Trevon Franklin delte en piratkopi af “Deadpool” på Facebook – nu står han til et halvt års fængsel.

Tilbage i 2016, kun én uge efter premieren på “Deadpool”, da delte 22-årige Trevon Franklin en ulovlig kopi af “Deadpool” på Facebook.

Trevon Franklin stod ikke selv bag kopien, men videre-distribuerede den udelukkende.

Delingen førte til seks millioner views. Fox og FBI blev hurtigt opmærksomme på pirat-delingen, hvilket førte til anholdelsen af Franklin.

Franklin har tilstået som led i en aftale om at få en nedsat straf, skriver TorrentFreak.

Nu begynder retssagen snart, hvor anklageren anmoder om en straf på et halvt års fængsel, imens forsvaret mener, at et år under tilsyn er straf nok.

I mellemtiden jagter Ryan Reynolds selv den skyldige bag et endnu tidligere “Deadpool”-læk – læs om den lidt sjovere sag her.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#31 [ikke godkendt bruger] 5 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#32 Bishop 5 år siden

#28

Nu skal jeg ikke vurdere hvad der er særlig grov karakter eller skærpet omstændigheder det lader jeg domstolene om. Men det sidste punkt i hvad der omfatter skærpet omstændigheder kunne godt ramme mange personer.

§ 76 …
Stk. 2. Er en overtrædelse af de i stk. 1, nr. 1 og 2, nævnte bestemmelser begået ved forsætligt og under skærpende omstændigheder at gengive de af bestemmelserne omfattede værker eller frembringelser eller blandt almenheden at sprede eksemplarer heraf, kan straffen stige til fængsel i 1 år og 6 måneder, medmindre højere straf er forskyldt efter straffelovens § 299 b. Skærpende omstændigheder anses navnlig for at foreligge, hvis overtrædelserne sker erhvervsmæssigt, hvis der fremstilles eller blandt almenheden spredes et betydeligt antal eksemplarer, eller hvis værker og frembringelser gengives på en sådan måde, at almenheden får adgang til dem på et individuelt valgt sted og tidspunkt, jf. § 2, stk. 4, nr. 1, 2. led.
Gravatar

#33 Gorman 5 år siden

#29 nemlig ja +++++ :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#34 Nagash 5 år siden

Nej, men så er det godt jeg kan gøre mig klog på det. En almindelig pirat bliver slet ikke sigtet efter den lov. Han bliver slæbt for en civilret af enten fogeden eller et privat advokatirma. Men som regel bliver han først tilbudt at indgå forlig. Accepteres forliget, så kommer sagen aldrig videre.
De eneste pirater der er blevet sigtet under den lov du henviser til, har entet solgt deres ulovlige kopier videre, eller drevet en torrentside. Muligvis ryger TV-pirater også ind under den lov, men den har muligvis også sin egen lovgivning. Altså dem der kopierer TV-kort og sælger dem videre.

Det vil tage dig 2 minutter på Google at tjekke op på det jeg påstår.
Gravatar

#35 Mejse 5 år siden

#34 men hvad man bliver sigtet efter, og hvad man kan sigtes efter er jo ikke det samme :) den slags bliver aldrig rigtig afgjort før sager har været på et højere niveau og man finder ud af hvad man "kan" slippe afsted med :)
Gravatar

#36 Nagash 5 år siden

Nej, men det er sgu da meget sigende, at ingen "almindelige" pirater er blevet prøvet under den paragraf endnu ;)
Gravatar

#37 Mejse 5 år siden

#36 ja da det kan man udlede en helt masse fra, som er fuldstændig irrelevant, da det ikke ændre på at de lovmæssigt sagtens kunne blive :)
Gravatar

#38 Nagash 5 år siden

Ja ja.. Nu kloger du vist lige rigeligt. Loven er ikke ligefrem ny længere. Pirateri har været stort siden Napster, selvfølgelig også før det, men det blev almindeligt omkring den tid. Så vi snakker allerede over 20 år. Ingen er blevet sigtet efter den lov for almindelig fildeling endnu. Så det sker næppe, med mindre der laves om i loven, som du selv efterlyser.
Og selv hvis nogen skulle blive sigtet efter den lov i dag, så er det jo ikke ens betydende med, at de bliver dømt. En dommer vil nok kunne holde hovedet kold, og indse at fildeling ikke er lig med "særlig grov karakter", selvom en evt. anklager ville påstå det.
Gravatar

#39 Mejse 5 år siden

#38 om de bliver dømt eller ej er jo også irrelevant, pointen er de kan anklages efter de love der er idag :) og kloger mig da bestemt ikke mere end dig :) det er jo bare sådan det fungere
Gravatar

#40 Nagash 5 år siden

Du vil bare have det sidste ord. Man kan også være uheldig og få et ildebefindende i sin bil og dermed påkøre og dræbe en fodgænger og teoretisk set blive tiltalt for manddrab. Sådan fungerer det jo bare, ikke? ;)

Skriv ny kommentar: