeg faktisk jeg har gjort meget klart gennem hele tråden :)

Skriv ny kommentar: